Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Obavijest ZAS-a i Program susreta u Mariji Bistrici
24.04.2008.
SVIM KLUBOVIMA ČLANICA ZAS-a, I OSTALIM ZAINTERESIRANIMA PRENOSIMO OBAVIJEST
ZAGREBAČKOG ŠPORTSKOG SAVEZA UZ ZAMOLBU DA O ISTOME OBAVIJESTE SVOJE ŠPORTAŠE, SUCE I VOZAČE.
Berislav Čegelj
Stručni tajnik ZAS-a


Poštovani,
Ovom prilikom željeli bi vam dati informaciju o hodočašću športaša u Mariju Bistricu, koje će se održati 5. svibnja 2008. godine.
Organizator hodočašća je Povjerenstvo za pastoral mladih pri Nadbiskupskom duhovnom stolu Zagrebačke nadbiskupije.
Vrijednost hodočašća prepoznata je od strane brojnih športaša, športskih klubova, športskih institucija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te Grada Zagreba koji je proteklih godina osiguravao autobusni prijevoz na relaciji Zagreb-Marija Bistrica-Zagreb.
Stoga vas molimo da svojim udruženim članicama proslijedite ovu obavijest, kao i program susreta u Mariji Bistrici.
Za športske klubove koji nisu u mogućnosti osigurati vlastiti prijevoz 5. svibnja do Marije Bistrice, Grad Zagreb će nastojat osigurati autobusni prijevoz. S tim u vezi, molimo vas da nam do petka (25. travnja o.g.) javite točan popis osoba, kako bi se na vrijeme osigurao određeni broj autobusa.
S poštovanjem,
GLAVNI TAJNIK
Velimir Bašić


P R O G R A M

16,00 sati - okupljanje u cintoru svetišta,
16,30 sati - kratki skeč kojega izvode mladi animatori, te nekoliko riječi no pobožnosti križnog puta na bistričkoj kalvariji (postaje čitaju športaši, a između postaja pjevaju mladi),
17,30 sati - prigoda za ispovijed,
18,00 sati - misno slavlje (predvodi monc. Vlado Košić, pomoćni biskup zagrebački),
19,00 sati - druženje u prostorijama svetišta.
 
Obavijest SVIM KLUBOVIMA - Registar ŠD
12.04.2008.
Obavijest se odnosi na sve klubove sa područja RH koji još nisu izvršili upis u Registar za obavljanje športskih djelatnosti.
Za upis je potrebno izvaditi novi Izvadak iz Registra udruga koji ne smije biti stariji od 10 dana prije predaje u ured Registra športskih djelatnosti.
Za izvadak je potrebno ispuniti obrazac koji se dobije na licu mjesta, te se uz popunjavanje obrasca, potpisivanja i stavljanja pečata prilaže i 40,00 kn biljega.
Izvadak se dobije odmah te se predaje u nadležni Ured državne uprave u županiji, odnosno Gradu Zagrebu - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb, Ilica 25.
Prilikom predaje, potrebno je dostaviti zamolbu za:
a) Upis udruge u Registar za obavljanje športske djelatnosti + 40,00 kn biljega;
b) Izdavanje Izvoda iz Registra športskih djelatnosti + 20,00 kn biljega.
Obrazac br. 1 - Prijava za upis u Registar športskih djelatnosti (pdf).

U prilogu je i obavijest svim članicama Zagrebačkog automobilističkog saveza:
-------Original Message-------
From: Tajnik ZAS-a
Date: 01.04.2008 08:44:50
To: SVIM ČLANICAMA ZAS-a
Subject: Obavijest


SVIM KLUBOVIMA ČLANICAMA ZAS-a
Prosljeđujemo vam dopis Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, od 14.03.2008.g.
Predmet: Registar za obavljanje športske djelatnosti
Prema Pravilniku o Registru športskih djelatnosti, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (NN 112/2006), a sukladno Zakonu o športu (NN 71/2006), sve športske udruge dužne su izvršiti upis u Registar športske djelatnosti.
Uvidom u Registar športskih djelatnosti ustanovljeno je da veliki broj športskih udruga, društava i saveza nije izvršio upis.
Molimo vas da preko svojih pridruženih članica obavijestite športske udruge da što hitnije obave upis u Registar športskih udruga.
Upis se obavlja u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb, Ilica 25.
Napomena tajništva:
Za upis u Registar za obavljanje športske djelatnosti potreban je kratki zahtjev, popunjeni Obrazac br. 1, taksu od 20 kn i NOVI Izvadak iz Registra udruga koji se prethodno izvadi u Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, Trg Stjepana Radića 1/II kat soba 216 (taksa 70 kn).
Potom se dobije Izvadak iz Registra za obavljanje športske djelatnosti (taksa 40,00 kn), koji je potrebno dostaviti u tajništvo ZAS-a: Fax: 63 98 570.
Berislav Čegelj
stručni tajnik
Zagrebački automobilistički savez
Trg kralja Petra Krešimira IV, br. 14
HR-10000 Zagreb- Hrvatska
Tel/Fax: ++385 (0)1 46 17 892
GSM: ++385 (0)91 46 45 075
www.z-a-s.hr
 
