Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Leptiri u Off road karavani Zagreb - Pazin
11.09.2007.
Okupljanjem leptirića i off roadera u nedjelju, 09.09.2007. od 07,00 sati ujutro kod parkirališta INA-ine zgrade – na istočnoj strani Zagrebačkog Velesajma, započela se stvarati Leptirova Off road karavana koja je idejom započela prije malo više od 2 mjeseca na Off road forumu.
U akciju su se osim off road klubova priključili i autocrosseri, bikeri i drugi forumaši i pojedinci, a svakako treba spomenuti i bezrezervno uključenje off roadera iz Slovenije i Srbije.
Nakon označavanja vozila i ostalih popratnih stvari, nije bilo vremena za brifing sa okupljenima jer nas je čekao poduži put do prvog odredišta u Blatnoj Vasi – seoskog domaćinstva Agroturizam Zgrablić gdje su nas čekali ostali off roaderi. Tako je karavana krenula u 08,00 sati iz Zagreba.
Na početku želim zahvaliti u ime svih sudionika karavane i osobno djelatnicima MUP-a RH, počevši od PU Zagrebačke koja nam je na samom polasku karavane regulirala promet kako bi nesmetano stigli do Naplatnih Lučko, zatim PU Karlovačkoj, PU Primorsko-goranskoj te PU Istarskoj koje su također poduzele sve mjere da nam omoguće nesmetan prolazak.
Uz njih, zahvaljujem u ime svih Hrvatskim autocestama; Autocesta Rijeka– Zagreb te Bini Istra; Istarski "Y" na također jednoj velikoj gesti kao što je propuštanje karavane autocestom i Tunelom Učka.
Zbog svih njih smo stigli na prvo naše odredište u Blatnoj Vasi, na seosko domaćinstvo Agroturizam Zgrablić sa samo 15-ak minuta zakašnjenja, a to je posljedica nekoliko zaustavljanja karavane kako bi se kolona skupila i "pročistila" od ostalih sudionika u prometu.
Dakle, karavana je iz Zagreba krenula sastavljena od 27 vozila, a na Vratima Jadrana nam se priključilo još 6 vozila, dok su nas ostali dočekali u samoj Blatnoj Vasi. Na kraju, kolona je bila sastavljena od 70-ak vozila što je zaista lijepa brojka koja je ostavljala dojam kilometarske kolone.
Na seoskom domaćinstvu obitelji Zgrablić su nas dočekali sa ručkom za odrasle i posebno za djecu, a tamo su se djeca mogla poigrati sa raznim domaćim životinjama, zabaviti crtanjem i kolažima koje im je priredila pedagoginja Darija Žmak, kojoj ovom prilikom također upućujem zahvalu u ime svih iz karavane. Uz bojice i kolaže, leptirići su imali prilike hraniti konja, musti kozu, probati friško kozje mlijeko netom podojeno i sl.
Obitelj Zgrablić zaista se potrudila kako bi djeca imala što više zanimacija, kako bi što više vremena proveli u okruženju koje se po gradovima ne može naći te i njima ovom prilikom jedno najljepše hvala u ime svih nas.
U Blatnoj Vasi nas je preuzeo AK No Limits sa g. Vedranom Šćulcem na čelu koji je dalje predvodio karavanu raznim putovima i zaseocima kojima smo se približavali Motovunu odakle smo nastavili u pravcu Pazina – našem krajnjem cilju.
Na putu je bilo nekoliko stajanja pa smo prilike iskoristili za slikanje leptirića i zajedničkog fotkanja sa off roaderima.
Imali smo rijetku čast da nam se odazvao i nadaleko poznat fotograf i umjetnik g. Damir Hoyka koji je ovoj djeci sa posebnim potrebama poklonio svoje vrijeme i na setu napravio zaista puno fotografija od kojih će jedna postati razglednica sa njegovim potpisom. Damiru Hoyki najljepša hvala, a hvala i g. Hrvoju Gečiću koji je pozvao g. Hoyku u našu karavnu.
Treba zahvaliti i dečkima i curama iz Udruga RTL pomaže djeci, Autosport.hr, Sensa Florina, Večernji list, TP-autosport, Glas Istre i ostalim medijima koji su imali svoje predstavnike u karavani na putu do odredišta.
Na odredište – Pazin, stigli smo sa malim zakašnjenjem, a tu nas je čekao gradonačelnik Grada Pazina g. Neven Rimanić koji je pozdravio sve prisutne te koji je primio u znak zahvalnosti od strane HR Off roadera Licitarsko srce "NISI SAM – HR OFF ROADERI 2007." iz Marije Bistrice te kapu koju su izradili off roaderi iz ORK Subotica Podravska kod Koprivnice sa istim natpisom kao i na srcu, majice Leptirove off road karavane – NISI SAM koje je karavani poklonila firma CLASSIC – Zlatni sponzor karavane, zatim AUTO BIŠĆAN d.o.o. koji je donirao poveću svotu za leptiriće, KEMEX DELTA d.o.o. iz Varaždina koji je osim financijskih sredstava predsjedniku Udruge predao i vrećicu sa igračkama i slatkišima, te prigodan poklon i Zahvalnicu Udruge Leptir koje je podijelio predsjednik Udruge osim gradonačelniku, i ostalim sudionicima i organizatorima karavane.
Nakon primopredaje suvenira, slijedio je kratki koncert Jacquesa Houdeka koji je najavila njegova bliska suradnica i animatorica Dada, a osim mališana, bilo je i nekih odraslih koji su se okušali za mikrofonom i na plesnom podiju. Sve se to odvijalo pred Motelom Lovac koji nam je ustupio svoj prostor na raspolaganje, a za švedski stol zahvala ide već spomenutim dečkima iz AK No Limits te Pekari Radoš, Purisu-Pazin, Mesnici Kalinski, Jamnici-Žminj te Pizzeriji Balin.
Sve u svemu, jedan lijepi dan u kojem nas je i vrijeme poslužilo.
Ovom akcijom prikupljala su se sredstva za nabavku 2 logopedska seta – što smo i uspjeli prikupiti do nedjelje, a kako ima naznaka da će uplate i dalje sjedati na račun Udruge Leptir, nadamo se da će uz dosadašnjih cca 33.000,00 kuna biti i za dodatna pomagala koja su potrebna jednoj takvoj udruzi roditelja djece sa posebnim potrebama.
U karavani su donacijama sudjelovali svi Off road klubovi te autocrosseri i bikeri kojima svakako zahvaljujem u osobno ime i u ime Udruge Leptir:
HR Off road forumaši (autocrosseri, bikeri), Off road klubovi: AK No Limits, ORK Križevci, AMD Ekstreme 4x4 Marija Bistrica, ORK Subotica Podravska, ORT Kutina, AK Croatia Trophy, ORC Kneginec, Moto I ORK Sveti Ivan Zelina, ORK Kamo oko vidi, ORT Vrbovec, ORK Uspon 4x4, AK ZG off road, AMCD Svigo, AMK Hruševec Kupljenski, Jeep Club Hrvatska - Euroline, Zenteren - off road center, Extrem015, ORK Bura 4x4, AK Avantura 4x4, AK Ozalj, ACT Rebus, KTVJ.
Zahvala također i medijskim pokroviteljima:
KTVJ portal, Autosport,Udruga RTL pomaže djeci, Nezavisna TV, OTV, Istarska TV, Večernji list, Arena, Glas Istre, Indeks.hr, TPautosport, Sensa Florina, Petrinjski list, Radio Quirinus, Petrinjski radio te sponzorima koji su omogućili da ova karavana može ostvariti zacrtane ciljeve:
Classic – zlatni sponzor, Auto Bišćan – NISSAN, eXtreme fun, INA d.d., RBA Leasing, Auto Box, Kalničke vode d.d. – UN1QUE, Plastika Nova, Plastika Drvo, Mesnica Kalinski, Delta Design, L-Studio, Kraš d.d., Cenoza, e-burza, SDT travel, Pekarna Radoš, Puris – Pazin, Pizzeria Balin, Jamnica-Žminj, Motel Lovac, Kemex Delta… Isprika ukoliko je netko izostavljen, no zaista je puno donatora tako da ako se još netko nalazi na računu Udruge kao uplatitelj donacije, biti će spomenut naknadno kada dobijem tu informaciju.
U svakom slučaju, pozivi i mailovi koje primam su puni pozitive, a nadam se da će svi eventualni "nedostaci", ukoliko ih ima, biti javljeni kako bi znali za ubuduće na što treba obratiti pozornost kako ih ubuduće ne bi bilo. Evo i jedan od mailova uz odobrenje g. Borisa i Jasne Lasić koji su stigli u karavanu iz Slovenije i kojima još jednom zahvaljujem na podršci:
-------Original Message-------
From: boris.lasic@siol.net
Date: 09/10/07 07:50:14
To: schnee@schnee-hr.net

