Građani razgledali dva milijuna kuna vrijedan Ford

Foto: Mirko Janković//
Szilagyi-Varadi -R5Šest dana uoči starta 8. INA Rallya Kumrovec kojim se otvara automobilistička sezona Prvenstva Hrvatske održana je promocija natjecanja u trgovačkom centru Westgate.

Tradicionalno međunarodno natjecanje održat će se 1. i 2. ožujka pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Posjetitelji promocije mogli su tijekom subote, 23. veljače razgledati dva milijuna kuna vrijedno vozilo Ford Fiesta R5 posade Szilagyi-Varadi.

Pripreme za provedbu natjecanja stigle su u završnu fazu. Hrvatsko Zagorje s nestrpljenjem očekuje povratak atraktivnih automobila na svoje pitoreskne brežuljke.

„Naravno da je Kumrovec spreman za doček svih posada kojih će ove godine biti u većem broju. Isto tako, spremni smo za prihvati publike i svih zainteresiranih željnih akcije, jer u Kumrovcu smo naučeni imati velike manifestacije, da nam ljudi dolaze, da se dobro zabave i da ih dobro ugostimo“, naglasio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Itinerer se sastoji od 8 brzinskih ispita ukupne dužine 66,40 km. Na trasi natjecanja ponovo se našao izuzetno tehnički zahtjevan brzinac Zagorska Sela.

“Moram izraziti zadovoljstvo što se rally po treći put vraća u Zagorska Sela. Prepoznat je kao atraktivna predstava u turističkom aspektu i u vidu reklame naše općine. Stoga sam izrazito zadovoljna, a koliko čujem i vozači koji se vraćaju na dosta atraktivan teren“, zaključila je načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

Szilagyi-Varadi -R5Na listi prijava je više od 50 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

„U najavi je šest automobila klase R5. Prema informacijama koje imamo svi bi se trebali pojaviti u Kumrovcu. Dolazi prvak Hrvatske Krisztian Hideg, prvak Slovenije Rok Turk i vrhunska posada iz Austrije Herman Neubauer i Bernhard Ettel. Osim svih njih, svakako treba najaviti i velike borbe u manjim klasama 2 i 3, gdje dolazi dosta posada iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Vjerujemo da će biti vrlo zanimljivo u svim klasama na rallyu“, smatra Željko Štefanić, direktor 8. INA Rallya Kumrovec.

Dvodnevno natjecanje kreće takozvanim shakedownom u petak, 1. ožujka, nakon kojeg slijede dva prolaska prologom Terme Tuhelj.

Subotnji brzinci voze se u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a cilj natjecanja predviđen je u 17 sati i 15 minuta u kumrovečkom Muzeju Staro selo.

Mađar Janos Szilagyi najuspješniji je vozač rallya Kumrovec s tri pobjede.
Posljednja dva Kumrovca osvojio je Austrijanac Niki Mayr-Melnhof.
Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Mađar Krisztian Hideg.

Podijeli