ZAS - novo sjedište i kontakt podaci
10.04.2008.
www.z-a-s.hr
Poštovani,
ovime vas obavještavamo o promjeni adrese sjedišta, telefonskih i telefaks broja
Zagrebačkog automobilističkog saveza:

HR-10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 284
Tel.: +385 (0)1 63 98 537
i 63 98 538;
Fax: +385 (0)1 63 98 570

Berislav Čegelj
stručni tajnik
 
Zagreb Auto Show 2008. - osvrt by Ivica Cesarec
07.04.2008.
Zagreb Auto Show 2008. upravo je zatvorio svoja vrata. Brojka od preko dvjesto tisuća posjetitelja koji su u prvim danima doslovce preplavili izložbene podije, govori da Hrvati u velikoj mjeri vole automobile i da su im limeni ljubimci bitna životna sastavnica. Ovogodišnji Auto Show pružao im je dovoljno eksponata za uživanje i rasplamsavanje želja da se određeni primjerak nađe i u njihovu dvorištu.
No, kada se povuče paralela između autosporta kao prirodnog i najsrodnijeg sporta s autoindustrijom i tim izloženim eksponatima, serijskim automobilima, i ovogodišnji zagrebački sajam pokazao je da Hrvati za autosportom uopće ne mare i da se prema njemu odnose kao prema nekakvoj nepoznatoj tvorevini s druge planete. A odnose se tako jer im autosport nije približen, predstavljen i podastrt pred njih da ga konzumiraju, a svaki onaj koji je svratio i platio ulaznicu da bi vidio najnovije primjerke trkaćih inačica pripremljenih za razne discipline, od rallyspecijalki, WTTC bolida, pa sve do bolida formule 1, ostao je duboko razočaran.
To je ono što je normalno za sajmove automobila i za očekivati je da će svaka marka koja sudjeluje u bilo kojoj grani autosporta predstaviti i svoje sofisticirane trkaće strojeve. To je njihov ponos, imati uspješan sportski model koji će svojim imageom pospješiti prodaju serijskih modela, to je smisao njihova sudjelovanja u autosportu i razvoja trkaćih automobila, to je njihov najznačajniji i proizvodnji automobila najsrodniji marketinški plan. Svugdje, ali ne i kod nas!
Našim zastupnicima autosport i reklamiranje kroz njega zadnje je za čime bi posegnuli. Kod nas se radi po nekim „naškim“ shemama, vrednuju se neke druge marginalne vrijednosti. Hostese, vojska hostesa po izložbenim podijima izbačenih u prvi plan trebale su biti tu i plijeniti pažnju i veću od samih automobila, a kako su mediji izvještavali i važnost koju su pridavali „instituciji“ hostese, stekao sam dojam da se radi o Zagreb manekenke Showu, a da su automobili tu zapravo onako usput. A u poplavi kojekakvih izbora ljepote dobili smo ovom prilikom još jedan; Izbor za miss Auto Showa.
Pa što će onda, primjerice, Peugeotu njihov 207 S 2000 i svi njegovi uspjesi na rally stazama kad oni u svojim redovima imaju najljepšu djevojku sajma, Fiatu njihov super uspješni Punto S2000 i najatraktivnije vožnje Giandomenica Bassa kad je njihov marketing usmjeren dodjeli novog „fićeka“ pjevačici, ili Ford npr., koji je umjesto Focusa WRC i prilike da se pred Hrvatima pohvale kako su vodeći u svjetskom prvenstvu, na svoj štand postavio rekvizite za stolni nogomet i mali štandić članova ljubitelja nogometne „repke“. Tipično hrvatski!
A kako i ne bi kad su ti isti posjetitelji kroz tjedan održavanja sajma s jednakom žarom uzdisali za izloženim automobilima i hostesama koje su se rastezale po njima, pa se onda s jednakim žarom vraćali kući, sjedali pred TV i gledali utakmice Lige prvaka i kupa UEFE. Nitko se tada više nije ni sjećao da je na Zagreb Auto Showu vidio tri, svega tri rasna trkača: Renaultov bolid F1, Peugeutov 908 i Seatov Leon za WTTC, sva tri postavljeni, onako, u drugi plan.
I na kraju kada se sve zbroji i podvuče crta, pada mi na pamet ideja da već za idući zagrebački sajam automobila proizvođači-izlagači na svojim automobilima kotače zamijene loptama, pa da se na jednom mjestu utjelove velike ljubavi Hrvata: automobili, nogomet i lijepe djevojke.
Kad već autosport ne stanuje ovdje!
Ivica Cesarec
 
l< početna > << >> < prethodna >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 23.05.2008.