Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Završilo druženje u Jablanovcu
27.06.2007.
Zbog mog sudjelovanja na natjecanju u Zelini, nisam mogla prisustvovati druženju novoosnovanog ORK Kameni Svati, no organizator je bio toliko ljubazan te nam poslao slijedeći tekst i slike:

Kako smo i najavili, druženje i otvaranje staze u organizaciji ORK KAMENI SVATI počelo je u ranim jutarnjim satima.
Istina, bilo je svega deset vozila. Malo - ali čovjeka veseli, pogotovo zato jer je sve bilo skrpano na brzinu, dakle krenulo se u 09,00 sati od izletišta Streljana šumom prema jednom od vrhova Medvednice zvanom Kameni Svati po kojem je i klub dobio ime.
Malo iznenađenje organizatora je bilo i to da se dolaskom na sam vrh sudionici zaustave radi okrijepe nakon mukotrpne vožnje jer, koliko smo čuli od gostiju, teren je dosta zahtjevan pa moraš ljudima dat nešto popit i pojest ako ne želiš da dehidriraju (hehe).
Nakon toga krenulo se dalje prema stazi ponovo šumom po još zahtjevnijem terenu. Dolaskom na stazu počelo je i druženje s time da su i gosti doveli svoje iznenađenje (band iz Hruševca Kupljenskog). U 16,00 sati počelo je upoznavanje sa stazom i natjecanje u brzincu te su se neki od gostiju okušali i u extremu zajedno sa dva vozila iz ORK Kameni Svati.
Sve u svemu došli smo do saznanja da nam je staza za brzince citiram "jake zahtjevna, taman za potrgat auto".
Na stazi se ostalo do mrklog mraka kad se krenulo na nastup Grupe LUI u Jablanovec.

PREDSJEDNIŠTVO I ORK «KAMENI SVATI» SE ZAHVALJUJU AMK HRUŠEVEC KUPLJENSKI ZA SUDJELOVANJE NA SVEČANOSTI OTVARANJA STAZE KAO I ADMINISTRATORIMA I MODERATORIMA STRANICE www.schnee-hr.com NA NAJAVAMA I PODRŠCI.

< Srdačno Vaši ORK «KAMENI SVATI» >
 
ROAD BOOK – PUTNA KNJIGA
27.06.2007.
Krenuti ću od pretpostavke da će ovo čitati oni koje zanima što je "road book" o kojem off roaderi stalno govore.
Kako ima raznih "vrsta" off roadiranja, mi ćemo se usredotočiti na ona koja su u hrvatskom off roadu najzastupljenija kada su u pitanju natjecanja.
Tu spadaju prije svega
ROAD BOOK te BRZINCI i EXTREME.
Najjednostavnije rečeno, to je
karta (mapa), ili kako stoji u naslovu: putna knjiga.
Road book ne možete kupiti nigdje (bar ne ovakav o kojem ovdje govorimo). A govoriti će se o ...
 
