Wild Boar Valley Challenge 2018.

WBVC 2018
Imajući u vidu da su offroad natjecanja u Hrvatskoj iznimno prorijeđena i da ih je sve manje, odlazak na utrku koja traje tjedan dana u tom slučaju dobiva još jednu kvačicu na listi “must to do”.

Nama, koji smo na bilo koji način godinama vezani uz offroad, uvijek je bio gušt otići u Buzet na WBVC, bez obzira koliko je natjecanja bilo u kalendaru taj mjesec, ako su mogućnosti to dozvoljavale, naravno.

ORC Kamo oko vidi je iz godine u godinu podizao ljestvicu, te je od natjecanja koje je trajalo 2-3 dana (vikend) preko 4-5 dana, danas na sedmodnevnoj utrci.

Osim brojem dana, trase i ispiti su se također “podebljavali” s vremenom, iako se ne može reći da je ijedna buzetska utrka ikad bila lagana ili jedna od lakših.

Također, što je više dana uključivano za vožnju, to je više posada prijavljivalo dolazak.
To je dovelo i do još jednog “unapređenja” – podjelu na hard i soft, odnosno Trophy i Challenge u njihovom slučaju.

Tako iz godine u godinu imate priliku vidjeti nove ljude na startnoj poziciji, svake godine se prijavljuju i nova lica, vozila, stare posade dolaze sa dorađenim vozilima, tako da i to vrijedi pogledati, usporediti…

Na primjer, ove godine je pobjednička posada prvi put prijavila sudjelovanje na Wild Boar Valley Challenge, ali već su najavili dolazak i 2019.

Nećemo puno pisati o samom natjecanju jer se sve već dobro zna.
Slike su linkane na galerije smještene na Facebooku, a ovdje je ostavljeno tek nekoliko fotografija, čisto da stvorite predodžbu o svemu…

Previše je slika za još jednu objavu jer ih je isto tako “previše” i na FB, ali i tih nekoliko ovdje objavljenih će biti dovoljno da počnete sada planirati posjet Buzetu čiji je termin u listopadu svake godine.

Uglavnom, pobjednički tim WBVC 2018. u klasi Trophy čini miješana posada s engleskim vozačem – Jim Marsden i portugalskim suvozačem – Helder Da Rocha, dok je WBVC 2018. klasu Challenge osvojila rumunjska posada Cristian Cravet i Sorin Popa.

Poredak posada sa ukupnim vremenima možete pogledati na linkovima:

Podijeli