Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Prednajava za MINI Croatia Trophy 2007.
20.09.2007.
Malo više od 3 tjedna je do Mini Croatia Trophya 2007., koje 12./14.10.2007. organizira AK Croatia Trophy. I ove godine će se posade okupljati u petak (12.10.) a prema prednajavi organizatora okupljanje će biti do 22,00 sata u Starom Selu, 10-ak kilometara od Topuskog (ovogodišnja "baza" sudionika Croatia Trophy 2007.).
U 23,00 sata slijedi Noćni road book za sve posade u Hard i u Soft disciplini. Road book ne bi trebao biti duži od cca 5-6 km.
U subotu (13.10.) bi na rasporedu bio klasični road book za hardaše i za softaše, a da li će road book sadržavati nekoliko posebnih ispita – odnosno etapa, ili će biti u komadu pa će se prije ili poslije road booka voziti jedan PI, organizator će javiti naknadno.
U nedjelju (najvjerojatnije) će u programu biti Mini Trophy Day za obje skupine i prema pravilima Trophy Daya, timovi će imati isto vrijeme koje će se svakoj posadi iz jednog tima pisati kao 4. PI. Dakle, pravi MINI CT.
Kako je Mini CT natjecanje koje je upisano za Off road Kup 2007., tako će se isto voziti prema Pravilniku HORS-a.
Startnine su za soft 300,00kn (40.- eur), odnosno za hard 600,00kn (80.- eur), a u to vam je uključena hrana, dok ćete piće morati dodatno plaćati.
Što se smještaja tiče, osiguran je čvrsti objekt, a na vama je da ponesete vreće za spavanje, deke i sl., no ima dovoljno mjesta i za postavljanje šatora – pa tko voli….
Obzirom na prošlogodišnji Mini CT, moram priznati da ja jedva čekam. Istina, prošle godine sam sa Brunom Milički bila na hardu, a nadam se da ću ove godine sa Nebojšom Gvozdić odvoziti soft.
Ako i ne budem bila sudionik natjecanja, opet ću biti nestrpljiva da se svi skupimo u Starom Selu i da se, kao i lani, dobro zabavimo i prepričavamo tko je i kako vozio preko poljane, kako smo svi na prvoj slici nakon masovnog starta skrenuli desno umjesto lijevo, kako su Darko i Robi mjerkali hoće li preko Gline na drugu stranu ili će ipak još malo "surfati" u potrazi za mostom, Slavekovo "provlačenje" ispod drveta i posljedice "sprešanog" krova, napukle šajbe (vjetrobransko staklo) i slične dogodovštine.
Ljudi, tamo jedva da imate signal na mobitelu, ali onaj feeling divljine i odsječenosti od svijeta je nezamjenjiv!
 
Poziv na off road druženje u Crikvenici
19.09.2007.
Stigao je i poziv na druženje u organizaciji ORK Bura 4x4 koje će se održavati zadnjeg vikenda u rujnu (29./30. 09.2007.). U nastavku slijedi poziv i informacije organizatora.

Postovani offroaderi,

Off road klub BURA "4x4" poziva Vas na druženje koje će se održati 29.09.2007. u Lukovu.
Lukovo se nalazi u neposrednoj blizini Fužina, udaljen je 15-ak km.
Ukoliko dolazite iz pravca Zagreba ili Rijeke (A6) izlaz Vrata skrenete desno, u centru Fužina lijevo (biti će postavljene oznake) i pratite pravac Bribir.
Okupljanje je u Lovačkom domu "Vepar" odakle je i polazak u 10:00 h.
Kotizacija iznosi 150,00 kn po osobi, a uključuje ručak (roštilj na otvorenom) i večera u domu, kao i piće tijekom vožnje.
Vožnja je laganog tipa i vozi se po makadamu kroz šumu i vidikovce, za željne adrenalina tu je i poligon koji će se voziti po želji.
Za sve one koji žele prespavati osiguran je smještaj u domu za cca 20,00 kn po osobi ili za zahtjevnije novouređeni Hotel Bitoraj u Fužinama.
Nedjelja je također rezervirana za vožnju po šumskim putovima ili malo zahtjevnijim stazama, ovisno o dogovoru.
Sve zainteresirane molimo da se obrate na broj mobitela:
098 9882 509 – Marin.
Nadamo se Vašem sto većem dolasku!

