Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI


logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Croatia Trophy 2007. - najava
24.04.2007.
U petak, 27. travnja oko 11,00 – 12,00 sati započeti će prologom još jedan Croatia Trophy. Prolog će se odvijati na području Starog sela (vidi kartu) kod Topuskog gdje će biti i baza ovogodišnjeg CT-a.
Obzirom da je petak za većinu radni, takvima ostaje vikend i utorak, 01. svibanj – Praznik rada za kada je planiran Trophy Day, neizostavni dio svakog CT-a.
Da bi mogli doći do mjesta na kojem će se moći vidjeti akcije off roadera, morali bi doći rano u Staro selo kako bi u koloni koju će predvoditi organizator – AK Croatia Trophy (AK 92), stigli bez lutanja.
Proglašenje je planirano za petak 04. svibnja u Restoranu Tornado u Topuskom.
Inače, do jučer je bilo 33 prijavljenih posada sa pratećim timovima i to zaista iz svih krajeva svijeta – npr. Amerike, Kanarskih otočja, Izraela, Austrije, Njemačke, Malte, Hrvatske…
Za sada je to – to, a ako bude prilike, nećete morati čekati kraj Trophyja da bi znali kakvo je stanje na terenu…
 
Korisno druženje na Žumberku
22.04.2007.
Obilježavajući Dan Planete Zemlje, jučer su dan i dobar dio noći off roaderi proveli na području Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje i Eko sela.
Organizator AK Bregana, uz suradnju Parka prirode, jučer (21.04.2007.) je okupio off roadere s kojima su krenuli na Žumberak u potragu za raznim olupinama i ostalim glomaznim otpadom nemarno ostavljenim po cijelom Parku. Off roaderi su svojim terencima i quadovima dolazili na nepristupačna mjesta te vitlima i gurtnama izvlačili i odvlačili smeće.
Prilikom okupljanja u subotu ujutro u prostorijama AK Bregana ponuđen je doručak, a nakon toga se formirala kolona te se krenulo na Žumberak.
Podjelom na grupe, dogovoreno je izvlačenje sa nekoliko lokacija na jedno, centralno mjesto.
Slijedila je vožnja do Eko sela na ručak te odlazak do Budinjaka u posjet zaljubljenicima u Citoenova vozila koji su tamo pristigli iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine itd. Nakon kraćeg druženja sa "citroenašima", vratili smo se u Eko selo na večeru i feštu.
Zbog konfiguracije terena, neke dionice na koje nisu mogli terenci "cestovnjaci", dijelili su kolonu na 2 dijela: zaobilazno za softaše i "nezaobilazno" :) za hardaše. Što se dešavalo za softašima – ne znam, ali nama koji smo bili u grupi "nezaobilazo" nije bilo nimalo dosadno. Prolazilo se jednim dijelom trase Božićnog off roada i nekim drugim trasama. Mogućnosti za vožnju harda su zaista ogromne na tom terenu i tko nije prošao bar ovaj mali dio kojem smo u subotu prolazili, ne može zamisliti kakvih sve terena tamo ima. U svakom slučaju, kroz nekoliko slika u fotogaleriji možete sami vidjeti kako je bilo.
 
"H" pojasevi...
16.04.2007.
Prije samog početka sezone 2007., za sve one koji nisu upućeni, do kraja godine (31.12.2007.) svi natjecatelji imaju prelazni rok u kojem moraju nabaviti "H" pojaseve. Iako će se ove godine još tolerirati "klasični" (serijski) pojasevi, preporuka svih organizatora natjecanja je da ne čekate Staru godinu kako bi ih zamijenili. U ZENTEREN – off road centru u Zagrebu, Ilica 341, takav jedan pojas (4 točke) košta 350,00 kn (sa PDV-om), a imaju ih u crvenoj, crnoj i plavoj boji. "H" pojas će biti obvezan od 01.01.2008. i ako već sada počnete razmišljati o tome, taman i da ih kupujete po 1 svaki mjesec, već od kolovoza do kraja godine možete imati "prilagodbeni" rok :). A i sigurniji život na natjecanju.
 