Urnebesna završnica natjecanja u Zelini
25.06.2007.
Kaže jedan off roader: "Ako je u Knegincu bilo "ludilo", šta je onda ovo?!"
Subotu na nedjelju je "krenulo" u šatoru, a vidjevši u kom pravcu "bježi" večer, iskoristila sam trenutak "nepažnje" društva i, kratko šapnuvši jednom od off roadera da ja brišem dok je vrijeme :), šmugnula kući. Zato u fotogaleriji i nećete naći slike subotnje večeri, ali nedjelja poslijepodne je dokumentirana :).
Dakle, okupljanje za ovaj 6. off road kup Zelina 2007. upravo završenog vikenda u organizaciji Moto i ORK Sveti Ivan Zelina, je klasično počelo u subotu prijepodne.
Naravno da je (također "klasično") bilo i posada koje su kasnile te time uzrokovale i pomicanje termina starta.
Ovim putem još jednom apeliram na sve vozače i suvozače da NE KASNE i da krenu malo ranije kako bi stigli na vrijeme jer se neće tolerirati pomicanje Programa organizatora na način da većina čeka. Ovo napominjem zbog nekoliko komentara ostalih natjecatelja koji stižu na vrijeme i zbog nekoliko pojedinaca, natjecanja ne mogu startati prema najavljenom i isplaniranom programu.
Nadam se da ćete ovu opasku shvatiti ozbiljno jer nitko od vas neće "kriviti" one koje treba zbog kašnjenja natjecanja, već ćete se svi "obrušiti" na organizatora koji samo želi biti fer i/ili ne može odbiti molbu da se pričeka sa startom. I tu onda "ispašta" velika većina koja dolazi na vrijeme, a mora čekati.
Tako je i u subotu malo kasnio start posebnih ispita (PI), odnosno road booka.
Book je bio dugačak malo više od 30-ak kilometara koji su vozile sve posade (i hardaši, i softaši), te se unutar njega za obje discipline našlo po 2 dodatna posebna ispita na kojima se mjerilo vrijeme. Kako je prije samog starta road booka svaka posada imala za odraditi PI, tako je i nakon povratka na poligon svaka posada sa softa i harda morala završiti sa dodatnim PI.
Vremena PI su se zbrajala te je već prvog dana bio zadovoljen uvjet iz Pravilnika za minimalno 4 PI.
Zelinčani su u nedjelju postavili pred posade još i Brzinac za softaše kao dodatni PI, te Extreme za hardaše, a što se sve odvijalo na samom poligonu organizatora.
Kako je u Zelini upriličena fešta povodom "Svetoivanjskih dana", tako su i off roaderi formirali kolonu te krenuli u centar Grada gdje su započeli spomenuti "urnebes".
Nakon neprospavane noći, off roaderi su nastavili sa Brzincima u soft disciplini (2 vožnje od kojih se uzimalo bolje vrijeme) te Extremeom u hard disciplini.
Vrijeme Brzinca se uzimalo kao PI u sklopu road booka soft + Brzinac zasebno za one koji su samo Brzinac prijavili, a vrijeme Extremea kao PI u sklopu road booka
hard + Extreme zasebno za sve posade koje su ga kao takvog prijavile.
Nakon zadnjeg vozila na stazi, opet se formirala kolona te smo se uputili u centar Grada Sv.I.Zelina gdje je bilo upriličeno i proglašenje.
I tu se "urnebes" nastavio kao da ničeg između nedjeljnog jutra i večeri nije ni bilo. Nemoguće za prepričati, možda će slike iz foto galerije dati mali uvid u događanja.
Uglavnom, što se tiče rezultata, zelinska trka je prva ove godine koja se držala Pravilnika i na kojoj su odmah izbačeni rezultati zajedno sa bodovima za Kup, puno ime i prezime vozača i suvozača i točni naziv kluba posade.
 
Novi ORK "Kameni svati"
22.06.2007.
Još je jedan novoosnovani off road klub ove godine priprema druženje ovog vikenda, preciznije u nedjelju 24.06.2007. za kada je predviđeno i službeno otvaranje staze /poligona/.
Zanimljiv je naziv kluba: ORK KAMENI SVATI i vjerujemo da dečki neće ostati samo na ovom druženju već da će uskoro krenuti i dalje na natjecanja i ostala druženja po HR.
I još ukratko podaci koji su poznati.
Obzirom da je ovog vikenda i 6. Off road u Zelini, svi oni koji neće u Zelinu, mogu u nedjelju u 08,00 sati doći u Jablanovec, Izletište "Streljana".
Iz pravca Zagreba, kod Zaprešića skrenite za Bistru i nemojte kasniti jer je polazak planiran za 09,00 sati.
Kreće se šumom prema Sljemenu, a oko 13,00h se planira povratak na poligon gdje bi se oko 14,00 sati priredilo upoznavanje njihove staze, a oko 16,00h će biti i natjecanje u brzincu.
Obzirom da i Jablanovec ima svoje dane kao i Zelina, od 20,00h nadalje je u planu zabava i fešta uz grupu Lui.
I još samo brojevi telefona za kontakt svima koji planiraju doći:
EDO 098/1300-100
PEKI 098/ 9652-945
KUKI 091/ 8862-295
 
Još slika sa natjecanja u Knegincu - by Neba
20.06.2007.
Kao što sam i obećala: u slučaju da se netko "smiluje" i dostavi mi slike sa masovnog starta u Knegincu (što ja kao sudionik natjecanja nisam mogla slikati), staviti ćemo i te fotke pod foto-galeriju - naravno, uz odobrenje autora.
Autor je g. Nebojša Gvozdić - Neba koji je napravio selekciju slika i sve do jedne se nalaze u galeriji pa ste slobodni pogledati ih. Zaista su izvrsne! Uživajte!
 
