Trodnevni “11. off road rally Kozara 2019.”

Kozara 2019 - soft off roadOff road sezona 2019. u BIH otvorena natjecanjem na Kozari

Off road sezona 2019. u BIH otvorena je prvim natjecanjem u kalendaru – 11. off road rally Kozara 2019. u organizaciji ORK Kozara.
Od prijavljenih 130 posada, startalo ih je 110.

Utrka je uključivala noćni road book u petak (29.03.2019.), a koji se i ove godine bodovao zasebno, znači odvojeno od subote i nedjelje (30-31.03.2019.).

Trećina prijavljenih startala na noćnu etapu

U petak je na noćnu etapu startalo 41 vozilo svih kategorija (Soft 1, Soft 2, Hard), s time da je road book bio isti za sve.

U subotu se vozio road book u 2 dijela. Prvi dio je bio limitiran na vrijeme prolaska unutar 3 sata, dok je drugi trebalo završiti unutar 3 sata i 30 minuta. Između ta dva roadbooka se vozio specijalni ispit.

Po jedan specijalni ispit za soft i hard kategorije u nedjelju

Kozara 2019 - hard off roadU nedjelju se vozio još jedan specijalni ispit za hardaše, i jedan za softaše.

Hard je bio zahtjevan, kako za posade, tako i za sama vozila. Neka vozila su imala problema sa vodom na primjer, dok su neka druga imala problema sa gašenjem, ili vitlom, ali ispiti su svladani.

Soft kategorija je bila podijeljena na dvije klase: Soft 1 ( do 2.900 ccm) i Soft 2 (preko 2.900 ccm). I njih je čekala slična sudbina, samo na “blažem” ispitu, sukladno kategoriji.

Sam roadbook je bio više nego odličan (subjektivno), i obuhvaćao je pravu “off road” vožnju i snalaženje. Vjerojatno je nekim softašima teren izgledao kao hard trasa, ali nisu odustajali.

To je Kozara – opisana u tekstu ranije.
Nepredvidljiva. Uvijek drugačija. I zato dodatno zanimljivija.

Kozara 2019 - soft off roadZa svakog ponešto

Organizator je priredio i road book za Turist klasu u dužini od 101 km.

Svatko je mogao odustati i zatražiti od organizatora prebacivanje u Turist, te na taj način izbjeći nastavak vožnje ukoliko im je trasa Softa bila prezahtjevna.

Kako god bilo, garantirano se svi (ili velika većina) vraćaju na godinu!

Poredak posada još nije dostupan, te je preporuka da za te informacije (imena posada, vremena i poredak) pratite Facebook stranicu ORK Kozara, gdje će organizator sigurno objaviti barem poredak vodećih za svaku klasu na rallyu Off road Kozara 2019.

Napomena organizatorima

Što se tiče ostalih natjecanja ili druženja, bilo službenih iz kalendara za bodovanja, bilo privatnih i neformalnih, svi oni organizatori koji žele, mogu poslati najave, programe, pozive i ostale informacije za objavu na HR off road portalu Schnee na mail schneehr@gmail.com.

Bilo bi dobro da se usput dostave i 2-3 slike koje se želi objaviti uz tekst, te svakako treba navesti tko je autor slika. Ako se dostave slike bez navođenja autora, smatrati će se da je organizator vlasnik slika.

U slučaju da slike nisu dostavljene, koristiti će se slike portala kao zamjena.

Dopuna:
* Mole se svi koji žele objavu, da mailom dostave informacije i slike, odnosno da ne kopiraju linkove na Facebook ili sl. (osobito ako nisu poznati detalji nego samo datum – u tom slučaju dostavite natuknice o klasama, da li su obuhvaćeni samo poligonski ispiti, ili i road book, da li su uključeni soft i hard, ili postoji i turist ili neka druga kategorija, kontakt podaci organizatora radi prijava, kako je riješen smještaj, postoji li prostor za kampiranje itd.)

Kozara 2019 - hard off roadViše slika možete pogledati na Facebook stranici HR off road portala Schnee,

ili direktnim linkovima na albume:

Kozara 2019. – 1. album

Kozara 2019. – 2. album

Kozara 2019. – 3. album

Kozara 2019. – “Kad narastem…”