OR Sezona 2007. sa traktorskim gumama!
14.04.2007.
Danas u ponoć ističe rok za dostavu kopije Rješenja Off road kluba Extreme 4x4 iz Marije Bistrice (prema Rješenju, naziv kluba je: AMD "EKSTREME 4X4" MARIJA BISTRICA). Kopija Rješenja kao i Popis članova kluba dostavljen je uz Dopis naslovljen na HORS – tj. klubove koji rade na tome da HORS postane i službeno Udruga ORK.
Rješenje sa prilozima mi je osobno dostavio g. Bruno Milički danas oko 18,30h.
Obzirom na postignut dogovor većinskih Off road klubova RH, poštivanjem roka ostaje na snazi zadnji sastanak predstavnika ORK prema kojem se do 31.12.2007. na natjecanjima mogu voziti terenci sa traktorskim gumama, odnosno gumama radnog stroja.
U prilogu je scanniran dopis i Rješenje, a sve informacije će nakon obrade biti postavljene i na linku HORS (link je još u doradi, a potrebno je vrijeme kako bi se sve prepisalo i postavilo na site).
DOPIS AMD Ekstreme 4x4
Kopija RJEŠENJA AMD Ekstreme 4x4 (UP/I-230-02/00-01/02)
 
Druženje na Žumberku
14.04.2007.
21. travnja (subota), organizator Druženja, AK Bregana, okupiti će off roadere koji će svojim terencima pomoći Parku prirode Žumberak u čišćenju Parka od nemarno ostavljenih olupina.
Evo što o Druženju kaže organizator (skinuto sa HR Off road foruma):
Pozdrav svima.
AK Bregana u suradnji sa parkom prirode Žumberak i Samoborsko gorje organizira izvlačenje automobilskih olupina iz šume koja se nalazi iznad Eko sela. Nadam se da znate gdje je to. Imamo nekakvih 15-ak olupina za izvlačenje, nalaze se u krugu 500 m. Nadam se da bi uz Vaš veći odaziv na ovo druženje posao bio gotov u kratkom vremenu (1 sat).
Okupljanje će biti u prostorijama AK Bregana. Parkiralište je dovoljno veliko za sve vrste vozila kojima će sudionici dolaziti, (kamioni, prikolice)
Odlazak na akciju planiran je u 10 sati, do tada se nadamo da će se svi okupiti. Biti će pripremljen doručak prije samog odlaska.
Do lokacije vožnja u koloni trasom kojom je prolazila utrka Božićni off-road. Trasa je dosta zahtjevna u kišnim uvjetima. Za vozila koja ne mogu proći trasom , svaki zahtjevniji dio ima lakši put koji prolaze vozila sa normalnim gumama.
Trasa do zadane lokacije je dugačka nekih 20-tak km.
Nakon obavljenog posla slijedi kraća vožnja do planinarskog doma.Zahtjevnija i manje zahtjevna na biranje.
Skaut-klub iz Samobora nam je osigurao planinarski dom koji se nalazi u neposrednoj blizini. Večera je osigurana u planinarskom domu.
Nakon večere postoji mogućnost da se pridružimo 2CV klubu iz Samobora koji organizira druženje na Budinjaku (7 km od našeg doma)
Spavanje je organizirano u Skaut-klubu. Na raspolaganju imamo krevete i sve potrebno za dobru feštu.
Nakon ustajanja (kada to bude ne znam) doručak te povratak do prostorija AK Bregana trasom u dužini 30-tak km.
Nadamo se vašem odazivu.
Više informacija možete dobiti na broj :
Žac 091/3375-301
Miro 091/2534-801

Kako doći do mjesta okupljanja (road book) možete pogledati i isprintati ako kliknete na slikicu road booka ili ovdje. Kotizacija će vjerojatno iznositi 100-tinjak kuna, a dodatno se možete informirati i na HR Off road forumu – na ovom linku: www.schnee-hr.net/forum. Slike terena kuda će se prolaziti te olupina koje nas čekaju u Parku Prirode Žumberak možete pogledati ovdje.
 