Ludilo na 7. Off Road Festivalu - Kneginec 2007.
19.06.2007.
Ludilo na 7. Off Road Festivalu – Kneginec 2007. koji se održavao 16. i 17. lipnja 2007. u organizaciji ORC Kneginec u Turčinu teško da se može opisati, pogotovo ne od strane jedne osobe koja sigurno ne raspolaže svim informacijama o raznim zgodama i nezgodama naših "šegrta Hlapića". Možda ne mogu sve, ali nekoliko detalja Vam sigurno mogu prenijeti.
Idemo nekim redom… recimo od subote ujutro kada su se na gliništu kneginčana počele okupljati posade. Parkiranja, "istovari" terenaca, međusobno pozdravljanje uz nezaobilazni šank :-), prijave organizatoru pa lijepljenje startnih brojeva i konačno brifing sa posadama prije masovnog starta road booka.
Vrijeme curi – s jedne strane jedva čekate da startate, dok s druge strane želite pozdraviti baš svakog, a za sve nemate dovoljno vremena. Prvo su startali hardaši, a nekih pola sata nakon njih i softaši. Road book je inače najomiljenija stavka off roadera pa je nekako i najiščekivaniji dio cjeline. Prema uputi organizatora, prelaskom poligonskog dijela i prolaskom između dvije bijele zastave na kraju poligona započinjao je "pravi" book. Slike sa starta na žalost nemam jer sam se nalazila u jednom od vozila, no ako se netko smiluje, hehehe, i pošalje odnosno dostavi mi slike mimo onih koje ja imam, i to čete vidjeti.
Nakon samog starta, gdje je g. Knapić, s kojim sam se nalazila u vozilu, "šišnuo" neke terence pa ne znam što se sve dešavalo iza nas, čula sam da su neke posade već tu imale problema i da su se morali winchati. Nedaleko od starta, jedna posada završava na boku, na sreću, sve je prošlo više-manje O.K.
Prolazeći dalje itinererom nailazite na hrpicu vozila koja kruže kao vrijedne pčelice u košnici u potrazi za ispravnim smjerom. Do određene točke svima paše, a onda potraga za ispravnim putem… Sumnje u ispravnost sličice i metraže s organizatorove strane su u sukobu sa sumnjom da li se došlo s prave strane ili nam igrom slučajnosti samo metraža i slika odgovaraju?!
Tu nam jedan suvozač ima problema sa vremenskim (i nekim drugim?!) uvjetima te nakon medicinske pomoći vozač nastavlja road book sa suvozačem posade koja je završila na boku. Malo kasnije mi uništavamo felgu i gumu, a nailazi posada Krota/Brgodac koji su također zbog problema izgubili na vremenu… Posada Perus/Sokolić ima problema sa strujom, posada Vinković/Periša ostaje bez prednjeg pogona, Flego/Prodan također, Jurekić/Pavličić problemi sa (čini mi se) poluosovinom, Sokolić/Piplica opet muku mučili sa lisnatima (sada prednji desni i zadnji lijevi), Šatvar/Jurić također problemi, a posada Kovač/Brlić u "probleme" je "upala" već od ranog jutra, hehehe. Oni su vozili od subote ujutro, cijelu noć i cijelu nedjelju. Definitivno "najjači" road book od kad ja Jadru znam :-).
Ni na softu nije bilo iznimke… npr. posada Šćulac/Zović nakon promjene probušene gume otkidaju kotač… Sršek/Talan "pronađeni" na poligonu sa proučavanjem poluosovine i zgloba… i da ne nabrajam dalje… Skoro svaka posada nešto je skršila, ali pjesma, piće i zabava je zato bila kao da je sve u najboljem redu.
Predvečer se startalo na Noćni extreme – naravno, za hardaše, a softaše je u nedjelju čekao Brzinac. Zahtjevan sa puno motanja, uspona i spustova tako da se i nije mogla razvijati veća brzina, no bar nitko nije završio na boku. Ovaj "brzinac" je trebalo odvoziti pametno – tj. ne po sistemu "gas do daske" jer su vam prijetile kazne (stupići minutu i trake po pola minute) koje su zamalo bile veće po pojedinoj grešci od same vožnje. Nije se isplatilo griješiti.
I, naravno, nakon brzinaca uslijedio je Extreme.
Staza je malo produžena i promijenjena, no u većem dijelu je ostala ista. Vode je ove godine bilo manje nego do sada, ali je zato ostatak staze bio zahtjevniji od lani.
Rezultate natjecanja možete vidjeti na linku - REZULTATI, a rezultate posada koje se boduju za Kup vidjeti ćete uskoro obzirom da se čeka da organizator sve posloži i izdvoji posade koje nisu u sistemu bodovanja.
 
< < 31 > > << 30 >> < 29 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 12.07.2007.