Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


Tražila brisanje TUĐE isprike - bez opravdanja!
06.04.2008.
fax potvrda
Nakon opomene koja je stigla od strane Katarine Šobak iz Zagreba putem odvjetnika Adnana i Dženane Omanović iz Zagreba, postupilo se prema navedenom osim u slučaju jedne točke u kojoj se traži da se izbriše tuđa isprika.
Obzirom da u tom dijelu nema osnova prema kojima bi se trebalo postupiti prema opomeni (u prilogu radi dokazivanja što je traženo), odvjetnicima, dakle Katarini Šobak je upućen dopis još u veljači, a na isti dopis još uvijek nije stigao odgovor.
Dopis koji je upućen odvjetnicima Katarine Šobak donosi se ovdje u cijelosti:
Poštovani,
slijedom zaprimljene opomene, obavještavam Vas da su tekstovi koje ste naveli maknuti, osim u navodu 2. točke iz točke II opomene u kojem stoji:
"Organizator Mini Croatia Trophyja 2007. - AK Croatia Trophy po g. Anđelku Cvek objavio je ispriku zbog zavrzlame oko rezultata koju je izazvala Katarina Šobak koja nije uzela za shodno ispričati se svim sudionicima i organizatoru za nanesenu štetu, iako je bila javno pozivana da to učini i opravda nelogičnosti koje je uzrokovala. Ispriku Anđelka Cveka objavljujemo u cijelosti."
U navedenom tekstu nema elemenata klevete ili uvrede te molim pojašnjenje Vašeg zahtjeva za BRISANJEM teksta vezanog uz JAVNO natjecanje, i po kojoj osnovi obzirom na činjenice da:
a) se održano natjecanje zaista zove "Mini Croatia Trophy";
b) je organizator zaista AK Croatia Trophy;
c) je isprika zaista dostavljena na objavu od strane g. Anđelka Cveka (kontaktirajte ga radi provjere ovog navoda);
d) je "zavrzlamu" zaista izazvala gđica Katarina Šobak načinom obrade rezultata (što se može vidjeti i iz e-mailova u kojima mi je slala različite tabele sa rezultatima nakon natjecanja, zatim iz originalnih rezultata na temelju kojih su posade prozivane [slikano i objavljeno na forumu], mogu se kontaktirati i prisutni svjedoci na natjecanju i sam organizator, a koji mogu potvrditi da su prilikom dodjele pehara, pehari prvo dodijeljeni jednoj posadi, zatim oduzeti istoj posadi, te dodijeljeni drugoj posadi, a vidljivo je da ni ta posada nije trebala dobiti pehare, da je Vaša stranka obrađivala rezultate, da je pred svima naglasila da "nema greške" i sl.);
e) se zaista nije ispričala svim sudionicima i da je zaista javno prozvana;
f) zaista nije opravdala nelogičnosti koje je uzrokovala… (jer da jest, vidjelo bi se i na stranici, i na forumu).
Molim da navedete po kojem osnovu tražite da se makne navedeni činjenični tekst koji nije niti kleveta, niti uvreda – a na što se pozivate u opomeni, iako je u većim dijelovima iz opomene prema g. Zoranu Lenartu (dostavio portalu na objavu) nastupila i zastara prema mojim saznanjima, a može se i dokazati da je Vaša stranka bila upoznata sa objavljenim tekstovima i prije zastare, a niti jednom nije uputila primjedbu ili demanti te je čekala da svi to pročitaju pa se sada oglasila u vrijeme kad je zastara već uzela maha.
Ako nikako drugačije, onda se može dokazati ispisom poziva prema najmanje nekoliko osoba iz svih dijelova RH od strane Vaše stranke koja je imala spoznaju o objavljenom tekstu prije roka zastare ili uvidom u video-materijal i slike na kojima se vidi predaja pehara te oduzimanje, te ponovna predaja drugoj posadi, a iz konačnih rezultata je vidljivo da ni to nije ispravan postupak i sl..
Vaša/njena opomena nosi datum 05.02.2008. te se može odnositi samo na zadnji tekst iz tog perioda po pitanju zastare nekih dijelova opomene. Ako bude potrebno, osobno ću Vam dati imena osoba koje mogu potvrditi da je bila upoznata od samog početka, a može se početi sa ispisom poziva od mene, preko g. Lenarta, pa nadalje preko ostalih off roadera od Zagreba prema Istri, pa i šire. No unatoč svemu (zastara itd.), izašli smo joj u susret te maknuli sve navedene tekstove.
Ukoliko se Vaš zahtjev pokaže dokazano ispravnim, navedeni tekst će se maknuti iako je Vaša stranka punoljetna te je suglasno i dragovoljno, od nikog prisiljavana dakle, vodila rezultate na spomenutom skupu, a koje je po svim regulama - javno.
Ukoliko pak smatrate da ima osnova za brisanje teksta, molim pojašnjenje u kojem dijelu i obrazloženje zbog čega obzirom na činjenicu da je tekst u skladu sa uputama o javnom informiranju.
Također, tekst pod točkom 3. na drugoj stranici opomene, u kojem se pozivate na datum "30.10.2007." ne mogu pronaći te molim detaljnije upute gdje se on nalazi.
Vaše upute tipa "http://www.orbis.hr/content/view" zaista ne pomažu jer na tim linkovima ja ne mogu naći ništa od navedenog, a najmanje bilo kakav tekst za koji sam zbog objave osobno odgovorna, ali ne i hosting servis. Možda griješim, ali njih može tužiti tek kada se dokaže da ja nisam ispoštovala traženo u opomeni ili kad se eventualnom presudom naloži da mene, (tj. moju web domenu i stranicu) kao korisnika njihovih usluga – brišu sa svog servera.
Na linkovima koje ste naveli, ja ne vidim nikakve tekstove zbog kojih ste mi se obratili, a evidentno je da se tekstovi nalaze na drugim linkovima za koje molim detaljnije upute.
Kako Vaša stranka nikad nije dostavila demanti navedenog teksta, ovim putem pozivam Vas da uputite Vašu stranku, gđicu Šobak, da DEMANTIRA i pojasni sve što smatra da je pogrešno navedeno te da u demantiju obrazloži i dokaže da su navodi netočni.
U protivnom, smatrati ću da Vaša stranka nema daljnjih prigovora.
S poštovanjem,
Snježana Jurić

