Lov na veprove u Buzetu

Lov na veprove - WBVC 2019Lov na veprove za manje od 2 mjeseca opet će u Buzetu, Istra, okupiti ekipu koju najčešće čine 100% stranci.
Povremeno su postotak rušile domaće posade, ali omjer je i tada iznosio maksimalno 95-99% u korist stranaca.

Teško je to natjecanje, ne samo za posade, nego i za vozila.
Kvalitetno pripremljena vozila imaju veliku ulogu na ovakvim natjecanjima koja traju tjedan dana.

Međutim, koliko god da imali dobro opremljeno vozilo, tehničku podršku, volje i vremena oko rješavanja nastalih problema, nećete napraviti ništa ukoliko posada nije mentalno jaka i stabilna.

Naravno, na svim, ali posebno ovako dugim natjecanjima, veliku ulogu igra i iskustvo sudionika i “smirena glava”.

Organizator Wild Boar Valley Chellenga (WBVC) je ORC Kamo oko vidi iz Buzeta.

Listu prijava posada koje su se već predbilježile za ovogodišnji lov na veprove, a i onih koji su najavili dolazak možete pogledati na stranici organizatora.

Pratiti ih možete također i putem njihove Facebook stranice, a rezultate od lani u tekstu ovdje.

Lov na veprove - WBVC 2019Emilio Močibob, ORK Kamo oko vidi:

U tijeku su pripreme za održavanje još jednog Wild Boar Valley Challenge off roada. Radi se o utrci koja već dugi niz godina privlači pedesetak ekipa iz raznih zemalja. Osim iz susjednih zemalja, tu su još natjecatelji iz Velike Britanije, Rumunjske, Izraela, Malte i slično.

Kao i obično, utrka će se održati početkom jeseni kad je kalendar slobodan i to od 21. do 26. Listopada 2019.

Uz veći broj novih timova koji će u Buzetu nastupiti po prvi puta, očekuje se još određeni broj veterana WBVC-a koji će se tek prijaviti. Sukladno tome i ove se godine očekuje oko pedeset timova.

Wild Boar Valley Challenge i ORC Kamo Oko Vidi se posebno mogu pohvaliti činjenicom da se o gostu pobrinu koliko je god moguće. Za pristupačnu cijenu startnine svaki tim dobije svoje mjesto u asfaltiranom dijelu kampa ili na makadamu, bez dodatnih plaćanja za prateća vozila i slično. U cijenu startnine također ulaze i obroci u hotelu.

Lov na veprove - WBVC 2019Što se zabave tiče, držimo se provjerenog recepta koji se sastoji od nekoliko vožnja na poligonu, tri dnevna i jednog noćnog roadbooka čiji je sponzor Wilderness Lighting.
Od sponzora iz off road branše su tu još i Donkey-Beadlock, Euro4x4Parts i Kamo Oko Vidi 4×4 Industries.

Obično se većina posjetitelja nakon prvog posjeta vrati i sljedeće godine. To vrijedi i za gledatelje koji će zasigurno uživati u ovom oktanskom ludilu.

U svakom slučaju, ako nas još niste posjetili, dajte nam priliku da vam uživo pokažemo kako izgleda jedna od najboljih trophy utrka u Europi.

Vidimo se od 21.-26. Listopada 2019!

Pozdrav od ORC Kamo Oko Vidi
Pokrovitelji: Grad Buzet, TZ Buzet
Ostali sponzori: RN Mobil, Konoba Mondo, 4x4mafia