Austrijanac Herman Neubauer najbrži (prolog)

Slike: Uroš Modlic//

8. Rally KumrovecAustrijanac Herman Neubauer najbrži na prolozima u Tuheljskim Toplicama

U organizaciji Auto kluba “Delta Sport” iz Zagreba i ove su godine ugostili, sada već, 8. izdanje INA Rallyja Kumrovec.

Atraktivnim prolozima u Tuheljskim toplicama koji su uvrštene u službeni program, a ne revijalni, pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je prvo rally natjecanje sezone. Nakon snježnih uvjeta prošle godine, ove se sve činilo lakše.
U Zagorje je doputovala 51, od kojih tri nisu završile prvu fazu kumrovečkog rallyja.

Herman Neubauer i Bernhard Ettel najbolja su posada nakon dva prologa u Termama Tuhelj. Odvezli su ih s ukupnim vremenom 4:27,2 minuta. Druga je hrvatska posada u sastavu Janos Szilagyi i Aleksandra Varadi s ukupnim vremenom 4:33,2, dok su treći najbrži Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics s vremenom 4:35,4.

Zanimljivo je kako su Slovenac Rok Turk u svom automobilu i hrvatski vozač Krisztian Hideg u svom drugi prolog vozili bez jednog kotača.

Prolog završen – sutra gledamo brzince

Pravo nastupa na brzincima u Kumrovcu imaju svi. Nakon prologa slijede brzinski ispiti u Kumrovcu. Ceremonijalni start je na rasporedu u 9:15 sati, a brzinski ispiti kreću od 10:39 sati.

Prva tri brzinca vozit će se na trasi Zagorska Sela – Kuzminec Miljanski – Pušća – Zagorska Sela, dok se druga tri voze u trasi Ravno Brezje – Razdrto Tuheljsko – Ravno Brezje – Kladnik.

8. Rally KumrovecS obzirom na radove na kumrovečkim cestama smjer rallyja promijenio se u odnosu na priješnje godine. Staza će za natjecatelje biti potpuno nova i zanimljiva, a donijet će im i mnogo izazova.

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Publika već godinama prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje, a i ove je godine na Rally došlo šest vozila R5 klasifikacije (toliko ih je bilo i prošle godine).

Tih šest, milijun i pol kuna vrijednih, vozila i ove će godine tako voziti cestama Kumrovca, a ne viđa se to često u Hrvatskoj.

38 hrvatskih posada “grize” već na početku sezone

Ovogodišnje izdanje rallyja okupilo je 51 posadu iz četiri zemlje (Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska).
Od ukupnog broja posada, 38 ih je hrvatskih.

U dosadašnjih sedam izdanja utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi koji je pobijedio tri puta. Na posljednja dva izdanja ovog rallyja slavio je austrijski vozač Niki Mayr-Melnhof, a sada je najbolji bio Herman Neubauer.

Natjecanje je upisano u FIA i kalendar Hrvatskog auto i karting saveza, a boduje se kao Međunarodno FIA zonsko natjecanje, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo HAKS Sjeverne lige i pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

 

Rezultate možete pratiti online i vidljivi su odmah po završetku svakog odvoženog ispita.

Podijeli