Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


ORT Kutina ima svoju webstranicu
25.07.2007.
Par dana prije 2. Off road Druženja – Kutina 2007., kutinčani su se upisali na listu off road klubova koji imaju svoju webstranicu. Link na njihov site glasi: www.offroad-kutina.com.
A obzirom da nema nikakvih novosti ili promjena vezanih uz druženje off roadera u njihovoj organizaciji, svi koji još nisu upoznati, neka pogledaju plan i program na ovom linku. Vidimo se u Kutini.
< www.offroad-kutina.com >
 
Najava natjecanja ORT Vrbovec - 2007.
23.07.2007.
Za mjesec dana će se u Vrbovcu održati 5. Off road susret u organizaciji ORT Vrbovec.
Ove godine okupljanje počinje u petak (24.08.) za kada je osim tehničkog pregleda i sastanka sa posadama (brifing) planirana i kraća Noćna etapa za hardaše. To će ujedno biti i prolog za startne pozicije, a i jedan od posebnih ispita pa nemojte propustiti dolazak.
Kako bi se i ova trka trebala bodovati za Off road Kup 2007., stavlja se naglasak na ponavljanje gradiva iz Pravilnika, te napomena da će Posebni pravilnik organizatora biti objavljen naknadno (prema Pravilniku – najmanje tjedan dana prije natjecanja).
U nastavku je Program organizatora:
PETAK, 24.08.2007.
do 20,00 – dolazak, smještaj i prijava natjecatelja;
do 21,00 – tehnički pregled vozila (Tehnička komisija);
22,00 – sastanak sa posadama (brifing);
22,30 – start noćne etape u hard disciplini (ujedno i prolog i posebni ispit).
SUBOTA, 25.08.2007.
09,00 – start road booka za hard disciplinu (start je masovni);
do 09,30 – prijava natjecatelja za soft road book;
10,00 – start road booka za soft disciplinu (start je masovni).
Na poligonu Blanje će biti upriličeno cjelodnevno druženje uz razna događanja popraćena jelom i pićem, ugodnim iznenađenjima te noćnim veseljem.
NEDJELJA, 26.08.2007.
10,00 – posebni ispit Extreme na poligonu (hard);
- brzinac (hard);
- brzinac (soft);
- vožnje ATV/QUAD vozila;
- razno do proglašenja;
- proglašenje pobjednika po završetku svih vožnji.
 
Podešavanje putnog računala - Terratripa
22.07.2007.
UVOD
Svima koji neće razumjeti ovo pojašnjenje
OSNOVA PODEŠAVANJA PUTNOG RAČUNALA tj. kalibriranje/baždarenje Terratripa ili Tripmastera (a o kojem nazivu sam već ukratko pisala u temi "Road book"), uputa da se jave na Off road forum te da tamo traže komplicirana i detaljna pojašnjenja ili potpitanja...
 
