Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI


logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Popis natjecanja u sklopu bodovanja za Kup
16.05.2007.
U zadnja 2-3 tjedna primila sam pozive sa upitom vezanim uz off road natjecanja koja će se bodovati za Kup 2007. Prije 10-ak dana osobno sam kontaktirala još jednom sve organizatore natjecanja 2007. radi konkretnog odgovora kako bih podatke mogla staviti na stranicu i kako bi svi natjecatelji na vrijeme bili upoznati.
Čekajući očitovanje jednog kluba koji se trebao očitovati pa nije, sa malim zakašnjenjem donosim popis organizatora natjecanja koja će se prilagoditi Pravilniku te će samim time navedene trke ući u bodovanje za Kup 2007. godine:

Termin

Lokacija

Organizator

02/03. 06. Apatovec - Križevci
ORK Križevci
16/17. 06. Turčin, Varaždin breg ORC Kneginec
23/24. 06. Sveti Ivan Zelina ORK Sv. Ivan Zelina
25/26. 08. Vrbovec, poligon Blanje
ORT Vrbovec
15/16. 09. Sub. Podravska (Koprivnica)
ORC Subotica Podravska
05/07. 10. W.B. Valley Challenge - Buzet ORK Kamo oko vidi
listopad Mini Croatia Trophy
AK Croatia Trophy
27/28. 10. Katun off road ORK No Limits
14/16. 12. Bregana - Božićni off road
AK Bregana

Na listi se ne nalazi AK ZG OFF ROAD, pa da pojasnim i zašto.
Naime, istog dana kada su kontaktirani i svi ostali klubovi (prije cca 10-ak dana), kontaktiran je i ZG OFF ROAD te mi je rečeno da članovi kluba imaju sastanak u četvrtak (10.05.) te da će mi nakon toga javiti što su odlučili.
Obzirom da me nije bilo za vikend u Hrvatskoj, ostavljen je rok najkasnije do ponedjeljka (14.05.). Danas je srijeda, 16.05., i to već skoro 18,00 sati, a još od prošlog četvrtka nije stigao mail ili bilo kakva druga pismena obavijest kojom bi se klub očitovao (klub inače zahtijeva pismena očitovanja i drugo ne priznaju pa se i ja prilagođavam zahtjevima da kojim slučajem ne bi ispalo da sam navela nešto "kako meni paše").
Za one koji nisu upućeni, smatram da je potrebno navesti razlog/e zbog čega nije na gornjoj listi. Osim što se AK ZG OFF ROAD od početka nije slagao sa Pravilnikom i donesenim odlukama svih ostalih ORK, isti ne poštuje niti dogovor da Posebni pravilnik organizatora mora biti objavljen najkasnije tjedan dana prije utrke. Uz sve, samoinicijativno, bez kontaktiranja ostalih klubova koji su kreirali kalendar za tekuću godinu, mijenjan je prvotni termin prihvaćen od strane svih ORK i to samo tjedan dana prije utrke. Također, nema niti jedne informacija o terminima prijava, starta, koje su discipline priređene i sl..
Provjerom klupske webstranice (uvjerite se sami), utvrđeno je da niti tamo nema nikakvih podataka o ZG Trophyju 2007. do trenutka objave ovog članka, a nema ih niti na HR Off road Forumu, te se konstatira da se natjecanje u organizaciji AK ZG OFF ROAD, koje bi trebalo biti za 2-3 dana - 19/20.05.2007. ako nema nekih promjena od zadnje informacije da će se isto održati, neće bodovati za Off road Kup 2007..
Obzirom na činjenicu da se isti klub već "bunio" protiv objava najava, reportaža i rezultata na ovom portalu, postoji mogućnost da su informacije objavljene negdje drugdje. Ja takav podatak nemam, a obzirom da sam u stalnim kontaktima sa vodstvom ostalih ORK, saznala sam da niti oni nisu obaviješteni o detaljima te se ispričavam ako ste očekivali konkretne podatke o trci ZG Trophy 2007.
Ovdje ih očito nećete naći.
Slijedom navedenog (da ne odemo još dublje sa ostalim razlozima), Off road Kup 2007. i Pravilnik (kakav god bio) nije prihvaćen jedino od strane ZG OFF ROAD kluba i to je ujedno jedina trka od prijavljenih koja se neće bodovati.
 
