Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec

 

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

World 4x4 Adventures

Božic u RH provela je grupa engleskih entuzijasta u pratnji domaćih off roadera, te sve popratila tekstom i slikama na WORLD4x4 web stranici.

Zalaegerszeg - HU

25. i 26. veljaće 2005. održava se natjecanje u Mađarskoj, u mjestu Zalaegerszeg.
Krenete li iz Zagreba, prevalili bi samo 175 km, a da bi stigli bez greške, ovdje možete pogledati road book za najoptimalniju vožlnju do Zalaegerszega.

4x4 Rolling Club

Zaćeli smo sprejemati
prijave za potovanje v
Libijo, ki bo od
22.10.2005 do
06.11.2005. Okvirna
ćena je 900€ na osebo, v katero je vateto:
ladijska karta, kabina na ladji, vizum za Libijo,
nalepke za avto,
vodenje,majcke itd.

Istra Challenge 2004.

Bili smo u Istri na Challenge 2004. Osvojeno 1. mjesto od
18 prijavljenih posada, od kojih su samo 2 iz Zagreba i jedna iz Pule, odnijela je posada u sastavu Darko Brezovec-Robert Helfrih, ZG OFF ROAD klub.

AK ZG OFF ROAD

Automobilistički klub ZG OFF ROAD iz Zagreba uskoro navršava godinu dana neslužlbenog poslovanja, a samim time dolazi i prva prava godišnjica kluba ...

www.zg-off-road.com

HU off road filmovi

Ako Vas slučajno zanima mađarski film o off road utrkama, onda Vam ih možemo nabaviti po slijedecim cijenama:
DVD godišnji izvještaj: 230 kn
VHS godišnji izvještaj: 200 kn
DVD izvještaj o vozilima: od 160 kn
VHS izvještaj o vozilima: od 110 kn
DVD o utrkama: 150 kn
VHS o utrkama: 100 kn
SVCD je u istoj cijeni kao i VHS samo što traje 35 minuta a ostali traju 1 sat dok godišnji izvještaj normalno da traje duže.


Poziv slovenskih off road kolega....  
U subotu, 12. ožujka 2005., organizirati ćemo drugo off-road natjecanje BF Goodrich & Boltez challenge.

Izvijeaćujemo:
- brzinsku provjeru, koju ćemo izvesti u dvije vožnje (druga će biti izvedena u suprotnom smjeru od prve);

-kratko i zahtjevnije natjecanje, koje je namijenjeno bolje opremljenim vozilima odnosno vozačima sa iskustvom u off-roadu.
Natjecanje se neće brojati ni u kakav kup (pokal) i zšto neće biti posebnih zahtjeva u odnosu na opremu vozila. Vozila će morati biti tehnički ispravna, vozači i suvozači moraju biti vezani sigurnosnim pojasom. Natjecatelji će se natjecati na vlastitu odgovornost. Postoje dvije natjecateljske kategorije: benzin i dizel. Start prve benzinske provjere je u 9:00 sati. Start druge vožnje je pola sata po dolasku zadnjeg natjecatelja u cilj prve vožnje (približno oko 13:00 sati). Natjecatelji se mogu natjecati samo na jednoj stazi koja će biti dovoljno široka za sva vozila. Vozila, koja potrgaju zaštitnu traku pored staze, biti će diskvalificirana.
Hard natjecanje će se odvijati usporedno s brzinskim natjecanjem.

Najbolji natjecatelji će dobiti pokale (pehare), a svi ućesnici praktične nagrade i topli obrok. Ukupni pobjednik će dobiti ćetiri gume BF Goodrich Mud-terrain, drugo plasirani vitlo itd. Organizštor će se pobrinuti za površinsko pranje vozila.
Startnine neće biti.
Dodatne informacije možete dobiti na web stranici: www.boltez.si/offroad

Napomena: mjesta za spavanje ima, a tekst na hrvatskom, slovenskom, engleskom, njemackom možete pročitati ako kliknete ovdje...

 
 
ORT Kneginec zahvalio sponzorima...  
pogledaj...
pogledaj...

Off road team Kneginec organizirao je malo okupljanje 05.02.2005. povodom zahvale svim sponzorima i ostalima koji su im bili na raspolaganju tijekom 2004. godine.
Našlo se tu svega po malo. Od paintballa za one zaigrane, do vožnji po snježnom terenu, a sve uz dobru klopu, kuhano vino i vatru.

Iako sunca nije manjkalo, sve se odvijalo na -4°C pa je vatrica itekako dobro došla.
Da biste stekli uvid u događaj, donosimo Vam nekoliko slika, od kojih je večina slikana iz vozila u pokretu pa ako vidite brisaće na slikama, nemojte se zacuditi što je to :-). Neke slike možete pogledati putem ovih slika ili sve ostale ovdje...

 
Zsolt Gyurina.... ZG - ZSUKA...  
pogledaj
Uz redovita izvjeaca o dogadanjima u susjednoj Mađarskoj, donosimo Vam kratki osvrt putem slika g. Zsolta Gyurine i njegovog suvozaca na terenu, koji je odnio 1. mjesto na natjecanju 28.-29. veljaće ove godine.
Slijedeće natjecanje u Mađarskoj je u Zalaegerszegu, a određeno je za 25. i 26. veljaće 2005. godine.

Naravno da smo svi pozvani!
 
