Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

INTERVIEW: Marko-Oto Juričev-Martinčev i Sanda Tolić
20.05.2006.
Marko-Oto Juričev-Martinčev i Sanda Tolić
Rally, brdo... nije ni bitno...
Koncentracija je bila na rallyu, a kako se bliži Delta, evo i intervjuić za www.schnee-hr.com i za www.schnee-hr.net sa Otom i Sandom koje ćemo i ove godine gledati na napoznatijem HR-rallyu:
Ina Croatia Delta Rally. ss
» interview «
 
Najava - 33. Ina Croatia Delta Rally
14.05.2006.
Približava se datum početka 2. rally utrke ove sezone - 33. INA CROATIA DELTA RALLY - najstarije, najteže i najpopularnije automobilističko natjecanje u Republici Hrvatskoj, gdje je prvi automobilski klub osnovan još 1906. godine. 33. INA CROATIA DELTA RALLY je natjecanje upisano u kalendar Međunarodne automobilske federacije - FIA, a boduje se za rally prvenstvo Europe - Regionalni kup centar koef. 10, prvenstvo FIA srednje europske zone i prvenstvo Hrvatske.
Organizator je AK Delta - Zagreb.
Sve informacije vezane za Rally možete pronaći na slijedećem linku: www.akdelta.hr.
Početak prijema prijava: 14.04.2006.
Posljednji dan zaprimanja prijava: 17.05.2006.
Objava liste prijava prihvačenih od organizatora: 22.05.2006.
Datum održavanja rally-a je 01. - 03.06.2006.
Sam ceremonijalni start održat će se već po tradiciji 02.06.2006. u 20:30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a službeni start rally-a je na Zagrebačkom Velesajmu 02.06.2006. - 10:01 sati start prvog vozila.
Rally se sastoji od 5 dionica i 2 etape na asfaltnoj podlozi. Što znači da ove godine nećemo vidjeti makadamske atrakcije kod Inine zgrade, već se 7. brzinski ispit vozi na dionici: Hipodrom, Ina, Zagrebački Velesajam.
Ukupna dužina itinerera iznosi 613,38 km i sastoji se od 13 brzinskih ispita, dužine 225,28 km, na 7 različitih staza.
Nadam se da ćete uživati s nama u ludim i atraktivnim vožnjama po Plješevici, Budinjaku, Žumberku, Sljemenu i samom Zagrebu.
Sanda Tolić
8. Velika Nagrada Grada Kastva
08.05.2006.
Na poligonu Mladina u blizini Jaske, 07.05. vozili su autocrosseri za Veliku nagradu grada Kastva. 35 vozila podijeljenih po klasama do 1400, 2000 ccm, Diviziji III te Open klasi prašilo je po stazi po prvi puta ove sezone.
Autocrosseri znaju da je brojka od 35 vozila na trci - mala, no ako im kažemo da na off road utrkama zna biti i duplo manje terenaca, možda ih malo utješimo.
Zbog takve situacije, organizator, koji je ovu trku preselio iz Rupe u Jastrebarsko, odlučio je da vozači u nedjelju odvoze i treninge i kvalifikacijske vožnje te finale, a subota je ostavljena za tehnički i verifikaciju.
Zbog takvog rasporeda, krugovi su se nizali jedan za drugim i skoro da nije bilo ni pauzi - osim što se na kraju svake grupe koja je izašla na stazi čekalo na bager i traktor zbog izvlačenja.
Bilo je tu i onih kolegijalnijih koji su doslovno odgurali neke kolege u kvaru sa staze kako bi se što više ubrzao postupak dolaska do finalnih vožnji.
Kako su se od 08,00h ujutro natjecatelji nalazili na stazi počevši sa treninzima, nastavljajući sa kvalifikacijskim vožnjama te zapanjujuće strpljivo dočekanim finalnim vožnjama, teško je bilo za povjerovati koliko su naporan dan proveli.
Niti jedne minute se nije odmaralo. Svi su nešto "šrafali", varili, pomagali jedni drugima ne mareći što su na stazi konkurenti.
Niti jedno vozilo nije prošlo neoštećeno. Jasno se moglo uočiti da osim mehaničkih kvarova svaka posada ima udubljenja na karoseriji.
Uglavnom, ovaj put ću spomenuti samo neke od natjecatelja, a početi ću sa donedavnim školjkašem Vigorom Grbac koji je po prvi puta nastupio u Diviziji III (buggy) i odmah odnio prvo mjesto. Vigor kaže da kad su mu pričali da je buggy nešto sasvim drugo i neopisivo, nije mogao vjerovati, no nakon Jaske u potpunosti se slaže da "novim" kolegama i konkurentima na stazi.
U Diviziji III također jedna slučajnost u vidu neobičnog peha koji je imao AKK Varaždin.
Darko Vitez, Damir Magić i Robert Vuradin, "odvalili" su kotače na svojim buggyjima. Vitezu i Magiću prednji, a Vuradinu zadnji.
U klasi II u sve 3 kvalifikacijske vožnje, predvodio je Ivan Jandri svojim Shirokom, a u finalnoj vožnji, osim što su mu zasmetala sporija vozila te nakon nekoliko "bliskih susreta" u žaru borbe, Ivan je završio na 3. mjestu.
Osim pohvala njima, pohvala i svim ostalim vozačima, teamovima i organizatoru na odrađenom poslu. Obzirom da su svi rezultati "teški" 7,6MB, ja ću Vas uputiti na stranice HAKS-a, a ukoliko poželite liste (a niste se obratili organizatoru), javite mi se mailom.

