HYUNDAI IX20 SPREMAN ZA PARIS MOTOR SHOW

Na predstojećem salonu automobila u Parizu, Hyundai će predstaviti novi model kojim se na velika vrata vraća u B segment MPV vozila.

Hyundai ix20 formalni je nasljednik Matrixa, ali u znatno dinamičnijem i atraktivnijem obliku, u skladu s Hyundaijevim modernim dizajnom.

Hyundai ix20 dizajniran je i razvijen u Hyundaijevom R&D centru u njemačkom Russelsheimu i drugi je Hyundaijev model dizajniran u skladu s dizajnerskim smjernicama “fluidne skulpture” – poput modela ix35.

Naziv ix20 reflektira njegovu svestranost i sposobnost da istovremeno posluži kao praktičan automobil za prijevoz putnika, ali i da pruži zadovoljstvo u vožnji zahvaljujući voznim odlikama.

Hyundai ix20 u prodaju kreće već u 2010. godini, a zanimljivo je i da će se međunarodna PRESS prezentacija i prve testne vožnje održati upravo u Hrvatskoj – Dubrovniku i to desetak dana nakon svjetske premijere u Parizu.

Motori koji će pokretati ix20 poznati su i već provjereni iz drugih modela “i” game.

Prvenstveno se to odnosi na 1.4 benzinski i 1.4 CRDi motor.

Točne specifikacije i paketi opreme biti će poznate ubrzo nakon premijere u Parizu.

Drugi novitet je redizajn modela i10 koji dolazi i sa brojnim tehničkim poboljšanjima, među kojima svakako vrijedi izdvojiti potpuno novi benzinski motor obujma jedne litre sa emisijom CO2 plinova od samo 99 g/km.

Osim standardnih modela Hyundai će izložiti i najnovije uratke iz programa Blue Drive vozila kojima ima ambicije postati vodeći proizvođač po pitanju zaštite okoliša.

Podijeli