S poštovanjem,
Marin Paladinić
predsjednik kluba
 
Izazov 2007. u Subotici Podravskoj
17.09.2007.
Natjecanje ovog vikenda (15.-16.09.2007.) u Subotici Podravskoj (Koprivnica), u organizaciji ORK Subotica Podravska pod nazivom 5. Izazov 2007., a koje je najavljeno kao trka koja se boduje za Kup 2007. niti po jednoj stavci nije zadovoljila Pravilnik i prema svemu, ne bi se trebala bodovati za Kup.
No kako su posade koje su sudjelovale u hard i soft disciplinama stigle iz svih krajeva Hrvatske u najvećem broju upravo zbog bodova, posade su odlučile da se (bez obzira na jednoglasno mišljenje o katastrofalnoj utrci), trka ipak boduje te da se neki nedosljedni podaci (kao npr. sporne KT na soft road booku) brišu te da se svima podijele bodovi prema vremenima, a ne prema prikupljenim KT.
Na natjecanju je bilo oko 27 posada među kojima je bilo nekoliko talijanskih i jedna slovenska.
Osim spomenutog, evo i nekoliko ostalih detalja sa natjecanja (sve detalje je teško spomenuti pa se usput ispričavam ukoliko neke situacije u kojima su se našli off roaderi neće biti spomenute).
Na brifingu soft road booka je rečeno da u cijelom booku postoji samo jedan posebni ispit (PI) na kojem se mjeri vrijeme, te po povratku sa road booka (RB) softaše čeka još jedan PI na poligonu (to su 2 PI). Za nedjelju su trebala biti vožena još 2 PI (što bi prema Pravilniku zadovoljilo minimum od 4 PI). U nastavku su samo spomenute crtice na temu:
- u subotu nakon road booka nisu bili izvješeni privremeni rezultati RB + 1. PI;
- u nedjelju ujutro slijedi informacija da su softaši završili svoje PI u subotu i da nedjelju ne voze;
- slijedi brifing za brzinac na kojem se na mikrofon pozivaju i posade soft RB-a što neke dodatno zbunjuje (osobno nisam prisustvovala brifingu jer mi je rečeno da se odnosi na zasebni brzinac koji mi nismo uplatili);
- najavljena su 2 kruga brzinca u sklopu RB-a – Kup, no jedno vrijeme, te 2 do 2000 i preko 2000 ccm zasebno (dakle, odvožen je 3. PI za soft kategoriju);
- kod rezultata fali jedan PI te se pokušava (naknadno) uzeti kao 4. PI vrijeme sa RB-a koje je naznačeno da se NE MJERI vrijeme te je ista dionica (etapa) od strane posada odvožena više-manje turistički;
- obzirom na razumljivu "pobunu" posada, drugi pokušaj se odnosi na uračunavanje vremena sa nedjeljnih brzinaca, međutim – kako te brzince nisu uplatile SVE POSADE sa RB-a, dešava se da jedan dio posada uopće nema vremena pa je i ta solucija otpala;
- što se tiče KT sa RB-a, osobno znam da smo Neba i ja dolaskom na 2. KT dobili informaciju od suca da je svega 3-4 posade (među kojima smo i mi) stiglo na 2. KT sa pečatom 1. KT. Obzirom da smo zbog pomaganja vozilu koje se na masovnom startu okrenulo na bok krenuli zadnji te zadnji stigli na 2. KT, ispada da svega nas nekoliko ima prvu KT. No dešava se da se sve ostale posade nakon 3. KT VRAĆAJU po prvu KT i tu organizator opet griješi jer NE STAVLJA pečat na kraj već ga stavlja gore i to na desnu stranu pošto je sudac sa 2. KT ispravno udario pečat u prvu slobodnu rubriku te više nema mjesta osim sa strane;
- kod upisa rezultata postaje jasno da postoje SAMO 3 PI, a ne 4 koliko je minimum propisan Pravilnikom, a sporne su i posade koje su se naknadno vraćale po pečat koji je od strane organizatora pogrešno udaran (prema pravilniku, priznaju se samo one KT koje su prikupljene redoslijedom, a ne napreskokce);
- u hardu je podijeljena informacija da se mjeri vrijeme, pa se na kraju nije mjerilo, ili da se ne mjeri, a na kraju se mjerilo…
- da ne spominjem razno-razna pomaganja gdje je evidentirano kako si posade u konkurenciji pomažu, ali npr. pri radu sa vitlom NEMAJU KACIGE na glavi (jel treba spomenuti da nema ni rukavica…?!)… pomoć izvana koja povlači diskvalifikaciju posada - gdje su suci koji na takve stvari trebaju upozoriti gledatelje (koji niti nisu dužni poznavati pravila) i ne dozvoliti takve radnje?!
- neki su imali stanke te im se oduzimalo vrijeme čekanja, no naknadno se postavljalo pitanje da zašto se oduzimalo vrijeme čekanja kad se uopće nije startalo na PI (u taj dio ne bih ulazila jer se odnosi na hard na kojem nisam ovaj puta sudjelovala pa ni ne mogu potvrditi ili pobiti informaciju)…
U svakom slučaju, jasno je da organizator nije upoznat sa Pravilnikom te da međusobne koordinacije nema jer su se pravila mijenjala "u hodu".
Zamjena road booka, nedostatak stranice u road booku i sl. nisu novost, dešavalo se, no sve ostalo nema niti jedan kriterij koji bi zadovoljio bodovanje za Kup.
Kako je već na početku rečeno, improviziralo se zbog posada koje su zbog bodovanja i stigle na ovo natjecanje pa se tako brišu SVE KT na soft RB-u, a čime su najviše zakinute posade koje su ispravno odvozile, dok su sve ostale posade koje npr. nisu imale prvu KT – u povlaštenom odnosu, tj. izjednačene sa svima.
Ovakve stvari su nedopustive i ne smiju se ponavljati.
Ukoliko se organizatori odluče napraviti i najaviti natjecanje koje će se bodovati, tada se tome mora pristupiti na ozbiljan način. Istina, rečeno je na sastanku ORK da će ova godina biti takva kakva je (sa ovakvim pravilima) i da se u tijeku same sezone ne smiju mijenjati pravila već da se sve lijepo zabilježi te da se za slijedeću sezonu ubace izmjene koje su potrebne, no nema opravdanja za sve one koji nisu pročitali ili ne razumiju Pravilnik. Ima dovoljno off roadera koji su spremni pojasniti, a pitati za pojašnjenje nije sramota. Svi se uhodavamo, to je evidentno, no svakako treba razmisliti i o kaznama za ovakve propuste. Da li će to biti novčana kazna, ili možda izbacivanje iz kalendara natjecanja za Kup za slijedeću sezonu ili nešto treće, to je na off roaderima da odluče, no svakako treba postaviti neke kriterije koji se na obje strane MORAJU POŠTIVATI.
Neka se izdvoje 3-4 trke za bodovanje i ti organizatori moraju snositi posljedice ukoliko se neće pridržavati pravila (jer POSADE koje su došle na natjecanje, računaju da su PRAVILA ISTA I DA IH ZNAJU), a ostali neka rade trke prema svojim pravilima i neka se izjasne da nisu u sistemu bodovanja, a ne da se dešava da pri kraju sezone još uvijek ima onih koji Pravilnik nisu pročitali.
Malo oštriji tekst, istina, ali natjecatelji koji su bili kraj stola kada su se upisivali rezultati znati će da su svi (ali doslovno svi!) raspravljali samnom oko pravila i kako da se to sada izvede da bi se ostvarili bodovi – a ne sa organizatorom. Ja sam tamo bila kao sudionik natjecanja, a ne organizator, a na primjer i mi smo (Neba i ja) oštećeni kao i ostalih par posada koje su imale sve KT i to redom, i ispada da se u soft disciplini NISU BUNILE samo te posade koje IMAJU SVE KT. Bunili su se najviše oni koji svojom greškom nisu pronašli prvu KT. Odmah ću iskoristiti priliku da tim posadama koje su regularno završile natjecanje kažem: BRAVO!
Rezultati (za koje odmah želim navesti da po meni i prema sudionicima ovog Izazova 2007. to niti nisu – no ne njihovom greškom), će biti obrađeni prema dogovoru samih natjecatelja, iako ovdje ima nepravilnosti oko podjele pozicija.
No kako je – tako je. Svi koji "pucaju" na bodove, bodove će i dobiti prema listi koja je javno i pročitana (podjela pehara).
Rok za dostavu rezultata je najkasnije 7 dana nakon natjecanja te nakon što organizator dostavi poredak, isti će biti obrađeni i stavljeni u tablicu HORS-a.
 
