Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Posebni pravilnik za Mini Croatia Trophy 2007.
02.10.2007.
Auto Klub Croatia Trophy slijedeći tjedan od 12.-14. listopada organizira drugi Mini Croatia Trophy (MCT) te sukladno Off road Pravilniku za sezonu 2007., dostavlja i POSEBNI PRAVILNIK (otvori klikom).
 
Off road druženje - Lukovo 2007.
01.10.2007.
ORK Bura 4x4 iz Crikvenice ovog je vikenda (29. i 30. rujna) bio organizator i domaćin druženja na kojem se okupilo već predvidivo društvo. Od off-roadera iz unutrašnjosti HR pojavili su se samo predstavnici ORK Križevci, ORT Kutina i AMD Marija Bistrica, a od klubova kojima je lokacija u susjedstvu (a dolaze i na ostala druženja), na ovo su stigli predstavnici ORK Uspon 4x4 i AMCD Svigo.
Organizator je priredio lijepu trasu i "bazu" gdje se okupljalo i zabavljalo, te navečer prespavalo.
Vrijeme nam je bilo malo zubato, ali ipak je tu već 10. mjesec pa to nije ništa neobično. Uglavnom, suho i bez kiše, a sunce su povremeno prekrivali oblaci (ako ništa drugo, barem slike lijepo izgledaju :) ).
Između dvije vožnje, organizator nam je priredio roštilj i poligonsku vožnju, a kako je noć prije padala kiša, na potopljenom poligonu su se okušala razna 4x4 vozila.
Osobno, najzanimljivije mi je bilo gledati Suzuki sx4 i ovom prilikom vlasniku/vozaču vozila čista petica za odluku o poligonskoj vožnji.
Uz tu vožnju, mogu izdvojiti i našeg Lerkija od kojeg je Bruno napravio totalnog ovisnika o vodi i blatu pa nije mogao dočekati da se sjuri na poligon i ugazi u vodu.
Iako je voda bila hladna, nogavice su uz Zorana Lenarta zasukali i Zoran Švec te Toni Kovač obzirom da je Jadrina Toyota ostala bez prednje tablice i nosača pa je trebalo "prepipati" mutno dno poligona kako bi se izgubljeno pronašlo.
Nakon zabave na poligonu, lagano se krenulo drugim pravcem u bazu. U bazi – Lovački dom Vepar u Lukovu, dočekala nas je izvrsna klopica i zabava kroz noć.
Međutim, dio ekipe iz unutrašnjosti odlazi na par sati u pravcu Pule: Lerki, Bruno, Jadro, Zoki, Luka, Toni, Neba, Ivančica i ja.
Naime, mi smo imali tajnu misiju koju smo isplanirali ranije pa smo odlučili kupiti najveći pehar na koji smo dali napisati; "Snježani i Daliboru za početak najtežeg extremea u životu – 29.09.2007.". S druge strane na pločicu smo stavili potpise: Lerky – KT, Bruno – KR, Neba – KA, Jadro, Zoki – , schnee – ZG i na kraju Roland – RI, te smo u najstrožoj tajnosti planirali banuti onako blatni i sa kacigama na glavi na svadbu Snježane i Dalibora.
Naš tajni agent u službi kuma – Roland, sve je pripremio da bi muzikaši i kamerman znali o čemu se radi pa smo sa Jadrom na čelu krenuli u potragu za kontrolnom točkom.
Prvi je "upao" Jadro, u ruci je držao road book (vidi fotogaleriju) i krenuo do mikrofona, a nas 8 smo s kacigama na glavi okružili Tonija koji je u sredini skrivao pehar.
Je da smo isplanirali malo poduži "govor", no kako su nas ostali uzvanici gledali toliko zapanjeno i zbunjeno, naš Jadro je skratio jer ga je bilo strah da bi šokirani uzvanici mogli pasti u komu pa je samo nabacio nešto tipa: "Jesmo mi na pravom mjestu?! Mislim da nismo, vjerojatno smo zalutali…"
I onda je pogledao prema stolu gdje su sjedili mladenci te je rekao nešto tipa: "A, ne!!! Tamo je kontrolna točka! Tamo moramo po pečat!".
Cijelo to vrijeme Dalibor sjedi, ne miče se, gleda čašu u ruci, gleda nas, gleda kuma, gleda čašu, pa nas… i očito mu ništa nije jasno… čak ni Lerky koji je izgledao propisno svečano jer je zavezao gurtnu oko vrata da bar netko ima kravatu. Kad smo se razmaknuli i gurnuli Tonija s ogromnim peharom naprijed te za njim krenuli po pečat na KT, tek tada se Dalibor ustao i nabacio šokirani osmjeh. Mislim da je prvo kuma počela pljeskati, a što su prihvatili i svi ostali.
Mislim da Daliboru još nije baš sjelo kaj se dogodilo, hehehe… Snješka je znala zadnjih 10-ak minuta prije nego smo upali tako da je bilo lijepo vidjeti njen široki i iskreno odobravajući osmijeh.
Ovo se lijepo uklopilo sa time što su mladenac i kum po mladu došli u Jeep Willysu (slike će biti naknadno stavljene na site) pa se ovo komotno može smatrati pravom off roaderskom svadbom.
Eto, Snježani i Daliboru sve najbolje u njihovom daljnjem zajedničkom životu, Silviji i Rolandu hvala za pomoć u realizaciji ove misije i "čuvanju tajne", a ostalim uzvanicima isprika za šok koji smo im priredili, hehehe.
Mi smo se nakon kraćeg zadržavanja na svadbi uputili natrag za Fužine te se pridružili ekipi u Lovačkom domu na fešti.
U nedjelju smo se odlučili spustiti do Crikve gdje su se Lerky i Toni okupali bez obzira što je već 01.10., a komentar od Lerkyja je bio da "nije on navikao na ovako čistu "vodu" i da mu fali blato" :).
Tu su nam se pridružili novopečeni mladenac i njegov kum na kavici. Nakon toga smo se potrpali u terence i krenuli prema Zagrebu.
Zahvaljujemo ORK Bura 4x4 na prekrasnom vikendu i dobrom druženju, a kroz par dana se opet vidimo u Buzetu na natjecanju.

