Wild Boar Valley Challenge 2018.

WBVC 2018Krajem listopada ljubitelji pravog off roada planiraju barem zadnji vikend provesti u Buzetu.
Razlog je održavanje sedmodnevnog off road natjecanja Wild Boar Valley Challenge – ili skraćeno: WBVC, a koji organizacijski pokriva ORK Kamo oko vidi.

Imajući u vidu da se broj natjecatelja stalno povećava, pa čak i kad su neke od stalno prisutnih posada spriječene doći, uvijek se nađu neke “nove” kojima je to prvi prijavak (obično prvi u nizu dolazaka).

Voze se dvije kategorije gdje svaka posada sama odlučuje hoće li se prijaviti u lakšoj (Challenge) ili težoj (Trophy) trasi.
Kod nas je običaj takve podjele nazivati “soft” ili “hard”.

Prošle godine se pripremila malo teža soft/light/Challenge trasa na zahtjev samih natjecatelja, te je kroz razgovor sa organizatorom nakon utrke zaključeno da je ipak potrebna malo veća “razlika” između te dvije grupe ljudi i vozila, odnosno da je ipak treba malo “ublažiti”.

WBVC 2018Naime, dok hardaši najčešće očekuju teškoće (iako je i nekima od njih hard pretežak), softaši nisu navikli, ili nisu vozili, odnosno neki niti nemaju iskustva u svladavanju nešto težih ili zahtjevnijih situacija kakve pred njih postavi ORK Kamo oko vidi.

Ali neka od natjecanja, među kojima je i ovo, već godinama stvaraju “rejting” te su po tome i poznati.

U svakom slučaju, ovogodišnji WBVC 2018. započinje okupljanjem od 20/21.10.2018., a službeno završava tjedan dana kasnije, u subotu 27.10.2018. (za one koji izdrže do tada).

Klasično, prijave su u subotu i nedjelju, slijedi prolog za startne pozicije ali se vrijeme prologa računa i kao vrijeme posebnog ispita te ulazi u zbrajanje za rezultate na kraju.
Voziti će se i kružna vožnja te jedan manji dio za extremiste, a sve to će povezivati vožnje po roadbooku ostalih dana.

“Čitamo” se nakon WBVC-a.

Emilio Močibob:
WBVC 2018U istarskoj dolini veprova (Buzet) će u listopadu 2019. ponovno biti održan međunarodni Wild Boar Valley Challenge. Tradicija koja traje već dvadesetak godina je u posljednja tri vrlo uspješna održavanja okupila preko pedeset međunarodnih ekipa.

Kako stvari trenutno stoje, uz pristupačnu cijenu i zadovoljstvo timova, ORC Kamo Oko Vidi očekuje i četvrtu godinu ispunjenu mnogim vozačima, suvozačima i popratnim ekipama.

Organizacija pridaje veliku pozornost fair playu i zadovoljstvu timova, a prvenstveno tome pridonosi poseban teren  i postupanje po načelu da posjetitelj za ionako pristupačnu cijenu dobije apsolutni maksimum.

WBVC 2018U posljednjih se nekoliko godina skupilo i nešto jačih sponzora pa su to iz svijeta off roada – Wilderness Lighting (sponzor noćnog roadbooka), Kamo Oko Vidi 4×4 Industries i Tornado Winches, Euro4x4parts, te Donkey Beadlock. Uz to, iza organizacije stoje Grad Buzet i TZ Grada Buzeta.

Utrka je svojom kvalitetom privukla i pridobila veliki interes novinara i reportera (Inge Bloeming, Schnee, Dion den Braber, Marc Stoffels, Margaret Gau, 4×4 Mafia i Damiano d’Ambrosio, Gianna Vardanega i Eventi4x4).

Nakon svega, jedini zaključak koji se nameće je činjenica da je WBVC u off road svijetu prepoznat kao biser scene, pa u sljedećih nekoliko godina ORC Kamo Oko Vidi očekuje samo napredak.

Pozivamo čitatelje da se pridruže sljedeće godine, vaš je izbor, hoćete li biti gledatelj, reporter ili natjecatelj.

U svakom slučaju, isplati se.

Wild Boar Valley Challenge, 21.-26. Listopad 2019
www.kamookovidi.com

Podijeli