Podjela bodova za Off road Cup 2007.
12.07.2007.
Kako već neko vrijeme čekamo rezultate organizatora natjecanja za Off road Kup 2007., evo i tablica za naj posade, vozače, suvozače i klubove.
Red je da se pojasni svima koje zanima stanje bodova po posadama, vozačima, suvozačima i klubovima što su to tako dugo čekali (i što se još čeka).
Na sve upite koje sam dobivala i osobno, a i mimo toga, odgovor je bio da se čekaju organizatori da dostave rezultate (ili makar samo popis posada sa PUNIM IMENOM I PREZIMENOM i matičnim klubom nositelja posade).
Do sada su bila održana 3 natjecanja za Kup i to u organizaciji ORK Križevci, ORC Kneginec te Moto i ORK Sv.I.Zelina. Od navedena 3 natjecanja, samo su zelinčani odmah izbacili rezultate (ukupne i za Kup), nedavno su to napravili i križevčani, a kneginčane se još čeka (molim da nadalje kontaktirate ORC Kneginec i da, umjesto meni, njima postavljate pitanja "gdje su rezultati za Kup" i "kada će biti objavljeni bodovi i rezultati" jer ih ja nemam na temelju čega rasporediti).
Tu je potrebno napomenuti da kod kneginčana postoje ukupni rezultati u kojima su navedena SAMO PREZIMENA posada, no nema poretka u Kupu zbog nepotpunih informacija na listama. To čak ne bi ni bio problem da su dečki iz ORC Kneginec dostavili POPIS sa PUNIM IMENIMA I PREZIMENIMA svih posada koje su se i prijavile, kako i stoji u Pravilniku, a prema kojim podacima bih ja mogla utvrditi kojoj posadi, vozaču, suvozaču i klubu pripadaju određeni bodovi. Na HORS-ovom linku je svima dostupna lista klubova koji se boduju za Kup zajedno sa popisom članova i ostalim podacima pa mi ne bi bilo teško tražiti određeno ime i prezime - da oboje postoji na listi sa kneginečke trke. Međutim, od njihove trke je prošlo već mjesec dana, a ni podaci, ni poredak nisu dostavljeni. Žalosno je da nakon nekoliko urgencija, predsjednik kluba više ne želi preuzeti/uzvratiti poziv te informirati u čemu je problem da to još nije dostavljeno. Pokušala sam upite "poslati" čak i preko ostalih članova ORC Kneginec sa molbom da se sve prenese predsjedniku kluba ili osobi koja je za to odgovorna i koja mi to može dostaviti. No i dalje ništa.
Moji pozivi vjerojatno "nisu zabilježeni" na mobitelu predsjednika jer vidim da nema odgovora niti na zvonjavu, niti na propuštene pozive, a niti na SMS pa odustajem od "forsanja" da mi se dostavi ono za što su i sami dizali ruku da treba - i to u roku od tjedan dana nakon trke!
Eto, to je informacija za sve vas koji stalno pitate KADA će se moći vidjeti, tko je koliko bodova do sada prikupio i sl., a usput i obrazloženje ZAŠTO se kneginečka trka ne vidi u tabeli.
Kroz neke razgovore su čak "padali" prijedlozi da se njihova trka ne boduje te da se svim posadama koje voze za ORC Kneginec brišu prikupljeni bodovi i da im se ne dodjeljuju bodovi na ostalim natjecanjima koja su u planu za ovogodišnji Kup. Znam da su neki razočarani, znam da je nekima svejedno, no zabilježiti ću za slijedeći sastanak ORK pa nek sami odluče šta u ovakvim situacijama.
I još jednom da razjasnim pitanje "zašto se ZG OFF ROAD ne boduje za Kup"?
Šteta je da se njima ne dodjeljuju bodovi, ali to je odluka JEDNE osobe. Bez brige, ta osoba nisam ja jer si ja ne bih mogla dozvoliti ikakvu odluku "na svoju ruku" - pogotovo tako važnu, bez rasprave samih članova kluba, ili bar predsjedništva koje brojkom i slovima iznosi 5 /pet/ članova. Isto vrijedi i za HORS.
Dakle, po stavkama to izgleda ovako - u par navrata predsjednik kluba je:
a) tražio da se ZG OFF ROAD briše sa popisa Inicijativnog odbora HORS-a što sam ja nakon poziva na Uskrsni ponedjeljak o.g. konačno i napravila;
b) rekao da se ON ne slaže sa tim pravilnikom i da ga on/klub neće potpisati.
Da se ne ponavljam, evo link na članak istog dana objavljen ovdje: Obavijest.
Sve ostale informacije "zašto" se ne boduju pojašnjene su u Pravilniku.
ORK, odnosno HORS se složio da je to jedini način da oni koji žele bodove moraju biti spremni na kompromise na koje su spremni SVI KLUBOVI koji su navedeni na linku HORS te se prilagođavati u skladu sa odlukama SVIH klubova zajedno - nikako pojedinačnim osobnim ili klupskim odlukama.
ZG-ovci se moraju dogovoriti unutar svog kluba da li uopće žele bodove za sezonu 2007., i ako žele - onda neka napišu dopis, zamolbu, zahtjev... kako god... i to SVIM ORK jer će svi klubovi o tome i odlučivati. Sigurna sam da će IO HORS -a odlučiti njima u korist (kakva god to korist bila).
I tako, na kraju svega ovog, evo i TABLICE SA BODOVIMA prema Pravilniku i to za sada samo za 2 utrke: Križevci i Zelina. Tablice su podijeljene prema Pravilniku - najbolje POSADE (hard/soft); VOZAČI (hard/soft); SUVOZAČI (hard/soft); KLUBOVI.
 