Sporne traktorske gume…
10.04.2007.
Zbog zavrzlame koja je nastupila na sastanku održanom dana 25.03.2007. u Subotici Podravskoj, a na temu traktorskih guma, na prošlom sastanku off roadera održanom u Zagrebu samo 5 dana kasnije – 31.03.2007. odlučeno je da se sporni glas "ZA" traktorske gume prolongira do prve trke, odnosno do subote, 14. travnja 2007.
Radi se o slijedećem: ORK Extreme 4x4 Marija Bistrica nije dostavio traženu dokumentaciju te je bio upitan njihov glas. Predstavnici Off road klubova su nastupili kolegijalno te odredili rok do kada dokumentacija mora biti dostavljena, a do tada je uzet u obzir glas kluba koji želi da traktorska guma (i guma radnog stroja) bude zastupljena na natjecanjima po HR. Ukoliko klub ne dostavi potrebnu dokumentaciju do subote, glas se briše te će se Pravilnik opet prilagođavati većini klubova. U svakom slučaju, za vikend ćemo znati koje gume su dozvoljene na natjecanjima u sklopu bodovanja za Kup.
 
Obavijest
09.04.2007.
Prema zahtjevu g. Zlatka Šurine, a koji je uslijedio prvi puta prošlog tjedna u petak, 06.04.2007., te ponovljenog zahtjeva danas (09.04.2007.) putem telefonskog poziva, AK ZG OFF ROAD briše se sa popisa Inicijativnog odbora HORS-a uz obrazloženje da se g. Šurina "ne slaže sa Pravilnikom i da ga ne želi potpisati". Obzirom da nije dostavljen nikakav službeni stav kluba u pismenom obliku, to je prema opetovanom zahtjevu, AK ZG OFF ROAD izbrisan sa liste na zahtjev g. Šurine. Slijedom navedenog, natjecanje ZG TROPHY 2007. na Zrinšćini ne ulazi u sistem bodovanja za Kup, a uz što se nadovezuje i članak 11., st.1., alineja 4. Pravilnika. Zbog usmenog zahtjeva u dva navrata, sa promjenom su upoznati svi članovi Inicijativnog odbora putem svog Predsjedništva, a svi ostali sada i ovdje.
Još jedna obavijest u sklopu ove je i ta da je AK ZG OFF ROAD pomaknuo termin svoje utrke na Zrinu na 19. i 20. svibanj 2007. godine.
 
ORK Uspon 4x4
01.04.2007.
Uvijek mi je drago čuti da je osnovan još neki off road klub, a posebno kada vodstvo i članovi novoosnovanih klubova ostvare kontakt i pokažu dobru volju da upoznaju i ostale ljubitelje off roada o tome. Tako u Klani od nedavno postoji ORK Uspon 4x4, a sudeći prema predsjedniku kluba koji me kontaktirao, dečki ne spadaju u onu grupaciju koja će ignorirati ostale i koja će se držati sama za sebe. Vrlo pohvalno i to me baš veseli, a evo i nekoliko redaka o njima:
OFF ROAD KLUB "USPON 4X4" osnovan je 10.03.2007.godine.
Osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 15 članova koji su donijeli odluku o osnivanju kluba sa sjedištem u Klani i podružnicama u Rijeci i Delnicama. Predsjednik kluba je Goran Gjukić (091/1521-103), dopredsjednik Robert Medvedić, a tajnik Siniša Štokom. Klub je u fazi registriranja, a trenutno broji 28 članova. Iz Klane i bliže okolice je 20, iz Rijeke 6, te iz Delnica i okolice 2 člana. Ciljevi kluba su za sada: druženja, lagane vožnje, organiziranje ekoloških akcija (jedna slijedi uskoro), opremanje jednog (za sada) vozila za natjecanja, a najvažnije za kraj izrada poligona za trening i zabavu.

