Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Open Rally Challenge (ORC)
27.02.2008.
Novost u HR autosportu - ORC koji se održava 28. i 29.03.2008. u organizaciji Moto Rally Kluba Dakar, a Program, rallya, satnicu i itenerer možete pogledati na linku ovdje (pdf).

SLUŽBENI PRESS MATERIJAL 25.02.2008. - OPEN RALLY CHALLENGE
ORC rally prvenstvo u Hrvatskoj!
Ove sezone nas uz standardna uzbuđenja uz trkaće staze na krugu, brdu, rally -u, autoslalomu ... očekuje i prvo rally prvenstvo pokrenuto privatnom inicijativom na našim prostorima. Riječ je o ORC rally prvenstvu.
ORC je skraćenica za Open Rally Challenge koji kao takav već uspješno postoji u nekoliko europskih država (Mađarska, Austrija, Italija…)
Riječ je o rally utrkama nove generacije koje iako su vrlo slične FIA utrkama za nacionalna prvenstva ipak nude puno lakši ulazak mladim vozačima u svijet kraljice auto sportova.
Hrvatski ORC prvenstveno će biti prilagođen našim uvjetima i pružiti će veću atraktivnost rally utrka i pokušati ih približiti širem gledateljstvu. Organizator utrka je uz sve obavezne i siguronosne elemente utrka napravio i korak više sklopivši ugovor sa TV kućom Z1 u čijem će se programu prikazivati emisija trajanja 60 minuta o utrci sa svim bitnim elementima, komentarima i atraktivnim video materijalima koji će se montirati odmah nakon utrke. Sama trasa utrke biti će pokrivena sa desetak profesionalnih kamermana i nekoliko onboard kamera iz automobila natjecatelja. Sa posadama će se za vrijeme utrke, iz servisne zone raditi prvi intervjui koji će biti objavljeni u TV emisijama.
Sama filozofija organizacije je takva da se rally približi gledateljima i široj javnosti. Konfiguracija brzinskih ispita pružiti će priliku svim natjecateljima da pokažu svoje vozačko umijeće i zadive publiku koje će na ORC utrkama biti u mnogo većem broju no što smo navikli na domaćim rally utrkama. Za gledatelje je ORC pripremio i dodatne atraktivne sadržaje, a vrlo atraktivni „kružni“ brzinci pružiti će im priliku da sve automobile pogledaju u nekoliko prolazaka.
Organizator ORC prvenstva postigao je dogovor sa našim najcjenjenijim organizatorom auto utrka AK Deltom o tehničkoj suradnji. Delta će na ORC utrkama raditi kompletnu verifikaciju, mjerenje vremena i obradu rezultata sa najmodernijom tehnikom i kvalificiranim osobljem koje između ostaloga organizira i naš jedini europski rally – Deltu.
1. utrka sezone – 1. ČAZMANSKI ORC RALLY 2008.
Pripreme za prvu utrku sezone u Čazmi su pri kraju. Utrka je trasirana, kolege iz AK Delte odradili su dobar posao. Ukupni itinerer utrke je dužine 250 km. Ukupna dužina 7 brzinskih ispita je 84 km, od čega otpada oko 35 km na makadamsku podlogu. U večernjim satima prvoga dana (28. ožujka) vozi se prvi brzinac ulicama Čazme koji će privući veliki broj gledatelja i navijača. Očekuju se nastupi svih naših najboljih relijaša pojačanih novim, no ne nužno i manje atraktivnim posadama koje se još nisu okušale u kraljici autosporta. Dodatna atrakcija za gledatelje biti će i nastup šest naših najboljih drift vozača koji će odmjeriti snage na stazi na kojoj se vozi i superspecijal ispit prvoga dana utrke.
Sve dodatne informacije možete pronaći na: www.openrallychallenge.com.
 