Poziv na druženje - AMK Kupljenski Hruševec
15.05.2007.
Novoosnovani AMK Kupljenski Hruševec, iz istoimenog mjesta koje spada pod grad Zaprešić, poziva vas 26. i 27. svibnja na druženje i vožnju po našim šumama i novo uređenoj stazi.
Inače u našem mjestu, Kupljenskom Hruševcu, ove je godine 10-godišnjica organiziranja susreta KUD-ova, limenih glazbi, pjevački zborova, tamburaških i domaćih sastava, kuharskih natjecanja… Sve to zapravo počinje 25.05., u
petak i traje do nedjelje 27.05. U subotu bi se okupili do 10 sati, te onda krenuli na vožnju našim krajem. Ta dionica neće biti previše zahtjevna i vozila bez vitla bi ju trebala proći bez problema. Ako će biti više onih koji vole teže terene onda će se i za njih naći terena. To bi trebalo završit do 14 sati kada bi se išlo na stazu i svaki bi odvozio par krugova da se upozna s njom.
Na stazi bi se vozili brzinci i extremi. Nakon toga ide se na ručak u centar gdje je rezervirano mjesto pod šatorom. Tamo počinje program i druženje do ranih jutarnjih sati.
U nedjelju okupljanje oko 10 sati i odlazak na stazu, gdje bi počela 1. vožnja koja bi se vremenski mjerila.
Ovisno o broju sudionika, 2. vožnja bi krenula poslijepodne. To bi sve trebalo po našim planovima završit između 16 i 17 sati, te tada nastavak druženja uz glazbu, jelo i piće.
Parkiranje je osigurano, a smještaj ćemo pokušati osigurati za one koji dolaze izdaleka.
Za dodatne informacije i prijavu slobodno se javite na brojeve telefona:
Željko: 098/9203-779
Alen: 091/5681-535
.
 
Cross-Road proljeće 2007.
10.05.2007.
Auto motor i sport je i ovog proljeća izbacio specijalno izdanje magazina u kojem se našlo i ponešto iz "blatnog" off roada – CROSS-ROAD. Tako si je uredništvo dalo truda te objavilo Kalendar off road natjecanja u Hrvatskoj i između ostalog, obradilo i jedno od natjecateljskih vozila. Prerada Suzuki Samurai u Suzuki Monster vlasnika Darka Brezovca lijepo prati sve (ili većinu) zahvata uz dosta slika. Kako god bilo, osobno znam da se tražio primjerak više jer je AMS i ove godine odlučio posvetiti malo prostora i "pravom" off roadu.
 
ORK Kamo Oko Vidi na NET-u
09.05.2007.
Nije me bilo u Zagrebu samo 10-ak dana koje sam provela na Croatia Trophy-ju 2007., a toliko se toga dogodilo :). Osim što kaskam sa nekim informativnim objavama, nisam ni za Forum našla vremena pa tako niti primijetila obavijest da Off road klub KAMO OKO VIDI ima svoju webstranicu! Već mi je neko vrijeme jasno da mi dan traje i 48 sati – meni bi bilo malo vremena za sve obveze… Ali nećemo se žaliti. Informacija o novoj webstranici ORK KOV (www.kamookovidi.com) nije jedina. Naime, dečki su odlučili i o imenu natjecanja kojim će se ove godine odvojiti od starog naziva "Istra Challenge", a koje je već lani bilo na novoj lokaciji - u Buzetu. Ove godine lokacija ostaje ista, a naziv natjecanja će biti "Izazov doline Veprova".
Svi koji još ne znaju ili nisu navikli otvarati link "Kalendari", neka si zabilježe termin za ganjanje veprova :-) u Buzetu: 05.-07- listopad 2007.
 
Ples s vukovima!
09.05.2007.
Kolege iz novoosnovanog kluba u Klani na veliko rade i pripremaju se za off roadiranje. Evo kako su proveli jednu travanjsku nedjelju:
U nedjelju 15.04. ORK "USPON 4X4" je organizirao čišćenje budućeg poligona! Da podignemo adrenalin prokrčili smo jedan manji dio staze i iskopali rupu koju smo odmah i isprobali! Za početak izgradnje pao je i roštilj do večernjih sati! Na vožnji smo našli kosti jelena nakon vučje gozbe nedaleko poligona ali nas to nije omelo u istraživanju budućih trasa u nadi da će takve slike podići atraktivnost nekih novih druženja!
Uz to, Uspon 4x4 je odredio i termin za druženje i predstavljanje ostalim off roaderima koji je već ubačen u kalendar - 08/09.09.2007. godine.
 
