Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Prvi, drugi i treći PRAKTIKUM OSNOVA ...
22.07.2005.
Praktikum...
Klub Avantura 4x4 pokrenuo je akciju nazvanu Praktikum osnova off road vožnje sa ciljem upoznavanja vlasnika terenaca sa mogućnostima njihovih vozila na extremnijim terenima nego što su mnogi navikli.
Naime, na području Dubine - lokacija Sivo, koje je specifično samo po sebi, klub je prvi Praktikum održao 18.07., nakon kojeg je uslijedio drugi Praktikum dana 02.07. te treći - 16.07.2005. godine.
Avantura 4x4 ne staje te slijedeći Praktikum planira već za 30. i 31.07.2005. i poziva zainteresirane da se jave na avantura4x4@vip.hr.
 
Novo u Zenterenu...
08.07.2005.

Od sada više ne morate kupovati sintetičku užad u prekomorskim zemljama jer ga možete nabaviti u Zagrebu, u Ilici 341, Zenteren - off road center trgovini.
Sintetičko uže proizvedeno u Engleskoj ili uže njemačke proizvodnje te kompresor 12V novi su artikli na dohvat ruke, a u ponudi Zenterena je i AKCIJA određenih proizvoda...

 
Održavanje Konjuh Trophya spriječio MPŠV BiH
27.06.2005.
Klasična žalosna priča. Dobiješ sve potrebne potvrde i "blagoslov" da promoviraš nešto lijepo i dobro, radiš u korist svih, a onda, onako, odjednom, čekajući da organizator pripremi sve, počneš sa nabacivanjem cifri…
Da, taktika "gotov čin".
Konjuh Trophy se neće održati kako je planirano za ovaj vikend, ali krajem rujna će Trophy pod novim imenom i na novoj lokaciji. Detalji na viba.4x4.ba.
Bravo Viba!
 
Super Extreme - Toyoti....
27.06.2005.
Fantastičan odaziv off roadera iz cijele Hrvatske te iz Slovenije i Mađarske prešao je brojku od 40 prijavljenih posada.
Ako je osim organizatora - ORC Kneginec, još netko presretan zbog toga, onda sam to definitivno - ja!
Ma, ak' niš' drugo, ovaj porast broja natjecatelja daje mi nade da off road u RH može imati sjajnu budućnost!
Još kad bi se svi oni ograničeni hrvatski mediji počeli brinuti kako da povećaju gledanost ili čitanost pa posvetili malo vremena off roadu i
ostalim sportovima koji nisu tipa nogometa, skijanja ili tenisa, gdje bi nam svima bio kraj…
Nemojte misliti da ja imam nešto protiv navedenih sportova! Nikako! Ali definitivno zamjeram što na vodećim mjestima "drže" nesposobne osobe (jer ako to nisu, onda su istinite sve "one" priče koje kruže pukom).
No vratimo se mi našem off roadu.
Već od petka su počele pristizati posade iz udaljenijih krajeva, a subotnje jutro je brujalo od kamiona, osobnih vozila, terenaca i ljudi. Vesela i vedra atmosfera, puno poznatih lica i poneko "novo" - kojem je već krajem dana zamalo trebao
lifting jer se više nitko nije pitao: tko je taj i od kuda je?!
Tako je to među off roaderima… Svi su svima uskakali ako je bila potrebna pomoć ili društvo na šanku. Rijetko ćete naići na uobražene ili osobe "pune sebe".
Kneginčani su raspored za subotu vrlo dobro isplanirali jer od briefinga pa do noćnog extremea u subotu, jedva da ste našli malo vremena kako bi otišli po piće. Mogli ste otići, ali garantirano propuštate nešto zanimljivo na stazi.
Sve je teklo glatko i opušteno, a jedva da ste zamijetili kad je pala noć. Vrijeme je iscurilo brže nego ulje iz getribe.
Nakon noćnog extremea koji je pratilo mnoštvo gledatelja, a na kojem smo se svi super zabavljali i pucali od smijeha, slijedila je zabava uz neumorni bend do ranih jutarnjih sati.
Priređen je bio i vatromet, a na crnom nebu stvarno se lijepo isticao.
Neki nisu ni spavali pa su pred jutro odlučili da se pridruže slovenskim kolegama iz ORC 3 Kraji, jer se iz kampa u kojem su se smjestili orila pjesma. Očito je pomoć u zboru došla prekasno jer su off roaderi već zaspali. Na pokušaje da se oformi miješani bend uz "budnicu" "Moj očka ma konjička dva….", pronašli smo samo jednog zainteresiranog.
No, na povratku u "bazu", nas 7 u PUCH-u krenulo je na brzinac. Da se mjerilo vrijeme, vjerojatno bi bili prvi! Je da smo na samom početku tog ranojutarnjeg (ili kasnonoćnog) brzinca "izgubili" 2 suvozača (tko im je kriv kad nisu bili vezani), no ostatak posade je uspješno stigao na cilj.
Isplatilo se ostati budan jer je izlazak sunca bio fantastičan!
U nedjelju je ujutro nakratko pala kiša - taman toliko da "prikuca" prašinu gdje joj je i mjesto jer su slijedili brzinci. Ma moram se ogrebati kod kneginčana za informaciju gdje (i po kojoj cijeni) naručuju vrijeme?!
Super extreme je, naravno, plijenio pažnju pa ako ste se pokušali za vrijeme extremea probiti do šanka npr., mogli ste steći dojam da ste zabunom završili na Maksimirskom stadionu upravo dok sviraju Dugmići, hehehe…
Obzirom da je slika puno, na njih ćete morati pričekati dan, najviše dva.
Isplati se vratiti po njih, a da bih to i potvrdila, nekoliko ih možete pogledati ovdje (pogledate sva ta nasmijana lica!).