E pa dečki - dobrodošli!
 
Off road Pravilnik 2007.
01.04.2007.
Možete li vjerovati da sam JA zaboravila ponijeti fotić?! I to na sastanak off road klubova na kojem je jednoglasno usvojen prijedlog da se Prijedlog Pravilnika nakon današnjeg definiranja preimenuje u PRAVILNIK?! Nije šala (obzirom na 1. travanj :-) ). Ja sam toga tek sada postala svjesna jer mi, naravno, treba koja slikica… ali obzirom da sam danas imala problema sa svojom malom zvjerkicom (hladnjak pa paljenje, pa…), čudo da sam uopće i stigla na vrijeme na sastanak.
Ma dobro… samo neka je nama Pravilnik i to jedan za sve klubove čije će se utrke bodovati za Kup, odnosno za sve natjecatelje.
Dakle… U najkraćim crtama to izgleda ovako:
- traktorske gume/gume radnog stroja su dozvoljene još ovu sezonu i to zaključno sa 31.12.2007. godine;
- vozila u soft disciplinama imaju prijelazni rok do 31.12.2007. za ugradnju "H" pojasa;
- vozila koja ove godine planiraju odvoziti soft moraju imati ili tvrdi krov, ili ako je krov meki - obavezan roll bar;
- klubovi su odlučili da mogu napraviti iznimku po pitanju Snježane Jurić kao suvozača – člana nekog kluba (što sam ja shvatila da se neće oduzimati bodovi posadi kad sam ja u pitanju jer ne vidim razlog zašto onda raditi "iznimku". Molim klubove da me kontaktiraju po pitanju ovog tumačenja);
- klubovi koji organiziraju druženja, ali ne i natjecanja, bodovati će se (posade) kao i one posade čiji klubovi ne organiziraju ništa te će im se oduzimati najbolji rezultat sa natjecanja na kojima su nastupili;
- potvrđeno je da se pehari dodjeljuju posadama za prva 3 mjesta bez obzira, a bodovi se dodjeljuju redom posadama koje se boduju za Kup.
Pravilnik će biti prerađen vjerojatno do sutra, odnosno prekosutra (nedjelja-ponedjeljak), a da biste bili sigurni da čitate pravi, obratite pažnju da piše: Pravilnik (umjesto dosadašnjeg Prijedloga Pravilnika).
Nadalje, većina se složila da bi na svakoj trci trebalo malo po malo razgovarati o svemu te da se posade počnu okupljati već u petak poslijepodne/navečer.
Tada se može i razgovarati, a ukoliko organizator planira napraviti noćnu etapu u petak, onda ostaje nedjelja. Uputa svima je da nakon trke ne utovare vozila i "zbrišu" kući već da se međusobno malo druže na ovaj način te da kroz razgovore pokušaju doći do najboljih mogućih rješenja tijekom cijele godine.
Kad smo kod toga, jedna napomena: dobrodošao je svaki prijedlog radi poboljšanja Pravilnika, no svi prijedlozi će se bilježiti i razmatrati za slijedeću sezonu. Pravilnik se neće mijenjati u tijeku same sezone već će vrijediti za sve trke u sezoni ovakav kakav je sada usvojen. Nakon Postavljanja Pravilnika imate rok do 07.04. skrenuti pažnju na nejasnoće kako bi se mogle jasnije definirati, a nakon toga će ga predstavnici klubova verificirati.
Još jedna "stvarčica" koja se odnosi na troškove obavještavanja i sl., a šalabakter su na sastanak donijeli kutinčani :-). Jednoglasno je donesena odluka da svaki klub izdvoji 400,00 kn, a na kraju godine ćete dobiti na uvid i financijsko izvješće.
 
