Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

Off roaderi usred Grada Koprivnice
26.03.2007.
Prema kalendaru i najavi, off roaderi su se proteklog vikenda (24/25.03.) okupili u malom mjestu kraj Koprivnice po kojem je i organizator Druženja uzeo ime – Subotica Podravska.
Na žalost, u subotu nam je bilo oblačno uz kišu iako smo se svi nadali suncu. Nije nas omela kiša, dapače, samo je poboljšala onaj dio vožnje zbog koje se i držimo "na hrpi" – off road. Ali da je vrijeme bilo sunčano, sigurno da bi nam bilo puno draže obzirom na boravak u prirodi.
Ovako smo u subotu ujutro prije polaska u koloni na glavni trg Koprivnice, dočekani od strane ORK Sub. Podravska sa kiflicama i čajem (s rumom, narvno, hehe).
Kolona je cijelo vrijeme bila pod pratnjom policije te im ovim putem zahvaljujem uz sve pohvale na odrađenom. Na trgu smo se zadržali cca 40-ak minuta te krenuli dalje na šodericu smještenu uz samu Dravu. Naša dva "nadobudna" :) off roadera pomislila su da komotno mogu preko Drave u Mađarsku, no uz glasne povike "NE!!! NE!!!" i panično mahanje rukama nekih koji su shvatili što planiraju, te istovremenim shvaćanjem vozača da im za takvu radnju u najmanju ruku treba brod – ako ne i podmornica, ovaj je pokušaj ilegalnog prelaska granice sretno završen. Bojim se da će Eržika ipak malo pričekati i da će je opet morati pokupiti neko drugo vozilo (obzirom da je ovo iznimka koja samo potvrđuje pravilo da "ljubav nema granica") :-).
No dobro, oni malo hrabriji su se ipak dobro zabavili prelascima preko šljunka i vode, tonući sve dublje svakim okretajem kotača. Neki su i zapeli, neki su iščupali amortizer, neki zalijali motor, ali to su sve karakteristike ovog sporta.
Nakon šoderice, krenuli smo na ručak, a nakon ručka na poligon i u šumu da isprobamo blatnjave šumske putove. Poligon ste mogli "preorati" kako vam je god to palo na pamet… niste se trebali bojati da ćete zaglaviti jer je bilo dosta vozila koja su vam pomagala, nije bilo štoperice pa ste komotno mogli testirati vozila i sebe, a i nakon svakog "kruga" ste mogli osvježiti grlo u šatoru postavljenom na poligonu. Naravno da smo poslije završili na večeri i u Nikolino caffe baru gdje je zabava potrajala uz tamburice do jutra.
Nedjelju smo nakon buđenja i doručka škvadru podijelili na 2 dijela – jednu koja se zabavljala na poligonu, i drugu koja je trebala nešto raditi. Kako je predviđen sastanak predstavnika klubova za 10,00h ujutro, tako su se predstavnici klubova okupili sa određenim Dnevnim redom. Moram priznati da je na početku sastanka, prilikom čitanja Dnevnog reda, naglašeno da ako netko ima još dodati/predložiti koju točku za raspravu – neka kaže, i nitko nije, a na kraju se na tom istom Dnevnom redu našla točka koju su predstavnici klubova već ranije zaključili.
Ne nadajte se da ćete sada pročitati tko – što i zašto… Čemu "ubiti" ovo Druženje jednom takvom temom?! A i ako baš hoćete iskreno – umorna sam već od toga "drži-potegni". Napraviti ćemo jedan sastanak vjerojatno ovaj tjedan, prije prve trke u Zrinu (moguće da ga smjestimo na područje Karlovca) i prvi koji se ne bude pridržavao rečenog/traženog, biti će sankcioniran (trebao bi).
Toliko od mene za danas… O jučerašnjem i slijedećem sastanku vjerojatno za dan-dva.
 
Slijedi Druženje ORK Subotica Podravska
18.03.2007.
Druženje u Subotici Podravskoj (Koprivnica) 24. i 25. ožujka organizira Off road klub Subotica Podravska, a prema rasporedu vikend će biti zaista zanimljiv.
Okupljanje počinje u subotu do 10,00 sati na poligonu ORK, a nakon formiranja kolone, u 10,30h se planira krenuti na središnji trg Grada Koprivnice za što je uz organizatora zaslužna i Turistička zajednica Koprivnice. Uz osiguran parking za terence, moći će se popiti kavica nakon čega se kreće na vožnju divljim putovima Podravine.
Po povratku na poligon slijedi večera, a nakon toga odlazak u caffe bar Nikolino gdje će uz prigodni party biti organizirana i nagradna igra (pitanja vezana uz off road), a poklon pakete za točne odgovore uručiti će vam hostese.
U nedjelju nakon buđenja slijedi doručak i vožnja po poligonu na kojem možete birati soft ili hard trase.
Također će u 10,00 sati biti još jedan sastanak predstavnika off road klubova (1-2 predstavnika po klubu) kako bi se prije pravog početka sezone do kraja definirale neke stavke.
Kotizacija iznosi 150,00 kn po osobi, a organizator će osigurati prostoriju za spavanje (ponijeti vreće za spavanje) i pranje vozila.
Sve informacije na temu možete dobiti kod organizatora i to:
Damir Špernjak - 098/98-90377 i Nenad Bukovčan - 098/977-9285
.
 
