Zelinska kestenijada

Kestenijada Kladešćica 2019.Zelinska kestenijada se održavala u nedjelju, 13.10.2019., i to već 22. godinu za redom.

Lokacija je svih godina ista – Kladešćica, Sveti Ivan Zelina, na Zelinskoj gori.

Što se tiče sadržaja, uključeni su biciklisti, pješaci odnosno šetači, pa lovci, gljivari, razne udruge, kao i Grad Sveti Ivan Zelina. Više možete pročitati na stranici portala Zelina.hr.

Off road i Kestenijada u Zelini

Uz sve, među offroaderima “kestenijada” ima drugačiju poveznicu – Moto i off road klub Sveti Ivan Zelina, a bez kojih Zelinska kestenijada ne može proći.

Kestenijada Kladešćica 2019.Za one mlađe generacije, nekada je zelinski Moto i off road klub organizirao izvrsna off road natjecanja.

Danas klub predstavljaju najviše motoristi, ali na spomen Kestenijade ili samog kluba, nema offroadera (s barem malo dužim “stažom”) koji se ne sjeća tih vremena sa sjetom.

Znači, nekada je poziv (offroad) na kestenijadu značio terensku vožnju od Kladešćice prema Mariji Bistrici ili na tom potezu, a zbog nje se i danas dolazi.

Tako je ove godine trasu priredio Off road klub Piva Dvije.
Trasa je pripremljena u dužini od 40-ak kilometara, ali je zanimacija bilo toliko da se nitko nije bunio što se prošla samo polovica.

Nakon objave slika i videa o “off road kestenijadi” (na Facebooku), počeli su stizati upiti zašto nije bilo najave i informacija na portalu jer bi mnogi došli, ali nisu znali.

Kestenijada Kladešćica 2019.Stoga i ovim putem pozivamo organizatore raznih događanja, da slobodno dostave informacije i najave događanja na kojima rade.

Portal Tjedno.hr najavio je između ostalih Kestenijadu ovim riječima:
U nedjelju, 13. listopada, na Kladeščici (preko puta planinarskog doma), Sv. Ivan Zelina, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pridružit će se manifestaciji 22. Zelinska kestenijada.

Manifestacija se održava u organizaciji Turističke zajednice grada SV. Ivan Zelina i Gljivarske udruge Amanita, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Sv. Ivana Zeline.

Veći dio slika i videa se mogu pogledati na Facebooku.
Ovdje je izdvojen određen broj slika, dok za ostalu evo i linkda na galeriju – ukoliko imate Facebook račun:

Kestenijada – Kladešćica/Sv. Ivan Zelina

Podijeli