Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Najava 2. druženja u Hruševcu Kupljenskom...
22.05.2008.
-------Original Message-------
From: Alen Udbinac
Date: 20.05.2008 16:33:18
To: schnee


Okupljanje je u subotu 31.5. od 9 do 10 kod igrališta u Hruševcu Kupljenskom-karta.
U 10 je pokret u obližnju šumu. Ruta kroz šumu imat će težih dijelova koje će moć proči samo bolje opremljena vozila pa oni sa slabije opremljenim budu išli prečicama. Povratak iz šume na ručak planiran je oko 3 sata.
Poslije ručka biti će vožnja po poligonu za koji se može reč da je malo i extreman ali sigurno prolazan. Nakon toga se ide na večeru i dobru zabavu uz glazbu do kasnih sati.
U nedjelju u 10 doručak i odlazak na poligon gdje bi se mjerilo vrijeme prolaza poligona i brzinca. Kasnije ručak. I na kraju proglašenje najuspješnijih vozača.
Smještaj je osiguran u zatvorenom ali doduše nedovršenom društvenom domu pa je potrebno ponijeti vreće za spavanje.
Kotizacija je 100 kuna po osobi.
Molili bi da se javite i potvrdite svoj dolazak čisto zbog organizacijskog dijela.
Alen 091/ 56 81 535 Željko 098/ 92 03 779
 
Gučevo Trophy 2008. - Juga u malom...
20.05.2008.
Ovog se vikenda vozio "Jugo-off road" u Loznici i Krupnju jer su osim društva iz Hrvatske, na Gučevo Trophy 2008. stigli i off roaderi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i iz Srbije. Jedino Makedonija nije imala svoje predstavnike na natjecanju u organizaciji Extrem 015 kluba.
Svašta se dešavalo od petka (16.05.) kada je vožen noćni road book i sa kojeg nema slika jer neki moraju i raditi petkom :-), preko subote (17.05.) koja je protekla u znaku dnevnog road booka pa do nedjelje (18.05.) kada je brzincem završilo ovo međunarodno natjecanje. Prvo, što mi je bilo malo čudno je to da su naši dragi "kekeci" :-) "spustili Europu" (obzirom da su bili jedini iz EU na natjecanju) na 3. mjesto (hehehe, jesam zlobna, a?! al' znaju zezanciju pa će mi valjda oprostiti :-) ), no s druge strane, drago mi je da su ipak kotirali tako visoko :-) i to među cca 30-ak "balkanskih" posada.
Također mi je drago da su ispred EU "balkanci" i to sa osvojenim 1. mjestom posada iz Hrvatske – Jadranko Kovač i Zoran Švec, te sa osvojenim 2. mjestom posada Nebojša Rakić i Goran Rakić (iz ??), i konačno EU na 3. mjestu - Uroš Jareb i Boštjan Kalan iz Europe… ups! ispričavam se – iz Slovenije...
Žao mi je što nemam potpuni poredak za soft te se ispričavam svima, ali znam da je 1. mjesto je pripalo posadi Goranu Savić i Momi Matić... Ukoliko organizator slijedećih dana dostavi mailom poredak u softu, objava će ići naknadno (ovdje).
Još jedna, u najmanju ruku "čudna" stvar je da mi je Boske pred VIŠE SVJEDOKA obećao dolazak na natjecanje u Križevce (?!?!)… Naravno da pozivam sve na još jednu dobru feštu čiji organizatori su oni "balkanci" :-) sa 1. mjesta – Jadranko Kovač (predsjednik) i Zoran Švec (dopredsjednik) ORK Križevci.
Termini natjecanja su na linku "Kalendari", ali moram javno napisati za Boskea i datum kad bi on trebao biti u Hrvatskoj – da mi ne bi rekao da nije mogao naći termin. Boske, 12. i 13.07.2008. bi se trebali vidjeti u Križevcima (ne boj se, pitaj svoju ekipu da nije (pre)strašno… osim toga, misliš da mi u HR nemamo kardana na bacanje?! hehe…).
U svakom slučaju, dobro smo se proveli, zabavili i družili te koristim ovu priliku da zahvalim organizatoru u ime svih na pozivu, dočeku i prijemu, a "ludoj" ekipi off roadera na potezu "od Vardara pa do Triglava" – posebno našim Europljanima (za koje se nadam da nisu izgubili i Hummera negdje usput) veliki pozdrav do nekog drugog eventa (slike su u "fotogaleriji, ja idem konačno spavat :-) ) .
 
Croatia Trophy 2008.
12.05.2008.
Jubilarna 10. utrka Croatia Trophy 2008. u organizaciji istoimenog Auto kluba Croatia Trophy uspješno je završena 09.05.2008. nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika. Okupljanje posada je započelo krajem travnja, a zadnji dan za prijave je bio 01.05. u Starom Selu kraj Topuskog.
Unazad 2 godine, Croatia Trophy je danonoćno...
 
Ramsey Patriot 9500 UT winch
26.04.2008.
Nakon najave organizatora Croatia Trophy 2008 – AK Croatia Trophy, javila se i suorganizatorica, gospođa Anne Heisler koja najavljuje Fair Play nagradu, novu generaciju vitala - novi poluautomatski Ramsey winch model Patriot 9500 UT. Vitlo je brže, poboljšana lakoća, dizajn i funkcionalnost, domet daljinskog upravljača je 50 stopa, nova serija od 5.5 konjskih snaga motora sada omogućuje 35,4 stopa pomaka po minuti, a zatvoreni bubanj štiti winch od znanih nam nepogoda na terenu.
Također se koristi prilika za napomenu da se gospođa Heisler odlučila na prodaju svog PUCH-a – Mercedes G 280, a za sve daljnje informacije ju možete kontaktirati direktno na Croatia Trophy-ju ili putem webstranice: www.croatia-trophy.eu, e-maila: anneheisler@web.de.
 