Ovim putem javno molim očitovanje na upit kao i zatraženo obrazloženje, obzirom da je spomenuta isprika g. Anđelka Cveka - NJEGOVA isprika, a kojom je na sebe preuzeo sve ono što je netko drugi trebao odraditi kako treba, ali nije.
Neka dotična Katarina Šobak bar nešto odradi do kraja i u skladu sa svojim postupcima te nam pojasni na temelju čega smatra da bi se tekst isprike, kojem je uostalom ona povod, trebao brisati. Ukoliko je to opravdano, kontaktirati će se autor isprike – g. Anđelko Cvek te će se postupiti prema zakonskim regulama.
 
ZENteren na ZV - Zagreb Auto Show 2008.
05.04.2008.
Jučer je na Auto Showu na ZV, na štandu ZENTEREN-a (www.zenteren.com) upriličen party povodom rođendana našeg Davida Gerasa. Okupljeno društvance je za mix pultom vodio DJ Marko Medar uz stručne savjete g. Željka Medara (www.djmarkiz.com) i kad se sve "zbroji", izgledalo je kao "Heiniken party" :). Davidov gost je bio i g. Wolfgang Mayer – poslovni partner Zenterena (www.taubenreuther.at).
U svakom slučaju, veselo društvo, izvrsna muzika, dva terenca i puno off road opreme (hi lift, vitla, off road gume…) podsjetili su na skorašnji početak sezone koji svi jedva čekamo. Tko zna dokle bi sve trajalo da nije bilo zaštitara koji su napravili "fajrunt" nešto prije ponoći.
Ako još niste, posjetite ZV i svakako navratite do štanda ZENTEREN-a uz paviljon 9a i pripremite se za off road sezonu 2008.
 
Obavijest o OTKAZIVANJU Zg Trophy 2008.
31.03.2008.
-------Original Message-------
From: Darko Jurekić
Date: 03/30/08 20:52:33
To: schnee@schnee-hr.net

OTKAZUJE SE "ZG TROPHY 2008" KAO NATJECANJE u organizaciji A.K. ZG OFF ROAD.
Tu je odluku donijelo predsjedništvo kluba zbog problema u organizaciji i nepostojanja bilo kakvog pravilnika te iz razloga što je naš pokušaj da premostimo nastalu situaciju stvorilo apsolutno negativno ozračje oko predmetne situacije.
A.K. ZG OFF ROAD
 
OBAVIJEST off roaderima - 30.03.2008.
30.03.2008.
PRAVILNIK U 2008.
Obavijest svim zainteresiranim stranama u off roadu da za sezonu 2008. na snazi ostaje Pravilnik iz 2007. Javljeno je telefonom, ali se čeka i pismena potvrda te odluka klubova, no zbog Vaših upita i zbog kratkog vremena do prve trke, objava ide i prije pisane potvrde.
Ukratko, prema pravilniku je završio prijelazni rok za traktorske gume kao i ugradnje roll bara za sva vozila sa mekanim krovom, te se ove sezone neće moći ni u softu startati ukoliko vozila sa "mekanim" krovom nemaju roll bar. Traktorska guma također neće moći na stazu unutar Kup natjecanja, a ukoliko organizator odluči dozvoliti start vozilima sa takvim gumama, mora omogućiti natjecateljima određeni vremenski period nakon starta zadnjeg vozila iz Kupa i prvog vozila sa traktorskim gumama kako bi smanjio mogućnost susretanja na trasi.
Također, sva vozila sa traktorskim gumama nisu konkurentna za nagradu, što ne znači da im organizator ne može prirediti neku drugu nagradu.
ZG TROPHY
Zbog naznaka da se Zg Trophy neće održati, zatražena je i službena potvrda od strane organizatora ZG Off road, a kako istu organizator još nije dostavio, pretpostavka je da će se natjecanje ipak održati.
 