"Jučerašnji događaj i akcija: "Nisi sam", je u pravom smislu to i dokazala.
Off road-eri hrvatske su pokazali da, ako je to potrebno, niko neće biti sam.
To da smo mogli biti dio tog događaja, za Jasnu i mene, je bilo u veliko veselje i čast.
Svi komentari koji su se možda juče čuli i možda bili upućeni kao kritika, na probleme oko organizacije mislim da su apsolutno nepotrebni i izlišni. Skupiti tako veliki broj učesnika, prevoziti tolike kilometre u tako dugoj koloni bez ikakvih problema (udesi, kvarovi i drugo), i sve to medijski obraditi - pokriti, samo su još jedan dokaz dobro odrađenog posla.
Sve pohvale organizatoru !!
Lijep pozdrav !
Boris"

Kako zbog organizacijskih obveza ovog puta baš i nisam imala prilike stalno držati fotoaparat u rukama, zahvaljujem našem forumašu "Alanu Ford Eskord" što se ponudio da iskoristi moj fotić, a ostale slike ću staviti naknadno kada mi naš Neba dostavi CD sa svojim slikama.
Također posebno zahvaljujem svima koji su mi pomogli u ovoj organizaciji i to počevši sa našim Lerkyjem iz Kutine, Brunom iz Marije Bistrice, spomenutim Nebom i AFE-om, Dragecom iz Zeline, Bajzekom iz Kutine, Jadrankom iz Apatovca – Križevci i svima ostalima koje nisam spomenula.
Nadam se i vjerujem da ovo nije jedina akcija off roadera za pomoć i da će ih uskoro biti još.
Hvala svima na podršci i angažmanu da se odradi jedna ovakva humanitarna akcija, a djeci sa posebnim potrebama iz Udruge Leptir svako dobro u daljnjem razvoju njihovih malih života!
 
l
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 11.09.2007.