Rezultati:

- Brzinac do 2000 ccm
- Brzinac preko 2000 ccm
- Hard road book do 2000 ccm
- Hard road book preko 2000 ccm
- Soft road book
- Super extreme
 
Off road na Kunjuhu u BiH
23.06.2005.
viba4x4
Slijedeći tjedan od 30.06. do 03.07., održava se još jedan Konjuh Trophy u organizaciji Viba 4x4.
Prvog dana off roadere očekuje vožnja od cca 6 sati, drugog cca 10, te trećeg od cca 4 sata.
Cilj je u Tuzli, a u proglašenje će biti uvrštene i titule za najbolju posadu, naj-vozača, naj-suvozača, te svakako najzanimljiviju titulu - najgore posade. Titula se zove: BOLJE BI BILO DA NISU NI UČESTVOVALI :-)
Plasman odrđuju sudionici glasačkim listićima koji će se nalaziti u dobivenom materijalu prilikom prijave za Konjuh Trophy, tajnim glasovanjem koje je obvezno za sve sudionike Trophyja.
Očito je da će Konjuh Trophy biti vrlo zanimljiv, a sve informacije i upute pogledajte na linku Viba4x4.
 
4x4 Lijak - Challenge!
19.06.2005.
Alpe Adria i Državno prvenstvo u off roadu u Sloveniji uspješno je završeno iako su neka vozila stradala više od očekivanog.
Pod "više od očekivanog" smatra se sve ono što nije ogrebotina ili malo udubljenje itd. ...
Naime, težinu etapa potvrđuje i nekoliko prevrtanja, od kojih je najextremnije svakako bilo prevrtanje posade startnog broja 13 (jel slučajnost ili...?!).
Kočenjem na extremnoj nizbrdici, točnije nizom "stepenica" na nizbrdici, suzuki je uz atraktivno prevrtanje preko "nosa" završio na krovu. Zadnjim dijelom se naslonio na drvo koje je spriječilo daljnje "koturanje".
Na sreću, vozač je prošao bez ogrebotine, a svakako treba pohvaliti prisebnost obojce jer je prva misao bila: "ugasi auto" dok je vozač još bio unutra zavezan pojasom. Usput, dečki su bez obzira na nezgodu, završili tu etapu te odvozili preostalu.
Neki su suvozači rukama, a neki gurtnama pridržavali vozila te ih spašavali od sigurnog pada na bok, no neki u tome nisu uspjeli. Primjer - 4,652KB (potreban MJPEG codec).
Svi oni koji su bili na Istra Challenge znaju o kakvom se natjecanju radi i ovdje, a za one koji ne znaju, evo u najkraćim crtama pojašnjenje.
Radi se o 3 etape, nema road booka, sve sami extreme ispiti. Dok jedna posada starta na prvoj etapi, jedna starta na drugoj, te jedna na trećoj etapi. Ona koja je završila prvu, odlazi na drugu ili treću i tako redom za sva vozila dok ne odvoze sve 3 etape.
Zbog toga je bilo malo teže pratiti sve posade jer je nemoguće jednoj osobi biti na 3 različita mjesta i pokrivati sve najzanimljivije extreme.
Dok se u subotu natjecanje održavalo u Ozeljanu, nedaleko od Nove Gorice, u nedjelju se natjecanje nastavilo nekoliko kilometara dalje, na gliništu Vogrsko, također u blizini Nove gorice. Tu se održavao i brzinac za Alpe Adria kup.
Rezultate i ostale informacije možete pogledati na www.drustvo4x4lijak.si, a neke od slika naći ćete ako kliknete ovdje ili pod foto galerija.
Ja ću ovdje iskoristiti priliku i zahvaliti organizatorima na pozivu i vrlo lijepom prijemu.
 
