Završno natjecanje sezone – Čavle Rally Challenge

Završno natjecanje sezone 1. Čavle Rally ChallengeZavršno natjecanje sezone Prvenstva Hrvatske te Međunarodnog Zonskog Prvenstva Hrvatske u autorallyju vozit će se 11. i 12. studenog na potpuno novom natjecanju – 1. Čavle Rally Challengeu 2022.

Središte rallyja, shakedown i tri brzinska ispita bit će na Automotodromu Grobnik, a vozit će se i brzinski ispiti Platak i Gornje Jelenje po tri puta.

Ceremonijalni start održat će se na parkiralištu u Čavlima u petak 11. studenog u večernjim satima. Uoči njegova početka biti će moguće razgledati natjecateljska vozila. Ukupna duljina itinerera je 149,15 km, od čega 75,18 brzinskih ispita.

Organizaciju natjecanja potpisuje AK Poreč Motorsport uz suorganizaciju Skok Racinga 1993.

Dionica preko Platka bila je ove sezone dio WRC Croatia Rallya koji je vožen u travnju. Stoga će posadama koje će nastupiti na Čavle Rally Challengeu predstavljati poseban izazov. Dionica će biti razlomljena u dva dijela – BI Platak dugačak 7,25 km te BI Gornje Jelenje dužine 8,69 km.

Završno natjecanje sezone 1. Čavle Rally ChallengePrije svakog odlaska prema Platku vozit će se BI Grobnik, koji će posadama poslužiti kao svojevrsno zagrijavanje za tehnički puno zahtjevniju planinsku sekciju rallyja. Svi brzinski ispiti na rasporedu su u subotu, 12. studenog, dok će posade dan ranije provesti u upoznavanju staze.

Uzbuđenja sa sportskog aspekta neće nedostajati, iako su pojedine klase Prvenstva Hrvatske riješene. Na posljednjem natjecanju sezone odlučivat će se pobjednik u ukupnom poretku, ali i slavodobitnici u klasama 2, 4 i 5. To će publici jamčiti zanimljive i atraktivne vožnje.

Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske također iščekuje svojeg pobjednika u “generalci”, a borbe će se voditi i po klasama.

Završno natjecanje sezone na 1. Čavle Rally Challenge

Završno natjecanje sezone 1. Čavle Rally ChallengeU središtu pozornosti bit će kvartet Juraj Šebalj, Viliam Prodan, Nenad Lončarić i Alfred Kramer. Oni će se boriti za vrh ukupnog poretka PH, dok su Kramer i Prodan unutar klasa u PH i MZPH “udaljeni” samo dva boda.

Nakon shakedowna i ceremonijalnog starta koji su na rasporedu u petak, subotnji program počet će u 8:36 kad će startati prvo vozilo na Automotodromu Grobnik. Prva posada na cilju natjecanja se očekuje u 16 sati.

Bez sumnje, ljubitelje automobilizma očekuje pravi spektakl koji su prepoznale Općina Čavle i Turistička zajednica Općine Čavle.
Kao pokrovitelji podržale su natjecanje koje bi trebalo postati tradicionalni završetak domaćeg prvenstva u rallyju.

Čavle će osim završnom natjecanju sezone biti domaćin i dodjeli priznanja najuspješnijim rally posadama i organizatorima sezone 2021. HAKS-a. Svečanost će se održati u petak, 11. studenog u Domu kulture Čavle s početkom u 20 sati.

S pravom se stoga može reći da će Čavle drugog vikenda u studenom postati pravi centar događanja za sve ljubitelje automobilizma.

Čavle Rally logo