Desetak dana Croatia Trophya 2007.
06.05.2007.
U zadnjih 10 godina (1997-2007), Croatia Trophy samo jednu nije održan. Drugim riječima, slijedeće godine dečki iz AK Croatia Trophy (donedavni AK 92), slave svoju desetogodišnjicu.
Ove godine prijavilo se 33 posada od kojih je 12 natjecatelja nastupilo u ATV kategoriji.
Imajući u vidu da je vrijeme bilo lijepo i sunčano sve do zadnjeg dana kada je palo malo kiše, može se reći da posade nisu iskusile baš sve draži ovog Trophyja. To ne znači da nije bilo teško, ali da je olakšalo samim natjecateljima, pa tako i organizatoru, definitivno stoji. Etape su i pod ovakvim uvjetima vožene satima, ali organizator je ove godine uspio nešto i odspavati i odmoriti prije novih etapa.
Prošlih kišnih godina vrijeme za kratki odmor organizatoru su popunile potrage za posadama koje su ostajale u kvaru na trasi ili jednostavno skrenule sa road booka te se više nisu znali vratiti.
Ovogodišnji učesnici su završavali etape iako je bilo i kvarova i teških situacija kao npr. potonuća u rijeku na mjestu gdje je duboka cca 4 metra i to na noćnoj etapi, okretanja na bok i sl.
8 etapa sa Trophy Dayom zaista je proteklo u pravom off road štihu. Nekima su se ispunile i životne želje od kojih ću izdvojiti gospodina Pascala Ubagsa iz Nizozemske koji je vjerni posjetitelj ovog događanja već 9 godina, a ove je godine odlučio u zadnji trenutak prijaviti skoro pa serijsko vozilo Land Rover te je tako po prvi puta sudjelovao kao natjecatelj.
Oni koji ga znaju, oduševljeni su njegovim znanjem i umijećem svladavanja prepreka – polako ali sigurno, Pascal i vozač Peter Diethelm iz Švicarske dolazili su do cilja. Na žalost, zbog kvara na vozilu koji nisu mogli otkloniti, zadnje 3 etape nisu odvozili. Slična situacija zadesila je i posadu Malte te su maltežani također ostali do kraja kao promatrači.
Od posada iz Hrvatske, ove godine uz nekoliko najava o pripremi za CT 2007., crveno-bijele kockice branila je samo jedna posada. Darko Brezovec i Robert Helfrih u Suzukiju Monsteru. Bez obzira na sve poteškoće koje su ih zadesile, završili su na 8. mjestu u ukupnom poretku što nije nimalo loše.
Od problema sa pumpom, preko ostajanja bez kočnica i ostalih "sitnih" problema, pa sve do otpadanja kotača, HR posada došla je do kraja natjecanja sa odvoženim svim etapama.
Da se ne spominju svi problemi ostalih posada, prešaltati ću se na proglašenje koje je održano u petak navečer u Topuskom, u restoranu Tornado, gdje su se okupile sve posade i njihovi timovi.
Nakon večere, riječ je uzeo gospodin Igor Božiković koji je osim pozdrava, pohvale i zahvale svim natjecateljima i ljudima u organizaciji, istaknuo i želju gospodina Herberta Pöltla da se povuče iz organizacije Trophya.
Osim velikog pljeska nakon uvodne riječi g. Božikovića, definitivno najveći i najduži pljesak pobrao je gospodin Anđelko Cvek bez kojeg ne bi bilo sve pod takvom kontrolom u organizaciji kao ni prekrasnih trasa road booka, a što su svi natjecatelji prepoznali te ga i nagradili najdužim pljeskom.
Slijedila je dodjela nagrada i zabava, a jedan dio slika već je u fotogaleriji pa možete "baciti oko" i vidjeti kako nam je bilo zadnjih 10-ak dana.
Što se poretka tiče, prvo i drugo mjesto zauzeli su terenci iz Belgije, dok je treće pripalo Austrijancima. U ATV kategoriji nagradu za prvo mjesto odnijeli su dečki iz Poljske, drugo je završilo u Njemačkoj i Austriji, dok je treće mjesto pripalo Francuzima.
 
< home > < 28 > << 27 >> < 26 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 20.05.2007.