ZG Trophy 2008. - najava
24.03.2008.
Poštovani off roaderi, poštovani kolege i kolegice, poštovani zaljubljenici u vožnje terencima,
ZG TROPHY 2008” u organizaciji Auto kluba Zg off road održat će se prvog vikenda u Travnju kao otvoreno natjecanje za sve u kategorijama HARD i SOFT i ATV, natjecanje za KUP za sve članove članica HORS-a. Trenutno su u toku dogovori za uvrštenje natjecanja u Otvoreno prvenstvo Zagreba uz svesrdnu pomoć Zagrebačkog automobilističkog saveza.
Natjecanje će se održati prema Posebnom pravilniku organizatora, postojećem pravilniku HORS-a te prihvaćenom pravilniku ZAS-a.
Još jednom se potvrđuje kako je nezahvalno organizirati prvu utrku u sezoni zbog nekih “nedefiniranih stavki” u pravilniku, nastalih čestim prihvaćanjem pravila a zatim njihovim prolongiranjem, te pokretanjem natjecanja s još nedefiniranim pravilnikom.
Što se tiče dileme oko roll bara koja je postala opet aktualna ovih dana htjeli bismo napomenuti da je na 3. sastanku predstavnika off road kubova održanog u Zagrebu 10.02.2007. godine odlučeno “sva vozila moraju imati zaštitni kavez (roll bar)” što je vidljivo iz zapisnika zaključaka (članak 3. stavak 10.). Zbog zahtjeva većine za odgodom primjene te odluke, nakon konzultacija na 5.sastanku održanom u Zagrebu 31.03.2007. predstavnici klubova donose odluku koja glasi “nakon 31. 12. 2007. sva vozila (tvrdi i meki krov) moraju imati zaštitni kavez (roll bar)” (zapisnik o zaključcima članak 4. stavak 6.). Uzimajući u obzir ove odluke i uzimajući u obzir stav i mišljenje svih nas da oko sigurnosti ne bi trebalo biti kompromisa, donijeli smo članak “Uvjeti za posade i vozila” kao sastavni dio Posebnog pravilnika Organizatora.
Što se tiče SOFT kategorije, analizirajući prošlogodišnja natjecanja smatramo da je utrkivanje makadamom (djelomično i kroz naseljena mjesta) postalo prerizično zbog brzina koje se postižu i ostalih sudionika u prometu, te da je došlo vrijeme vožnji po terenu (nerazvrstanim putovima) zasnovanih više na orijentaciji nego na brzini. Kao organizator, uzimajući u obzir nepredvidljive vremenske uvjete i neprekidno korištenje putova od strane lokalnog stanovništva i djelatnika šumarija, ne možemo nikome garantirati da će proći trasu bez extrema od cca 45 km pretežno poljskim i šumskim putovima a da neće nigdje zapeti ili nasjesti. Stoga svako vozilo mora u opremi imati neku napravu (hi lift, jednoruki jack, “flašencug” itd.) kojom je moguće povući vozilo 2-3 m te se samostalno izvući iz nastale situacije. Uz “napravu” obavezna je gurtna (za stablo) i sajla ili uže. Umjesto “naprave” naša je preporuka prednje vitlo prosječnih performansi i cijene.
Usprkos svih tih manjih ili većih problema, što vrijeme i natjecanja stavljaju pred nas u ulozi natjecatelja ili organizatora, posebno kod prvog natjecanja u sezoni očekujemo da ćemo kao i uvijek doći do, u ovom trenutku, optimalnih rješenja i zajedno uživati u druženju i vožnjama po zahtjevnim terenima svima nam drage ZRINščine.
Ovim putem sve vas još jednom pozivamo 05. i 06. travnja na ZG TROPHY 2008 koji će se održati na području ZRINšćine.
Sve dodatne informacije vezane uz ZG TROPHY 2008 kao i Posebni pravilnik organizatora moći ćete naći na web stranici www.zg-offroad.com ili www.schnee-hr.com.
Za AUTO KLUB ZG OFF ROAD
Zlatko Šurina
 
<< slijedeća >>                         << prethodna >>
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 20.05.2008.