Godišnja Skupština AKK Varaždin
10.01.2008.
A.K.K. VARAŽDIN je u subotu, 05.01.2008. god. imao godišnju Skupštinu koja se kao i lani održala u Kućanu Donjem. Kao i sve godišnje skupštine, i ova je bila izvještajnog karaktera s uobičajenim dnevnim redom (izvještaji za 2007. godinu, planovi za 2008. i sl.). Na ovoj Skupštini jednoglasno je izabran novi dopredsjednik kluba predložen od stane Upravnog odbora. U narednom periodu dužnost dopredsjednika obavljat će zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina magistar Ivan Mesek.
Na pitanje što AKK Varaždin planira u 2008. godini, tajnik kluba g. Milorad Cafuk kaže: "Cilj nam je da u dogovoru sa gradskim strukturama što kvalitetnije organiziramo utrku P.H. u autocrossu na autodromu u Kućanu Gornjem planiranu za 30.-31.08.2008.godine.".
Upravni odbor kluba je iskoristio priliku te predao pehare najboljim vozačima u sezoni 2007.. Također je spomenuto da je potrebno da se više članova uključi u rad kluba i da je namjera što više pružiti vozačima koji predstavljaju klub. Na kraju, tajnik kluba, g. Cafuk, pozvao je se prisutne na domjenak.
 
2. obavijest CŠFK - AK Delta
02.01.2008.
Vozačima, klubovima i timovima
„CROATIA ŠKODA FABIA KUPA“

OBAVIJEST
Izvršni odbor Auto kluba „Delta“ Zagreb je, kao najpovoljniju, prihvatio ponudu Hotela „International“ Zagreb, Miramarska c. 24 za organizaciju završne svečanosti proglašenja rezultata i podjele nagrada „Croatia Škoda Fabia kupa“, koju pod nazivom „Večer Škoda Fabia prvaka“, organiziramo u subotu 26. siječnja 2008.g., sa početkom u 19,00 sati – sa programom uz glazbu.
Naknada za konzumaciju „svečane večeri“, koja se sastoji od: pića dobrodošlice na ulazu u dvoranu, djelomičnom poslugom jela kod stola i samoposlugom hladno-toplim buffetom, sa nizom gastronomskih delicija iznosi: 200,00 kn po osobi.
Svi sudionici CŠFK: vozači, klubovi i timovi, koji su u protekle tri godine nastupali u sustavu natjecanja CŠFK imaju pravo na gratis večeru za po jednu osobu, s tim da moraju potvrditi svoj dolazak.
Za svoju pratnju, sponzore ili goste vozači, klubovi i timovi mogu rezervirati potreban broj „ulaznica“ po cijeni od 200,00 kn, kojom osiguravaju mjesto u dvorani i konzumaciju „svečane večere. Napominjemo da je broj mjesta u dvorani ograničen, ali trebao bi biti dovoljan za očekivani odaziv.
Potvrdu svog dolaska i eventualno dodatne potrebe ulaznica možete rezervirati poslati e-mailom na: akdelta@akdelta.hr ili telefaksom na broj: (01) 46 11 850 ili (01) 46 17 892.
Izvršni odbor
Auto kluba „Delta“ Zagreb
 
OP Dalmacije u Srijanima
20.12.2007.
Zadnja ovogodišnja autocross utrka je odvožena Srijanima 16.12.2007., a utrka je nosila bodove za Prvenstvo Dalmacije. Na žalost, uz vrlo malo natjecatelja i posjetitelja čemu je vjerojatno uzrok i dosta hladno vrijeme.
Inače, u Klasi 1 i ovog je puta bio pobjednik Joško Tomić, i to kako utrka u kvalifikacijama tako i finalnoj vožnji. Uspio mu se približiti jedino Josip Barbir, no pobjednik nije dolazio u pitanje.
U Klasi 2 pobjedu odnio Ivo Čizmić čemu je prethodila velika borba s Ivanom Bekavcom. Naime jedna kvalifikacija je pripala Čizmiću, a druga Bekavcu.
U finalu je utrku poveo Čizmić te je stekao prednost pred ostalima za polovinu staze, no dešava se da ga usred trke stiže Bekavac nakon čega se par krugova do cilja vodi borba iz koje je Čizmić izašao kao pobjednik. Bekavac je svim silama pokušavao preteći Čizmića, što bi mu najvjerojatnije i uspjelo da u zadnjem krugu nije ostao u kvaru radi mjenjača.
Sve u svemu, i staza u Srijanima uzima "godišnji odmor" te nas čeka u slijedećoj autocross sezoni.
Rezultati OPD (pdf format).
 