DODATAK
Jasno da se druženja ne boduju pa većina u startu odbaci dolazak, no samo radi usporedbe između off roadera kojima je to u srcu i onih drugih kojima je samo do "službenog" dijela gdje je bilo kakav oblik "profita" u igri (mislim na pehare, pozicije na ljestvici, bodove itd.), spomenuti ću posebno 2 off roadera kako bih svima dala mogućnost da sami procijene ovu moju tvrdnju i da sebe preispitaju bi li oni to napravili (iako znam unaprijed odgovor).
Svi znate Dalibora Draguzet i Rolanda Simčić. E pa u subotu (29.09.2007.) naš Dalibor se ženio, a Roland mu je kum.
Nagradno pitanje (za bodove, naravno :) ):
- koliko bi vas, radi off road druženja, u nedjelju ujutro, nakon vlastite svadbe, sjelo u vozilo i iz Pule došlo u Fužine zajedno sa vjenčanim kumom?!
E pa njih dvojca su došli – a čak nisu ni bodovi dijeljeni!
Isto tako i off roaderi koji su ostavili vlastiti posao, obitelji i sl. te uzeli slobodne dane i rade dodatni trošak da bi se družili s istomišljenicima i vozili se par stotina kilometara dalje od doma...
Da li sada znate na što mislim kad spominjem off roadere u duši?!
No dobro, to je i tako opće poznato u off road krugovima samo što takve stvari treba izdvojiti i dati svima na znanje što je sve spreman učiniti onaj tko je zaista off roader zato što to voli – i zato sam ovaj dio o ovom druženju izdvojila kao dodatak. To svakako ima svoju težinu.
Organizator se trudio napraviti druženje koje ga također "košta" slobodnih dana, raznih troškova (gorivo, hrana, spavanje itd.) i žalosno je da Off road klubovi nisu u stanju "poslati" barem jedno vozilo koje bi ih predstavljalo, a time i dati na znanje da cijene trud organizatora.
 
OBAVIJEST Off road klubovima (rujan 2007.)
28.09.2007.
Obavijest svim Off road klubovima (čiji su predstavnici već obaviješteni osobno ili putem e-maila), da se Snježana Jurić povlači iz svih poslova vezanih uz ovaj Off road Kup (od bodovanja, pisanja pravilnika, obavijesti klubovima, sazivanja sastanaka, organiziranja proglašenja itd.) sa današnjim datumom.
Potrebno je da se klubovi dogovore te jave ime osobe kojoj će biti predani svi originalni rezultati sa natjecanja u 2007. godini (oni koji su dobiveni od organizatora) i ostala dokumentacija (zapisnici, rješenja klubova, popisi članova klubova i sl. dokumentacija), te da se sva daljnja pitanja mogu preusmjeriti na odabranu osobu.
Snježana Jurić
 
Posebni pravilnik natjecanja WBVC u Buzetu
27.09.2007.
Off road klub "Kamo oko vidi" iz Buzeta, dostavio je Posebni pravilnik natjecanja u njihovoj organizaciji koje počinje 05.10.2007., a završava 07.10.2007.
Pravilnik organizatora WBVC možete pročitati (i isprintati) putem linka: POSEBNI PRAVILNIK (pdf).
 