READY FOR CARPAT TROPHY ??!  
04. - 11. lipnja 2005. godine, uz dvodnevne pripreme na lokaciji Koper - Slovenija 05. -06. ožujak 2005., slovenski Off road Club 3Kraji organizira CARPAT TROPHY.
Za područje RH, organizacija je povjerena hrvatskom off road klubu 4x4 AVANTURA, a informirati se možete e-mailom na avantura4x4@vip ili na 091/617-0262 kod gospodina Ivana Kovać.
Koliko dana traje ovaj Trophy, što sve trebate ponijeti, kako i čime opremiti vozilo, što je poželjno, važno i neophodno, te koja kamping oprema mora stati u terenac, pogledajte ovdje...
 
4x4 magazin... Trophy - Magyar off road magazin... 04/05.
www.4x4.hu
www.4x4.hu
Naši susjedi iz Mađarske vrlo su temeljiti i ažurni. Osim što imaju off road časopise i to na vrlo kvalitetnom papiru, ne štede ni prostor za događanja izvan granica države. Tako su u dva časopisa pisali i o događajima iz RH - točnije, ZG TROPHY koji je održan u Zagrebu - Sesvete, te o održanom natjecanju ISTRA CHALLENGE.
Kako bi stekli dojam kako to izgleda, u nastavku Vam donosimo nekoliko isječaka stranica časopisa, u kojima i sami možete vidjeti da je časopis specijaliziran za 4x4 događanja...
ZG TROPHY
Istra Challenge
Istra Challenge
 
4x4 Rolling Club...  
Pripreme za Libiju započele su vec sada. Obzirom da su najveći problem vize, potrebno je na vrijeme izvršiti prijave koje će 4x4 Rolling Club iz Slovenije, zaprimati do 30.04.2005. godine.
Avantura će trajati od 22.10.2005. do 06.11.2005., a za sve dodatne informacije možete se obratiti na:
Jože E-mail: joze.erste@telemach.net
Andražl E-mail: mat.nanut@siol.net
 
Osvrt na prošlu ...  
Evo nas i u 2005. godini.
Nadam se da ste svi dovršili svoje poslove i zacrtane planove i da ste neopterećeni ušli u Novu.
Vjerojatno ste već u Vašim klubovima "odradili" godišnju Skupštinu, raspravljali tko je bio najbolji, koja je posada izabrana kao posada 2004., što treba mijenjati, što ostaje po starom i slicno.
Kako kod Vas stvari stoje - ne znam, no po mojoj procjeni, posada 2004. godine ZG OFF ROAD kluba definitivno je posada u sastavu Darko Brezovec i Robert Helfrih.
Ako zanemarimo njihovo iskustvo u "privatnom" aranžmanu, početak njihove "off road ere" upravo je 2004. godina.
Sudjelujući na vec tradicionalnim natjecanjima na području RH, dečki su ostvarili impresivne rezultate.
povecajU Sv.I.Zelina odnijeli su 2. mjesto u super extremu; u Knegincu su odnijeli 2. mjesto u road booku i 3. mjesto u super extremu; u Vrbovcu zbog tehničkih problema zauzimaju 7. mjesto u road booku - a zbog težine "tehničkih problema" nisu bili u mogućnosti odvoziti ostatak disciplina; u Subotici Podravskoj zauzimaju 3. mjesto road book, 3. mjesto super extreme te 4. mjesto u brzincu; na Istra Challenge odnose 1. mjesto sa izvrsnim prolaskom svih ispita; i na kraju, u Bregani odnose 1. mjesto bez obzira na opetovani tehnički problem i na činjenicu da su startali medu zadnjima. Puno su truda, novaca, vremena i rada uložili u svog Suzuki Samuraja, a spremaju se uz pomoć sponzora poput Limarije Brezovec, Lindaba i drugih, poboljšati performanse vozila ulažući u gume, vitlo (winch) i slično.
Dečkima puno sreće i uspjeha na slijedećim natjecanjima od kojih je prvo krajem travnja - odnosno Croatia Trophy 2005.
Nadalje, obzirom da sam pratila sva off road natjecanja u 2004. godini, a samim time i probijanje tek osnovanog ZG OFF ROAD kluba, smatram se kompetentnom da pohvalim rad, trud, znanje i rezultate još nekih posada kluba.
Izuzetnu vještinu upravljanja Jeep Cherokeejem pokazao je još jedan relativno "friški" off roader - Mario Pavlek.
Slušajući komentare izvan staze, Mario može biti ponosan na činjenicu da je zadivio gledatelje koji su sumnjali da Jeep Cherokee uopće može preko extremnih dijelova doći do cilja.
Još da ima stalnog suvozača....
Uz navedene, treba spomenuti i 2 posade koje su skoro cijelu godinu vozile za ZG OFF ROAD klub.
Posada Suzuki Samuraja sa vozačem Bojanom Mamuzićem, koji više nije član kluba, te suvozačem Ivicom
Pavlaković, nosili su nagrade kao da su vježbali zajedno godinama. Još je jedna posada obilježila 2004. godinu - kako privatno, tako i za vrijeme dok su vozili za ZG OFF ROAD klub.
Zlatko Šurina i Tin Šurina, posada još jednog Suzuki Samuraja, postizala je izvrsne rezultate na terenu.
Svima skupa, puno uspjeha u 2005. godini, puno dobrih sponzora, pehara i pratećeg, kao i ostalim off roaderima i posjetiteljima ovog sitea, želi schnee.
 
< home > < 8 > < 7 > < 6 > < 5 > < 4 > < 3 > << 2 >> < 1 > c
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.