AUTOCROSS – SRIJANE 2010.

Ovog vikenda na redu je natjecanje u autocrossu “3 nagrada ASSDŽ” u organizaciji Automobilističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije, nakon dva otkazana natjecanja u ovoj disciplini.

Na ovo natjecanje prijavljeno je 19 vozača iz 8 klubova.

Utrka se vozi na stazi u Srijanama koja je dobro poznata vozačima, dužine 605m specifične podloge koja je jako zahtjevna za vozače i njihove automobile.

Poredak po klasama je neizvjestan nakon prvog natjecanja i očekuje se velika borba za bodove.

Bodovno stanje nakon prvog natjecanja u diviziji I vodeći je Robert Grbac (ASK Kastavac) 20, Vjekoslav Jurin (AK Ozalj) 17, Ivan Jandri (AK Ozalj) 15, u diviziji IA vodeći je Dražen Lipka 20, Sven Katić 17 (oba AK Ozalj), Dragan Sergo (AK Buzet autosport) 15, u diviziji IB vodeći je Ivan Jandri (AK Ozalj) 20, Zoran Srok (AK Svigo) 17, Emil Tomašević (AMK Racing Team Ploče) 15, u diviziji III vodeći je Marijan Cukor (AKK Varaždin) 10, Vigor Grbac (ASK Kastavac) 8,5, Robert Vuradin (AKK Varaždin) 7,5.

Srijanaka utrka redovito privuče i solidan broj gledatelja iz Splita, Sinja i okolice, te se nadamo da će najavljeno lijepo vrijeme u nedjelju i ove sezone bit razlog više za posjet ovoj utrci.