Priprema 2. Off road druženja - Kutina 2007.
10.07.2007.
Off road Team Kutina poziva sve vlasnike terenskih vozila (pripremanih za bilo koje svrhe i terene) na njihovo 2. Off road druženje u Kutini, zadnjeg vikenda u ovom mjesecu: 28. i 29. srpnja 2007.
Trasiranje je većim dijelom obavljeno i slike od ovog vikenda možete vidjeti u fotogaleriji. Ako promotrite teren, vidjeti ćete da je prohodan za sva vozila. Uz bogat sadržaj koji kutinčani pripremaju, ove godine ćete moći isprobati i motocross stazu u Podgariću koju smo lani mogli samo izdaleka promatrati. Kako je ta staza u planu za subotnju vožnju, a subotom su obično svatovi 30-50m dalje, staza će biti limitirana. Usput, i Vama će biti u interesu što kraće zadržavanje obzirom da se nakon staze planira ručak.
Još će se pisati o ovom druženju, no za ovaj puta će Vam biti dovoljan Program, a detalje ćemo razraditi naknadno. Za sva dodatna pitanja, a bilo bi lijepo i da svoje prijave obavite na taj način kako bi organizator mogao bar nekim brojkama baratati (npr. policiju strašno zanima koliko se vozila može očekivati :) ), kontaktirajte Predsjednika ORT Kutina – g. Zorana Lenarta, tj. našeg Lerkyja na: +385 (0)98 43 00 10.

POZIV NA 2. OFF ROAD SUSRET - KUTINA 2007
Pozivamo Vas na OFF ROAD DRUŽENJE u Kutini 28. i 29. srpnja 2007. godine. Druženje nije natjecateljskog tipa, mogućnost sudjelovanja SVIH terenskih vozila (4X4).
Mjesto događanja: Kutina i okolica te Dom Izviđača "BETLEHEM" u Kutini.

PROGRAM

28.07.2007., subota

08,00 – 10,00 - okupljanje vozila (mogućnost prilaska do "ID Betlehem" svim
prijevoznim/transportnim vozilima)
10,00 - upute sudionicima (brifing)
11,00 – start panoramske vožnje Moslavačkom gorom te sportske
aktivnosti i besplatan ručak
………. - povratak u kamp (ID "Betlehem"), besplatna večera i zabavni
program uz tamburaše
Vožnja terenskih vozila u koloni, kolonu prate registrirana terenska vozila Off road Teama (ORT) Kutina, označena rotirajućim žutim svjetlima.
Kotizacija po osobi iznosi 50,00 kn (7 EUR). Kotizacije su oslobođena sva djeca do 18 godina starosti.


START vožnje - Izviđački dom BETLEHEM
Kolona se kreče Kutinskom Ciglenicom i stiže do ulice Hrvatskih branitelja i nastavlja se ulicama: Kolodvorskom, Kralja Petra Krešimira, Zagrebačkom te Matije Gupca prema Kletištu. Sa Kletišta, šumskim putem preko Mramor brda do Ciglenice.
U Ciglenici kolona nastavlja put makadamom do jezera Mikleuška. Od jezera, kolona nastavlja put po proplancima Moslavačke gore prema Humci, Garić Gradu i Podgariću. Nakon turističkog razgledanja tih mjesta, kolona se vraća iz Podgarića šumskim putem prema Humci, Lovačkom domu Vilenjak.
Od Vilenjaka makadamom do Paorske Kutinice, a zatim kroz šumu kolona kreće do kamenoloma u Mikleušci, te cestom nastavlja prema Ciglenici, Mramor brdu, Slatini, Kletištu i vraća se u Kutinu na polaznu točku u Izviđački dom BETLEHEM gdje je organizirano off road-ersko druženje sa popratnim zabavnim sadržajem.
Smještaj je organiziran u čvrstom objektu i šatorima (spužve i madraci), ponijeti vreću za spavanje ili deku, a dolazak je moguć već od petka (27.07.) predvečer (oko 18,00 sati uz najavu).

29.07.2007., nedjelja
08,00 – doručak
10,00 – Kolona terenskih vozila kreće preko Mišinke, Gojila, makadamskom cestom preko Malog Vukovja i Međurića do Izviđačkog centra Pakra na Banovskom jezeru.
Mogućnosti kupanja, malog nogometa, vožnje kanuima, čamcima, odbojka na pijesku, ili - za one malo "aktivnije" – radi šank :)

NAPOMENA:
Zbog Defileja Kutinom pod pratnjom MUP-a, mole se svi sudionici da se pridržavaju satnice obzirom da zbog Prometne policije nećemo moći odgađati polazak.
Zahvaljujemo na razumijevanju!


Predsjednik ORT Kutina
Zoran Lenart - Lerky
+385 (0)98 43 00 10
 
< 32 > << 31 >> < 30 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 06.08.2007.