RALLY OPATIJA: Hadik i Kertesz vodeći nakon prvog dana

Photo by: Uroš Modlic/Rally Opatija

Rally Opatija 2019. - prvi danRally Opatija 2019.

Oktanski spektakl se po 28. put vratio u Opatiju!
Nakon ceremonijalnog starta na Rally Opatija 2019. iz centra kvarnerskog grada, motorkada se uputila u smjeru Breze na prva dva brzinska ispita.

Prvi, dnevni, je pripao slovenskom duetu Roku Turku i Blanki Kacin (Hyundai i20 R5), dok su po noćnom, kišnom brži bili Mađari Andras Hadik i Krisztian Kertesz (Ford Fiesta R5), koji prvi dan završavaju na prvome mjestu s vodstvom od devet desetinki (6:35,3 ukupno vrijeme).

“Iako je ovo bio kratak dan, sretni smo što smo dobro završili, no pravi rally kreće tek sutra”, rekao je Andras Hadik.
“Nikada nije loše biti prvi, no tek sutra ćemo vidjeti kako će se stvari razviti. Za nas koji smo među prvima krenuli kiša nije imala preveliki utjecaj jer je na početku samo lagano padala, no drugima koji su kasnije krenuli sigurno nije bilo lako.”

Rally Opatija 2019. - prvi danJoš R5 vozila u samom vrhu prvog dana u Opatiji

Treće i četvrto su mjesto zauzeli Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5) sa zaostatkom od 7,5 sekundi, odnosno Pal Lovasz i Tamas Kurti (Hyundai i20 R5) – 9,9 sekundi zaostatka.

“Očekivali smo možda malo više kiše, kao što je pisalo u prognozama,” rekao je Rok Turk.
“U principu, vrijeme koje smo ostvarili sigurno nije loše. Prvi brzinski ispit je bio suh, dok je drugi već bio mokar pa nismo previše forsirali. Jasno je da je sutra dan koji će sve odlučiti, dan koji trebamo odraditi kako spada. U prvom danu možeš više izgubiti nego pobijediti, jer vozi se kratko i vremena su uvijek uska. Očekujem da će sutra biti teška borba. Najvažnije sutra će biti ne napraviti greške i biti što precizniji moguće.”

Ispred domaće posade Prodan – Raštegorac samo 9 vozila

Najbrži hrvatski duo su bili Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Renaultu Cliu R3, koji su sa zaostatkom od 24,8 sekundi nad vodećima zauzeli 10. mjesto.

Preko startne rampe je prošlo 75 posada iz devet različitih zemalja, od kojih je 8 bilo u automobilu R5 klase.

Rally se sutra nastavlja brzincima Račja Vas, Brest i Učka, koji bi po rasporedu trebali krenuti u 08:53.

Podijeli