ODGOVOR NA INCIDENT U LABINU

U trenutku obrade i objave Labinske trke, pristigao je još jedan mail koji se također objavljuje u cijelosti.

——-Original Message——-
From: Vedran Šćulac
Date: 14.4.2010 12:09:56
To: HORS
Subject: FW: FW: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja – Labin off road 2010-Marconi – ZA HORS


Zamolija bi sve klubove koji voze za kup Hrvatske da se izjasne o tom događaju da prosude prema dopisima od strane Amk 4motion Labin i Off road klub Kamo oko vidi Buzet koje ste dobili u prijašnjem e-mailu od Labina i ovom e-mailu od Buzeta.

Molim Vas da Vaše odluke koje ste donesli pošaljete najkasnije do 13.04.2010 g.

Apeliram na sve klubve da prosude pravedno i da ubuduće svi organizatori poduzmu sve potrebne mjere da ne dođe više do ovakvih događaje na natjecanjima

Pozdrav svima, Vedran Šćulac

Labin 2010—–Original Message—–
From: Gordan Krota
Sent: Wednesday, April 14, 2010 11:30 AM
To: Vedran Šćulac
Subject: Re: FW: Odluka o diskvalifikaciji natjecatelja – Labin off road 2010-Marconi – ZA HORS


OFF ROAD CLUB
KAMO OKO VIDI
Buzet, Selca 5

OFF ROAD SAVEZU
N/p Vedran Šćulac
Svim predstavnicima klubova


Poštovani!

Slijedom nemilih događaja koji su se dogodili na natjecanju u Labinu na I ovogodišnjoj utrci za Kup Hrvatske želimo Vas obavijestiti o sljedećim nepravilnostima koje su načinili organizatori a koji su oštetili članove našeg kluba, a i ozbiljnije i naš klub i to:

1. sudac zavoja Siniša Simeunović prilikom utvrđivanja stanja na stazi (pojašnjenje rušenja piketa) nije distancirao gledatelje od razgovora prilikom čega je došlo do verbalnog okršaja između gledatelja (vidno alkoholiziran) i natjecatelja Gordana Krote, a iz razloga jer je i spomenuti organizator bio pod vidnim utjecajem alkohola što je nedopustivo u datim okolnostima – dakle nije izvršio svoju obavezu prema sportskom duhu i Zakonu o javnom redu i miru, što je rezultiralo rasplamsavanju događaja kako ste i izvješteni.

2. U datom momentu bio je završio kup hrvatske, a trajalo je natjecanje brzinaca, tako da su i u tom momentu povrijeđena prava Posebnog pravilnika koji ne može djelovati retroaktivno (čl.27 – isključiti iz daljnjeg natjecanja) dakle moglo se izvršiti isključivanje samo iz tekućeg djela.

3. nakon završenog događaja nastavljena je utrka u čemu smo sudjelovali, bez isključenja i ikakvih naznaka o isključenju.

4. Nakon završetka natjecanja nije oformljena komisija od 3 člana različitih klubova, nije bilo neslužbenih rezultata, već samo podjela pehara, bez mogućnosti žalbe.

Slijedom iznijetog smatramo da su uvelike naša prava zakinuta, da sam organizator nije bio u mogućnosti održati natjecanje profesionalno i odgovorno već je bila usmjerena na vladavinu samovolje.

Tražimo od HORS-a da :

1. vrati članovima Off road kluba “Kamo oko vidi” ostvarene rezultate za kup Hrvatske sa svim nagradama ILI PONIŠTI NATJECANJE

2. Suspendira AMK 4 motion Labin minimalno 2 godine organiziranje takmičenja za kup Hrvatske.

Predsjednik ORK Kamo oko vidi, Gordan Krota