Jedinstveni OFF ROAD pravilnik
postavljeno: 17.06.2005.
U kontaktima sa off roaderima - bilo domaćim, bilo stranim, sve češće nailazim na izraz "jedinstveni pravilnik".
Činjenica je da se ove godine na natjecanjima pojavljuje sve manji broj sudionika, a ako se tako nastavi, bojim se da će off road otići u zaborav.
Po svemu sudeći, mnogi se slažu da bi trebalo održati još jedan sastanak predstavnika svih off road klubova te na njemu iznijeti prijedloge, raspraviti u matičnim klubovima o iznesenom i nakon toga uvažiti i PRIDRŽAVATI SE većinskih zaključaka.
Jedinstvenim pravilnikom trebala bi se definirati opća pravila, a svi ostali detalji bili bi prepušteni organizatoru i Posebnom pravilniku.
Dakle, raspraviti o općim pravilima kojih bi se trebali pridržavati i organizatori natjecanja, a i sudionici - na njih se taj pravilnik i odnosi.
Materijala za jedinstveni pravilnik ima.
Jedna od najčešće spominjanih stavki je startnina.
Jasno je da organizatori moraju pokriti troškove kao npr. pehari, zahvalnice, hrana, gorivo prilikom trasiranja itd., no isto tako je jasno i da natjecatelji imaju velikih izdataka - gorivo, šlep, cestarina, eventualni kvarovi na utrkama... pa još i neujednačene startnine.
Još jedan prijedlog kojeg bi između ostalog trebalo definirati za sve klubove - organizatore, je određeni način ne/bodovanja.... i tako dalje.

Zbog svega navedenog, u prilogu ćete naći jednu malu anketicu, kratku i jasnu.
Slobodni ste izraziti svoje mišljenje bilo da ste off roader, bilo da ste upoznati sa stanjem u off roadu na području RH.
Anketa je neslužbena i odražava stajalište posjetitelja ovih stranica - a sve u namjeri da se skrene pažnja na ne/zadovoljstvo sadašnjim stanjem na hrvatskoj off road sceni.
Posebno skrećem pažnju da je dobrodošao glas i off roadera izvan granica RH.

 
off road pravilnik

Treba li hrvatskom off roadu jedinstveni pravilnik kojim bi se definirale najosnovnije stvari?

da
ne
svejedno mi je
 
5. off road festival - Kneginec 2005.
08.06.2005.
Rijetko viđeni prolom oblaka prošle godine, u petak, prvog dana 4. off road festivala u organizacije ORT Kneginec, Turčin - Varaždin breg, natopio je zemlju te je dodatno otežao natjecanje u subotu. Iako je subotnje sunce bilo jako, ipak nije "posušilo" glinište na kojem se odvijao veći dio natjecanja.
U nedjelju, trećeg dana, sunce je pržilo nemilice, pa se slobodno može reći da su kneginčani "naručili" vrijeme za svoj festival.

Kako će biti ove godine, ne zna se, ali jedno je sigurno.
5. off road festival u organizaciji Off road cluba Kneginec, održati će se 25. i 26. lipnja, odnosno za 2 tjedna, a sudeći po prošlogodišnjem - ništa ih neće zaustaviti u tom naumu.
Po programu za subotu, posade bi već od 08,00 sati trebale biti prisutne obzirom da će se prijave vršiti do 10,00 sati. Vrijeme do 10,00 h popuniti će doručkom, a od 10,30h počinje prolog.
Nakon prologa, slijedi briefing sa posadama u 11,30h nakon čega se starta sa road bookom u 12,00h.
Nemojte misliti da je to kraj subotnjeg natjecanja. U 21,00h predviđen je vrlo zanimljiv noćni extreme koji se boduje za plasman u road booku, a nakon njega slijedi večera i zabavni program.
U nedjelju nemojte dugo spavati jer je od 08,00 - 09,30 sati doručak, a u 11,00 sati kreće se na brzinac I i II. Nakon brzinaca moći ćete uživati u najzanimljivijem dijelu natjecanja - super extremeu koji je predviđen za 13,30 sati.
Proglašenje pobjednika se očekuje oko 18,00 sati, slijedi večera te zabavni program.
Za road book (hard) i brzinac vozila će biti podijeljena u kategorije do 2000 ccm te preko 2000 ccm, dok će super extreme i road book (soft) posade voziti bez podjela.
Startnina za posadu (vozilo + 2 osobe) je:
- road book: 400,00 kn, catering (2 dana): 100,00 kn
- brzinac: 100,00 kn
- super extreme: 400,00 kn
Super extreme će se nagrađivati od 1. do 5. mjesta, a nagrade su slijedeće:
1) 500 €
2) 300 €
3) 100 €
4) i 5) robne nagrade
Sve dodatne informacije naći ćete na linku ORT Kneginec.
 
< home > < 8 > < 7 > < 6 > << 5 >> < 4 > < 3 > < 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 07.09.2005.