DVOSTRUKO SLAVLJE MAĐARA, BOTKA ISPRED HADIKA

CROATIA RALLY 2017.
David Botka i Mark Mesterhazi sa Škodom Fabijom R5 pobjednici su 44. Croatia rallya. Mađarska posada slavila je 22,3 sekunde ispred sunarodnjaka Andrasa Hadika i Krisztiana Kertesza u Fordu Fiesti R5.

Treće mjesto izborili su Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 R5. Najbolje plasirana posada Prvenstva Hrvatske su Krisztian Hideg i Istvan Kerek u Škodi Fabiji R5 koja je izborila peto mjesto ukupnog poretka. Time je potvrdila naslov prvaka Hrvatske utrku prije kraja sezone.

“Imali smo dobar osjećaj od samoga početka, još smo na shakedownu postavili dobar rezultat. Tijekom prva brzinca, išli smo stopostotno, punom snagom, a danas smo htjeli biti još brži. Odlično smo krenuli, idući brzinski ispit nam nije dobro legao, no oporavili smo se, vratili u ritam od tada nadalje je sve išlo po planu i nabolje. Istarski brzinski ispiti su zahtjevni, ali izuzetno kvalitetni. Croatia Rally svakako može biti WRC utrka, što vjerujem da i hoće” rekao je David Botka na ciljnoj rampi u Poreču.

Izuzetno zahtjevni itinerer sa 155 kilometara brzinskih ispita startale su 64 posade, a do cilja ih je stiglo 45.
Srećom, težih izlijetanja nije bilo, razlog odustajanja u većini slučajeva bili su tehnički kvarovi. Natjecanje je tijekom sva tri dana pratilo ugodno, sunčano vrijeme.

Croatia rally još je jednom potvrdio status najtežeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj, a sjajan odaziv stranih posada koje su stigle iz 12 zemalja potvrdio je ugled koji uživa u svijetu. Posada koja je proputovala najviše kilometara stigla je iz Tajvana, no morala je odustati zbog izlijetanja već prvog dana natjecanja.

Konstantni rast priredbe prema garancijama WRC promotora trebao bi biti nagrađen 2019. godine ulaskom u kalendar Svjetskog prvenstva.
Rezultati: 44. Croatia rally
Slika preuzeta sa: rally-croatia.com