ILI SVI – ILI NITKO
11.09.2007.
Nakon previše telefonskih poziva koje sam danas primila vezano na temu objave članka u Večernjem listu o "Istarskoj off road karavani" objavljenom u rubrici "Život & scena", ostaje mi samo da vas sve informiram da sam u ime svih koji su se s pravom našli povrijeđeni tekstom novinarke Ane Pisak, uputila e-mail slijedećeg sadržaja na nekoliko e-mail adresa (vidljivo u prilogu):
 
Poziv na 5. Izazov u Subotici Podravskoj - 2007.
11.09.2007.
Zbog gužve oko organizacije Leptirove off road karavane, sa malim zakašnjenjem objavljujem poziv na Izazov 2007. u organizaciji ORK Subotica Podravska kraj Koprivnice gdje će program dostavljen od strane organizatora izgledati ovako:
15.09.2007. (subota)
do 09:00 - dolazak, smještaj i prijava natjecatelja
09:30 - tehnički pregled vozila
10:00 - start road booka za hard disciplinu (masovni start)
10:30 - start road booka za soft disciplinu (masovni start)
18:00 - završetak road booka
• zabavni program
16.09.2007. (nedjelja)
10:00 - brzinac*
13:00 - Extreme
17:00 - proglašenje pobjednika po završetku svih vožnji
* - boduje se kao posebni ispit za road book
Natjecanje se boduje za HR Off road Kup 2007. prema pravilniku HORS-a, a informacije možete dobiti od rukovodstva ORK Sub. Podravska:
DAMIR ŠPERNJAK 098 / 989-0377
NENAD BUKOVČAN 098 / 977-9285
RENATO JEMBREK 098 / 179-2020
 
Leptiri u Off road karavani Zagreb - Pazin
11.09.2007.
Okupljanjem leptirića i off roadera u nedjelju, 09.09.2007. od 07,00 sati ujutro kod parkirališta INA-ine zgrade – na istočnoj strani Zagrebačkog Velesajma, započela se stvarati Leptirova Off road karavana koja je idejom započela prije malo više od 2 mjeseca na Off road forumu.
U akciju su se osim off road klubova priključili i autocrosseri, bikeri i drugi forumaši i pojedinci ...
 
< 36 > << 35 >> < 34 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 20.09.2007.