MINI CROATIA TROPHY 2007
27.09.2007.
Pre notice for MINI Croatia Trophy 2007.
Notification pour le mini trophée 2007 de la Croatie
Pre aviso para el mini trofeo 2007 de Croatia
Vor Nachricht für Minikroatien Trophäe 2007
Pre avviso per il mini trofeo 2007 del Croatia
< Translate by Kana >
 
Wild Boar Valley Challenge - Sfida di valle dei cinghiali
23.09.2007.
Wild Boar Valley Challenge
Dear friends and off road fans, the Kamo Oko Vidi off road club invites you on first Wild Boar Wally Challenge on 5,6 and 7 of October in Buzet, Istra. Because of changing location of the race, members of the Kamo Oko Vidi club decide to organize new race in Buzet and surrounding villages in order to promote beautiful countryside in this part of Istra. It is important to explain that this race is organized with same people like all previous Istra Challenge races. Reason for new race is also fact that Mr. William Ukusic left the Club so now in Istra there are two races, Istra Challenge and Wild Boar Wally Challenge. President of the club, Mr. Gordan Krota and all the other members will make sure that all participants will experience well known Istrian hospitality.
Also there will be two tow trucks available in order to help any team with damaged car to reach camp or if really needed to provide work shop for some repairs.
At the moment we are preparing last details regarding road book for both HARD and SOFT trials and also finishing last „make up“ of our two attractive locations for Special Stages. Program of the competitions is:
FRIDAY, 05.10.2007.
15,00 – 18,00 – arrival, inscription, technical exam
18,30 – 20,00 – prolog
20,00 – night road book for HARD
20,30 – night special stage for SOFT
SATURDAY, 06.10.2007.
10,00 – 20,00 – road book for HARD and SOFT
SUNDAY, 07.10.2007.
10,00 – 15,00 – Special stages for HARD and SOFT
17,00 – official results and winner announcement
Come and discover together with us „Where the wild boars goes“.
For all information’s about this you can contact Mr. Gordan Krota:
Cell phone: +385 95 901 73 21
E-mail: gordan@kamookovidi.com .
Sfida di valle dei cinghiali
Cari amici e tutti che ammano off-road, off-road club Kamo Oko Vidi organizza una nuova off-road gara “WILD BOAR VALLEY CHALLENGE”, in traduzione “Sfida di valle dei cinghiali”. La gara contiene due discipline: HARD e SOFT, e si mantenera 05.-07. 10. 2007. vicino a Buzet (Istra, Croatia). I membri del club hanno deciso di organizzare questa gara a Buzet perche tutti pensano che questo e un modo per fare il promozione di questo parte di Istra. E importante di spiegare che organizzatori della questa gara sono i ragazzi che durante gli anni hanno partecipato anche in organizzazione della gara “Istra Challenge”.
Uno dei motivi per fare la nuova gara e anche perche Mr. William Ukusic non e piu il membro del club, e adesso sono due gare in Istra: “Istra Challenge” e “Wild Boar Valley Challenge”. Il presidente del club, Mr. Gordan Krota, e tutti gli altri ragazzi di club faranno una belissima gara. Abbiamo assicurato anche il due camion per tirare tutte le machine che si rompano verso il camp, se c’e bisogno. Durante tutti i giorni sara anche la festa con musica, DJ e tutto…
L’orario della gara:
VENERDI, 05.10.2007.
15,00 – 18,00 h – notifice, ispezione tecnico delle macchine
18,30 – 20,00 h – prologo
20,00 h – roadbook HARD durante la notte
20,30 h – 1. special test SOFT al poligono
SABATO, 06.10.2007.
10,00 – 20,00 h – roadbook SOFT con 2 special test
- 3 special test hard al poligono
DOMENICA, 07.10.2007.
10,00 – 15,00 h – special test per HARD e SOFT
17,00 h – proclamazione dei vincitori
Tutti siete invitati per scoprire… „Where the wild boars go“.
Per tutti informazioni chiamate Mr. Gordan Krota:
Mobile: +385 95 901 73 21
E-mail: gordan@kamookovidi.com
Translation: Ozren Perman; Ivo Brgodac
 
Wild Boar Valley Challenge - Izazov doline veprova
21.09.2007.
Vikend nakon druženja u blizini Crikvenice, putujemo za Buzet gdje će se održavati natjecanje pod nazivom Izazov doline veprova koje organizira ORK Kamo oko vidi. Natjecanje će biti u trajanju od 3 dana i to od petka 05.10.2007. do nedjelje 07.10.2007.
Natjecanje se boduje za Off road Kup 2007., dakle prema Pravilniku za tekuću godinu, a samim time, ove godine će na programu biti i soft disciplina.
Organizator je odlučio da satnica izgleda ovako:
PETAK, 05.10.2007.
15,00 – 18,00 sati – okupljanje, prijave, tehnički pregled
18,30 – 20,00 sati – prolog
20,00 sati – noćni road book za hard disciplinu
20,30 sati – noćni brzinac za soft disciplinu
SUBOTA, 06.10.2007.
10,00 – 20,00 sati
– road book za soft disciplinu
– posebni ispiti za hard disciplinu
NEDJELJA, 07.10.2007.
10,00 – 15,00 sati – PI za hard i soft disciplinu
17,00 sati - proglašenje
U sklopu startnina (300,00 + 600,00 kn), nalazi se i ručak za subotu i nedjelju, a sudionici natjecanja ostalu hranu osiguravaju sami.
Lokacija je ista kao i lani, a za one koji ne znaju, hotel je udaljen cca 5 km od poligona, no tko želi, može ponijeti šator za kampiranje, a organizator će osigurati i smještaj u Domu (naravno, ponijeti kamping opremu).
 
< 37 > << 36 >> < 35 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 11.10.2007.