Još jedan sastanak ORK...
29.03.2007.
Ukratko, evo nekoliko informacija vezanih uz JOŠ JEDAN sastanak Off road klubova koji će se održati u subotu, 31. ožujak 2007. na lokaciji koju znaju skoro svi predsjednici klubova. Nisu kontaktirana 2 kluba koja i tako ne dolaze na natjecanja, a niti ih prate, ne dolaze i ne zanimaju ih sastanci itd. (i ogradila su se), te 1 klub čijeg predsjednika nije bilo moguće dobiti telefonom.
Možda je malo užurbano sve ovo, no obzirom da je slijedeći vikend Uskrs, a vikend iza toga i prvo natjecanje koje bi se trebalo bodovati za Kup, a prošlu nedjelju, 25.03. kada je bio održan sastanak ORK - povod ovom sadašnjem, malo se "zakuhalo" pa se sada treba i ohladiti :-).
Dakle, prije tjedan dana se pokrenula jedna točka iz Prijedloga Pravilnika koja je davno definirana, a prošla godina je bila i prijelazna.
Nakon ovog kratkog uvoda, evo i prijedloga/zahtjeva/odluka i sl. (kako god to želite zvati), a kojih se trebate pridržavati jer su off roaderi odlučili zaista ozbiljnije startati u novu sezonu i "neće biti milosti" ukoliko ne postupite u skladu sa slijedećim:
1) i dalje se na sastanak možete poslati 1-2 predstavnika klubova;
2) trebate donijeti kopiju Rješenja o osnivanju (zadnje Rješenje da se može utvrditi je li Vaš klub uopće postojeći, odnosno da li je u propisanom roku (po zakonima) napravio Skupštinu te predao Zapisnik sa iste – svake godine morate raditi Skupštinu te predati Zapisnik jer Vam se u protivnom klub gasi, a takvi neće imati pravo odlučivanja ili sudjelovanja u bodovanju i sl.);
3) donijeti Popis članova kluba potpisan od strane predsjednika te ovjeren pečatom kluba
* oni predstavnici koji ne dostave traženo prema prijedlogu neće moći glasovati i donositi odluke, te isto tako niti sudjelovati na natjecanju u sustavu bodovanja – mogu voziti van konkurencije)
Prijedlog Dnevnog reda bi bilo slijedeći:
1. Dilema oko traktorskih guma
- prijedlozi su:
a) neka voze još ovu sezonu kad je već prvotni dogovor pregažen (a rečeno je još 2006. da je to bio prijelazni rok i da ih ove godine nema na natjecanjima), ali da u slijedećoj sezoni ne mogu ponoviti ovogodišnju priču,
b) neka voze van konkurencije – neće se bodovati za Kup,
c) traktorska guma može samo u soft road booku (obzirom da ih može samo usporiti pa neće biti "divljanja" u tolikoj mjeri)
2. Razmatranje prijedloga da se napravi iznimka u pogledu suvozača (da mora biti član nekog kluba) Snježani Jurić
3. Osnivanje udruženja klubova (tzv. HORS), ili bar imenovanje Upravnog tijela radi bržeg cirkuliranja informacija, prijedloga itd. te dostupnosti i podjele nastalih troškova (npr. komuniciranja)
4. Razno
- ostali prijedlozi za Dnevni red (vezani isključivo uz postojeći Prijedlog Pravilnika).
Neki od prijedloga (nevezano na redoslijed nabrojanog) su:
- nakon ovog sastanka Prijedlog Pravilnika preimenovati u PRAVILNIK;
- suvozač ne mora biti član nekog kluba, ali u tom slučaju posada ne dobiva bodove (samo vozač i njegov matični klub - obzirom da je vozač nositelj posade);
- svi koji ne donesu Rješenje i Popis članova kluba sa potpisom i pečatom NA OVAJ SASTANAK, a uz to su još i organizatori koji imaju hard road book na svojim trkama, neće moći odlučivati i glasovati u ime svog kluba.
Napomena: ukoliko niste u mogućnosti doći na sastanak, Rješenje i Popis članova, kao i očitovanje po gore navedenim točkama prijedloga Dnevnog reda možete dostaviti na e-mail adresu: schnee@schnee-hr.com.
 
< home > << 26>> < 25 > < 24 > < 23 > < 22 > < 21 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 09.05.2007.