TRODNEVNI OFF ROAD CUP ORK KRIŽEVCI

Završilo je 11. off road druženje u organizaciji ORK Križevci na kojem ste se mogli voziti u soft, hard ili turist disciplinama prema vlastitim željama, a ove je godine sudjelovala je 41 posada.

Organizator je za petak (08.09.2017.) pripremio noćni road book dužine 16-ak kilometara, trasa je bila ista za sve (soft, hard), a nakon te prve etape se nastavilo druženje uz logorsku vatru i roštiljanje.

Noćna etapa se vozila sama za sebe, odnosno, vremena se nisu pribrajala suboti i nedjelji, nego je organizator podijelio nagrade za prva 3 mjesta za vožnju u petak na noćnoj etapi.

Prve 3 posade su:
1. Gregor Radkovič – Laura Stopar (SLO)
2. Darko Jurekić – Snježana Jurić
3. Miroslav Narančić – Nenad Zamljačanec


U subotu se startalo na 2. etapu dužine 40-ak km (soft, hard), te turist.
Roadbook, petak-subota-nedjelja, nije bio prezahtjevan kako se očekivalo obzirom da je ranije palo dosta kiše pa je i većina nas očekivala da će zbog toga i teren biti neprohodniji.
Bilo je i blata, i uspona, spustova, vitlanja (i na hardu, i na softu), i nagiba, uglavnom, svega što čini jedno off road druženje/natjecanje.

3. etapa se vozila u nedjelju i bila duga oko 11 km, a završavala je posebnim ispitom za softaše i hardaše.

Softaši su vozili jedan krug brzinac, dok su hardaši imali svoj krug (start-cilj) sa blažim i sa strmijim spustovima, te jednim podužim usponom da bi zatvorili “načeti” krug gdje su i startali.
Uglavnom, sve je prošlo dobro (osim jednog kvara na vozilu zadnje posade cca 5-10 metara prije ciljne linije).
2. i 3. etapa su se zbrajale za nagrade, a tu su najbolje posade bile:

HARD road book
1. Igor Slota – Zoran Knežević
2. Gregor Radkovič – Laura Stopar (SLO)
3. Zlatko Šurina – Damir Muharemović


SOFT road book
1. Petar Baf – Dean Tominić
2. Siniša Mogorović – Almedin Musić
3. Matej Jelenković – Goran Đurković

BRZINAC
1. Nenad Dumić
2. Petar Baf
3. Nikola Šušanj

Organizator je dodijelio i Fair Play nagradu Rolandu Krehula.

Poredak svih posada softa, harda i turista će vjerojatno biti objavljen na stranicama organizatora.
ORK Križevci zahvaljuje pokroviteljima i sponzorima koji su omogućili da se održi 11. Off road Križevci 2017., a navesti će se u cijelosti prema navodima organizatora.

GLAVNI POKROVITELJI: GRAD KRIŽEVCI, ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE KRIŽEVCI, ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

POKROVITELJI UTRKE: ATLANTIC d.d., PAMEKS d.o.o., RADNIK d.d., S.K.I.M.T. d.o.o., TRGO-AGENCIJA d.o.o., POLJOCENTAR d.o.o., ROBIN d.o.o., BIPLAST d.o.o., ŠIRJAN d.o.o., Zadruga ŽUMBAR, GRAFOCENTAR d.o.o., ELITE FASHION ŠTIP, Autoservis ŠVEC, Križevačka pivovara, LELA d.o.o, Bistro SWEET STORY, Frenum d.o.o., OPG BLAGAJ, Mini sirana HLEBIĆ, INAGRO d.o.o., ELEKTROTEHNIKA d.o.o., Wiener osiguranje d.d.

Podijeli