Kako je slijedeća trka autocrossera u Varaždinu 24. i 25. lipnja, ovdje će Vas na vrijeme dočekati podsjetnik.
I autocross sezona 2006. starta...
03.05.2006.
Ovaj vikend možete navratiti u Jastrebarsko na stazu u Mladini na kojoj se održava autocross natjecanje u organizaciji ACK Jaska.
38 autocrossera voziti će u 4 klase i to najvjerojatnije podijeljeni ovako:
- do 1400 ccm;
- od 1400 - 2000 ccm;
- Divizija III (buggy)
- Open klasa
Ulaz je 20,00 kn, a uživati u nesvakidašnjem "okršaju" najdražih nam limenih stvarčica možete već od 08,00 sati ujutro u nedjelju pa sve do 17,00h kada se očekuju vožnje finalista.
U nekim predviđanjima se najavljuje lijepo vrijeme pa se prema tome i nadamo većem broju posjetitelja.
Navratite i pogledajte uživo ono što jedva čekate da vidite na nekom od USA-filmova.
16. RALLY Istra - Riviera Opatija
18.04.2006.
08. i 09. 04. održan je 16. Rally Istra - Rivijera Opatija, dakle počela je nova sezona Prvenstva hrvatske u rally-u.
Prijavilo se 46 posada iz sedam zemalja. Vrijeme je bilo kao naručeno za puno gledatelja, a i za vozače. Rally je bio raspoređen u dvije etape: u subotu su se vozila dva brzinca, a u nedjelju ostalih devet.
Iako se na prvom brzincu zadržalo nešto snijega, nije smetalo nikome. Rally je sam po sebi bio vrlo dinamičan i neizvjestan i vodstvo se stalno izmjenjivalo između Kaučića, Šaškina, Dončeva i Šebalja koji su bili u sekundi cijelo vrijeme Rally-a. Nažalost 9. brzinac je ozkazan zbog izlijetanja posade Šaškin - Bruner, koja je loveći rezultat nažalost teško uništila Mitsubishi Evo 9, a brzinac je odvožen kao etapa.
Odličnu vožnju pokazala je i prekaljena posada Pigl - Ščukanec, koji također nisu završili zbog kvara na vozilu. Dobru vožnju i rezultat pokazala je i posada Vlašić - Pogačić, Novosel - Čikeš te Jemrić - Tomašković, koji su izgubili prvo mjesto pred domaćim Koracom u Peugeotu 106, koji navodno spada u grupu N.