Najava Croatia Trophy 2008.
23.04.2008.
Imajući u vidu da se bliži Croatia Trophy 2008 (CT), evo i Pravilnika na hrvatskom jeziku (pdf) te nekoliko uputa za one koji su lijeni čitati ga u kompletu.
Prva i osnovna stvar je da je broj vozila limitiran i da bi svakako trebalo prijaviti dolazak posada koje planiraju sudjelovati na Trophy-ju. A da bi znali da li uopće možete sudjelovati, potrebno je pročitati Pravilnik i razmisliti o postavljenim uvjetima za nastup.
ORGANIZATOR: Organizacijski tim "CROATIA TROPHY"
SUORGANIZATOR: SCHMITZ & HEISLER
VRIJEME: Croatia Trophy 2008 održat će se 01.-09.05.2008. god.
PRIJAVE: Croatia Trophy 2008 je ograničen na 70 vozila (50 automobila i 20 ATV-a). Online prijave preko naše web stranice. Nakon zaprimljene prijave dobiti ćete predračun.
STARTNINA se plaća za:
- Vozilo učesnika (catering za vozača i suvozača)
- ATV tim (catering za oba člana)
- Servisno ili prateće vozilo (2 osovine)
- Prikolica
- Servisno ili prateće vozilo (3 osovine)
- Servisno ili prateće vozilo (4 osovine)
- Catering (po osobi; obavezan za svakog člana pratećeg tima)
POSADE I TIMOVI: Posadu vozila sačinjavaju dva člana (vozač i suvozač). Oba člana posade moraju posjedovati važeću vozačku dozvolu i mogu se izmjenjivati u vožnji. ATV vozači se mogu prijaviti i nastupati samo u paru kao tim. Moraju prethodno dokazati Organizatoru vještinu ATV vožnje. Automobili i ATV nastupaju u odvojenim klasama.
VOZILA: Vozila moraju biti uredno registrirana u matičnoj zemlji, imati važeće prometne dozvole i zelene karte. Vozilima ukupne težine veće od 3,5 t nije dopušten nastup. Svako vozilo mora biti opremljeno sa čvrsto ugrađenim vitlom, trip masterom, sigurnosnim pojasevima, rezervnim kotačem, dizalicom, platnenim trakama za izvlačenje (obavezna upotreba uz posljedice diskvalifikacije prilikom korištenja drveća), sidrom za izvlačenje iz blata, rezervnim kanistrom za gorivo, posudom sa pitkom vodom, vrećom za otpatke, kutijom za prvu pomoć i protupožarnim aparatom. Preporučamo u vozilu ponijeti hranu, osobne stvari i lijekove te alat i rezervne dijelove za vaše vozilo.
Vozila sa otvorenim krovom moraju imati ugrađen roll-bar.
Traktorske gume nisu dozvoljene! Za Unimog vozila ili za vozila konstruirana na Unimog podlozi dozvoljeni su svi profili guma sa E indexom.
Nije dozvoljeno prijeći startnu liniju sa montiranim lancima za snijeg.
GPS nije dozvoljen! Radio veza nije dozvoljena! Osim za komunikaciju između vozača i suvozača. Upotreba mobitela (GSM) nije dozvoljena, osim u slučaju opasnosti.
SERVIS: Tehnički servis, servis guma i liječnik su na raspolaganju natjecateljima u kampovima. U kampovima će biti na raspolaganju pitka voda, kemijski WC-i, kontejneri za smeće, kontejneri za otpadno ulje. Tehnički tim polazi kao posljednji tim trasom pomažući pokvarenim vozilima ili ih odvlače u kamp. Organizator ne preuzima obvezu popravljanja pokvarenih vozila na trasi. Ramsey rezervni dijelovi biti će dostupni u kampu. Privatni servis timovi su dopušteni. Moraju se uredno prijaviti i ne smiju izlaziti na trasu.
CATERING: Catering uključuje doručak, lunch paket i večeru za 7 dana kao i svečanu večeru prilikom svečanosti proglašenja pobjednika. Sa sobom je potrebno ponijeti vlastito posuđe, šalice i pribor za jelo. Piće se posebno plaća.
ROAD BOOK: Bit će izrađen na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, za vozila učesnika, servisna/prateća i PRESS vozila.
NAGRADE: Osim peharima od 1-3. mjesta i spomen medalja za sve učesnike, prva 3 mjesta nagradit će se prema klasama vozila:
1.mjesto - 1500 EUR
2.mjesto - 1000 EUR
3.mjesto - 500 EUR.
Klasa ATV
1. mjesto – 1500 EUR
INFORMACIJE kod Organizacijskog tima "CROATIA TROPHY":
p.p. 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel. ++385 98 283 888

E-mail:
igor@croatia-trophy.org
Sve ostale informacije pročitajte u Pravilniku za 2008. godinu koji je dostavljen od strane organizatora, a nalazi se u prilogu.
 
<< slijedeća >>                         << prethodna >>
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 13.06.2008.