Off road utrka na Kozari

Specijalni ispiti na KozariPriprema natjecanja

ORK Kozara je u pripremi roadbooka za prvu ovogodišnju utrku na Kozari koja je ujedno i prva u bodovanju za BIH Šampionat 2019.

Termin je zadnji vikend u ožujku – 29/30/31.03.2019., a započeti će kao i do sada – noćnom dionicom u petak.

 

Vremenski uvjeti

Nemoguće je prognozirati čak i struci kakvo će vrijeme biti za 4 tjedna, ali kakvo god bilo, offroaderi se prilagode. Odgoda zbog vremenskih (ne)prilika bi bila aktualna samo u ekstremnim uvjetima.

U svakom slučaju, Kozara je Kozara. Kakvo god vrijeme bude, treba se prilagoditi samoj Kozari, a ne suncu, kiši ili snijegu.

Specijalni ispiti na KozariDok je u 2018. u nizinama narastao vodostaj koji je poplavio neka područja, na Kozari je još bilo debelog sloja snijega, i nikakvo sunce nije moglo “utopliti” hladnoću. Utrka na Kozari je opet bila drugačija!

2017. se po Kozari hodalo, vozilo ili šetalo u kratkim rukavima. Međutim, bez obzira na prognozu, ona se uvijek dobro slagala sa ekipom iz organizacije te im daje dovoljno od sebe da bude zabavno i nezaboravno. Kako organizatoru, tako i natjecateljima.

 

Program, satnica, smještaj

Obzirom da se organizatorska ekipa trenutno zabavlja trasirajući hard i soft roadbook, program i satnica će biti objavljeni kada to bude pripremljeno.

Ovo je samo prednajava kako biste unaprijed mogli planirati slobodan vikend, možda i petak za noćnu etapu.

Vodite brigu da su smještajni kapaciteti ograničeni i da rezervacije obavite na vrijeme.

Isto tako, vodite računa da je broj prijavljenih uvijek visok, tako da odluke “u zadnji čas” nisu dobra ideja.

Podijeli