Eto šteta zbog nekih takvih stvari, ali dešava se. Organizacija je također malo zakazala.(rupice u administraciji...) ali ako uzmemo u obzir da je to ipak prvi rally ove sezone, možda im možemo oprostiti.
No iskazala se Istarska publika, koja je u žaru navijanja natrpava šoder na zahtjevne hardove, kako bi gledali crasheve, a ne rally. Suci su se pravili da ne vide, tako da nitko na kraju nije kažnjen i srećom nema veće štete.
Kada stavimo sa strane sve ove važne "sitnice", 1. Rally ove godine obećava zanimljivu i konkurentnu sezonu i oni koji su rezervirali taj vikend za jurnjavu podno Učke, nisu požalili.
Ostaje nam da čekamo slijedeću utrku u sezoni, koja nam dolazi 01.-03.06. u Zagrebu - 33. Ina Croatia Delta Rally.
Do tada evo rezultata: www.brzina.net.
(Autorstvo nad slikama potpisuje i Nada Lasić Sutlović).
Živio Autocross!
15.03.2006.
Red je da Vam najavimo i skorašnji početak sezone u autocrossu.
Raspored natjecanja ste već mogli pogledati pod linkom "kalendari", a za one koji su lijeni klikati po raznim linkovima, evo ukratko sadržaj sezone autocrossa u RH:

06. i 07. 05.2006. – Rupa – org. ASK Kastavac – Otvoreno Prvenstvo Hrvatske (OPH)
24. i 25. 06. 2006. – Varaždin – org.AKK Varaždin – OPH i ''Allianz Kup''
15. i 16. 07. 2006. – Rupa – org. INA Millennium – OPH i ''Allianz Kup''
09. i 10. 09. 2006. – Jastrebarsko – org. ACK Jaka – OPH
23. i 24. 09. 2006. – Rupa – org. AMCD Svigo – OPH i ''Allianz Kup''
28. i 29. 10. 2006. – Rupa – org. AMCD Svigo – OPH

Užurbano teku pripreme za sezonu 2006. koja bi po svemu do sada viđenom trebala donijeti definitivnu potvrdu kvalitetnog rada svih klubova, vozača i institucija uključenih u reanimaciju ove izuzetno atraktivne auto discipline. Staze se ''šminkaju'', motori se ''zagrijavaju'', sponzori ''će bit, će bit'', mediji nešto ''kuhaju'', HAKS se ''smješka'', uglavnom svima se čini da se događa nešto uistinu lijepo! Svi pričaju o sezoni kao da u 5. mjesecu idemo na zajednički godišnji odmor od šest mjeseci!
Još za informaciju, na utrkama OPH očekuje se brojka od 50-tak vozila iz Hrvatske, 20-tak iz Slovenije, te po koji ''padobranac'' iz Austrije, Italije, Mađarske..., a što se tiče samih klasa, uz standardne klase:
1. do 1400ccm,
2. do 2000 ccm,
3. buggy – specijalna vozila,
vozit će se i novootvorena klasa OPEN (u Europi divizija1) – vozila do 4000 ccm sa 4x4 pogonom, te možda i poneki junior buggy???
Sve u svemu očito nam slijedi još jedna vrlo luda sezona o kojoj ćete moći čitati na ovim stranicama.
Organizator AMCD Svigo nudi mogućnost da na njihovom terenu u sklopu proširenja vidika "nastupe" i terenci, a što bi sve skupa pridonijelo promociji off roada te usput zadovoljilo gledateljstvo na tribinama koji su željni ovako neobičnih i zanimljivih sportova o kojima mediji šute.
Off roaderi, razmislite o mogućnosti da pošaljete vozilo u Rupu i pomognete sami sebi u ovakvim promotivnim akcijama koje kolege autocrosseri nude.
< home > < 8 > < 7 > < 6 > << 5 >> < 4 > < 3 > < 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 01.07.2006.