Rally Opatija 2019. osvojili Turk/Kacin!

Photo by: Uroš Modlic/Foto Modlic/

Rally Opatija 2019. - drugi danGlavna 3 faktora – iskustvo, mirna glava i – brzina

Nakon dva dana, 11 brzinskih ispita i 102 pređena kilometra, 28. Rally Opatija je došao svome kraju. Rally Opatija 2019. osvojili Turk/Kacin.

Kao pobjednici Rally Opatija 2019., Kvarner već drugu uzastopnu godinu osvajaju Rok Turk i Blanka Kacin, koji su sa 1:03:28,3 odvezli najbrže vrijeme, 1:33.3 minute brže od Andrasa Hadika i Krisztiana Kertesza (Ford Fiesta R5).

“Možemo reći da je super,” krenuo je Turk.
“Prošli vikend smo isto vozili i pobijedili, super je da smo nastavili u tom ritmu. Jako je težak bio rally, dosta se je i iskustvo pokazalo, a ne samo brzina i mirna glava. Ekipa je odradila super posao s autom, odvozili smo rally najbolje što smo mogli. Mislim da smo odmah na prvom brzincu pokazali da nećemo popuštati, a na zadnjem smo krugu napravili veliku razliku.”

Rally Opatija 2019. - drugi danPredstavnici 9 zemalja na opatijskom Rallyu

Treće mjesto je pripalo Mađarima koji voze pod hrvatskom zastavom, Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su bili 1:40 minuta sporiji od Turka i Kacin. Također su i četvrto mjesto i peto mjesto na kraju pripali Mađarima – Gergely Fogasy i David Berendi (Ford Fiesta R5), te Pal Lovasz i Tamas Kurti (Hyundai i20 R5).

Najbolja hrvatska posada su bili Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (Renault Clio R3), koji su sa zaostatkom od 4:53,9 minuta završili njihov domaći rally na desetome mjestu.

Ovogodišnje izdanje opatijskog relija je posjetilo 82 posade iz devet zemalja, od kojih je osam bilo u prestižnim automobilima R5 kategorije.

Antal Kovacs i Gergo Istovics, koji su i više nego redoviti gosti na hrvatskim relijima u svojoj Fiesti R5, izletili su sa brzinskog ispita u nedjelju prijepodne, završili na krovu te je time njihova utrka bila prijevremeno završena.
Na sreću, posadi se ništa nije desilo.

Podijeli