Stari – novi linkovi…
18.03.2007.
Neki su klubovi promijenili svoje linkove (domene) pa evo i informacije o tome koji kako bi na svojim web stranicama mogli promijeniti putanju.
ZG OFF ROAD ima novi link koji sada glasi: www.zg-offroad.com. Obzirom da je stari link preuzeo netko drugi, ovo je ujedno i uputa svim klubovima da uredno plaćaju račune za svoje domene ako ne žele da im se to dogodi. Kako je stranica još u izradi, neko vrijeme neće biti dostupne sve informacije.
ORK SUBOTICA PODRAVSKA ima također novi link i to: www.offroad-suboticapod.com.
AK CROATIA TROPHY (AK92) od sada možete pratiti na linku: www.croatia-trophy.org koji je još u doradi, no stari link je još uvijek aktivan.
Toliko za sada. Svi ostali klubovi (stari ili novi) koji imaju web stranice, mogu se slobodno javiti ako žele podijeliti informacije i/ili biti linkani.
4x4 PERFORMANCE PARTS (Sport Billy) je otvorio domenu: www.4x4.hr.
 
ZG Trophy 2007.
13.03.2007.
Prema kalendaru, natjecateljsku sezonu započinje ZG OFF ROAD klub sredinom četvrtog mjeseca - ZG TROPHY 2007., u trajanju od 2 dana: 14. i 15. travnja.
Organizator će pripremiti Hard i Soft road book prema Prijedlogu Pravilnika za 2007. godinu. Poseban pravilnik organizatora biti će objavljen najkasnije tjedan dana prije natjecanja. Kako je ovo Izborna godina prema Statutu AK ZG OFF ROAD kluba, došlo je do nekih promjena od kojih su najvažnije da je održana Skuptina 03.03.2007. i da su usvojene promjene:
- sjedišta kluba iz IV Luka br. 28 u – Prilaz Gj. Deželića 35;
- Tijela upravljanja (Predsjednik i Tajnik) u Predsjedništvo (5 članova):
Zlatko Šurina – Predsjednik;
Darko Brezovec – Dopredsjednik;
Snježana Jurić – Tajnik;
Bojan Mamuzić – član Predsjedništva;
Nikola Sršek – član Predsjedništva.
U tijeku je i promjena loga kluba, no do daljnjeg, zaštitni znak (logo) kluba je dosadašnji.
Klub će obnoviti i web stranice te ćete tako moći do svih podataka o radu kluba.
 
Drugo Druženje ove godine kod Koprivnice
12.03.2007.
24. i 25. ožujka ORK Subotica Podravska organizira dvodnevno druženje u okolici Koprivnice. Predviđena je subotnja vožnja u koloni terenom na kojem se inače vozi road book, a vjerojatno će se formirana kolona uputiti i do samog centra Koprivnice što bi bilo pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada.
Kotizacija bi za 2 dana iznosila 150,00 kn, a za one koji ostaju samo jedan dan – 100,00 kn i u to je uračunat ručak i večera, odnosno doručak u nedjelju. Za noć sa subote na nedjelju je planirana noćna vožnja nakon koje slijedi zabava, a spavanje će biti u prostorijama gdje su vam potrebne vreće za spavanje.
U nedjelju se možete voziti po poligonu i okolnim putovima u šumi nakon čega slijedi lagano pakiranje i povratak kućama.
 
Croatia Trophy 2007.
11.03.2007.
Pripreme za Croatia Trophy 2007. skoro da traju još od prošle godine. Ovogodišnje okupljanje počinje 24. travnja, a traje skroz do 04. svibnja. Prema nekim naznakama, zanimanje pokazuje sve veći broj off roadera iz HR, no kako će riješiti slobodne dane i ostatak "problema" vezanih uz dolazak na ovo natjecanje još ni sami off roaderi ne znaju. U svakom slučaju, Pravilnik je na stranicama organizatora Croatia Trophy i to na engleskom jeziku pa se počnite pripremati ukoliko planirate sudjelovati.
 
Na početku sezone...
04.03.2007.
Za natjecanja u 2007. morate prvo ispuniti neke preduvjete. Jedan od preduvjeta je da u vozilu morate imate vatrogasni aparat od minimalno 2kg. Da se više ne bi dovodili u neugodne situacije kada vam organizator kaže da ne možete nastupiti jer Vaš vatrogasni aparati nije atestiran (godišnji atest), kratka uputa/preporuka svim off road klubovima je da okupe svoje članove i dogovore atestiranje za sve u klubu i jednim potezom riješe natjecateljsku sezonu. Provjerena informacija je da atest po jednom takvom vatrogasnom aparatu stoji 30,00 kuna + PDV (6,60 kn). To je informacija za područje Križevaca, a ni na drugim područjima atest ne bi smio koštati više. To nije puno, a ako klubovi odluče postupiti u interesu svojih članova i kluba te to obaviti odjednom, neće se događati da je netko zaboravio, a što se više neće tolerirati.
povečaj i isprintaj
Dodatne dvije stavke su da svaka posada mora donijeti na natjecanje od strane kluba potpisanu i ovjerenu Prijavnicu na kojoj se nalazi i Izjava posade koju potpisuje. Kako je nositelj posade vozač, pečat i potpis matičnog kluba se odnosi na vozačev klub.
I druga stavka je ta da klubovi do kraja ovog mjeseca (ožujak 2007.) moraju dostaviti popis svojih članova te kopiju Rješenja o upisu kluba/udruge (bilo bi dobro i zadnji Zapisnik sa Skupštine) kako bi se utvrdilo koji su sve klubovi aktivni te time i konkurentni za bodovanje, odnosno ukupni poredak u 2007. godini.
Na kraju, kratki info o kojem će još biti govora na ovim stranicama odnosi se na još jedan sastanak koji će se održati u sklopu Druženja u organizaciji ORK Subotica Podravska.
Navedenu dokumentaciju možete donijeti sa sobom na druženje jer se na taj način mogu odmah predati kopije dokumenata.
 
< home > < 26 > << 25 >> < 24 > < 23 > < 22 > < 21 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 29.03.2007.