Obavijest - Škoda Fabia kup...
17.12.2007.
Auto klub«Delta» Zagreb, uz tehničku izvedbu «Delta sport» d.o.o., vlastitog poduzeća za organizaciju športskih, rekreacijskih i kulturnih događaja, priredaba, natjecanja manifestacija, uz podršku i potporu „Škoda-Auto“ a.s. iz Mlade Boleslave (CZ), ovime najavljuje:
1. Održavanje novog ciklusa „Croatia Škoda Fabia kupa 2008.-2010.“ u koji će biti uključena sva dosadašnja raspoloživa vozila iz sustava CŠFK i nova vozila „Škoda Fabia 1.6/16 V, športsko-tehnički uređena u Češkoj, u količinama prema broju zainteresiranih vozača.
Detaljnije informacije, športska i tehnička pravila, nagrade, uvjeti kupnje novih vozila, način anketiranja te predbilježbe i slično, biti će poznati u siječnju 2008.g.
2. Održavanje svečanosti proglašenja rezultata i podjele nagrada za sezonu 2007.g. i cjelokupni ciklus CŠFK-a: Zagreb, subota 26. siječnja 2008.g.
Mjesto i vrijeme, te ostali detalji biti će objavljeni do 8. siječnja 2008.g.
Sa poštovanjem,
Glavni tajnik Auto kluba «Delta» Zagreb
Berislav Čegelj
 
Večer ZG prvaka 2007.
12.12.2007.
Jučer je u Zagrebu, u Staroj Gradskoj Vijećnici pod pokroviteljstvom Gradske Skupštine Grada Zagreba i Predsjednice Mr.sc. Tatjane Holjevac održana "VEČER ZG PRVAKA 2007." u organizaciji Zagrebačkog automobilističkog Saveza.
Podijeljene su nagrade vozačima, suvozačima, posadama, klubovima… Uz Stručnog Tajnika ZAS-a, g. Berislava Čegelj, funkciju govornika su nakratko preuzeli i g. Vladimir Zadravec i gđa Tatjana Holjevac, a nagrade su predavali g. Zadravec i g. Kralj.
Priznanja za 15. obljetnicu Svečanosti proglašenja rezultata i podjele nagrada Prvenstva Zagreba u auto i karting športu za 2007. godinu podijeljena su ovim redom:
Osnivačima i danas aktivnim klubovima:
- Auto klubu „Delta“ Zagreb,
- Auto-moto društvu „Zanatlija“ Zagrebi
- Karting klubu „GB“ Zagreb
Kasnije učlanjenim-aktivnim klubovima:
- Auto klubu „Astra“ Zagreb
- Auto klub „Dubrava“ Zagreb,
- Auto klubu „Grand prix“ Zagreb,
- Auto klubu „INA“ Zagreb,
- Auto klubu „Infokart“ Zagreb,
- Auto klubu „Sljeme“ Zagreb,
- Auto klubu „Speedy“ Zagreb
- Karting klubu „1“ Zagreb
Glavnim podupirateljima:
- Hrvatskom auto i karting savezu
- Hrvatskom auto klubu
- Zagrebačkom športskom savezu
- Gradskoj skupštini Grada Zagreba
Ostale nagrade možete pogledati na linku: Dobivene nagrade – priznanja za 2007. godinu (pdf), a na ovom linku: Godišnjak ZAGREBAČKOG AUTO I KARTING ŠPORTA za 2007. godinu (pdf) u kompletu možete pogledati NAJZNAČAJNIJE MEĐUNARODNE REZULTATE;
REZULTATE NA PRVENSTVU HRVATSKE te
REZULTATE PRVENSTVA ZAGREBA.
Ovom prilikom čestitamo svim nagrađenima i svima koji su bili aktivni ove sezone, a zaljubljenicima u bilo koji vid automobilizma želimo puno uspjeha u slijedećoj godini/sezoni.
Također, HR Off road portal čestita svima predstojeće blagdane uz najljepše želje u novoj, 2008. godini.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 11.03.2008.