Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


VG AutoShow 2008.
24.09.2008.
VG Autoshow 2008., koji se održavao za vikend 20/21.09.2008. na lokaciji kod NK Radnik iz Velike Gorice, okupio je izlagače raznih marki vozila, a na parkingu izlagačkog prostora mogla su se vidjeti vozila iz svijeta off roada, auto-slaloma, vozila pripremana za driftanje ili pak ona čiji su vlasnici novac uložili u "buku" kako bi se natjecali čije je vozilo jače mjereći u decibelima. Od off roadera, blatna vozila su izložili članovi Moto i ORK Sveti Ivan Zelina i ORK Schnee. Moto i ORK Sv.I.Zelinu je predstavljalo vozilo Dragana Perkovića koji je ustupio svog Suzuki Samuraja kako bi posjetitelji mogli vidjeti vanjski rollbar na terenskom vozilu za koje se komotno može reći da je serijsko, ali za lagani off road.
Ostala vozila koja su izložena su Lada Niva Dalibora Lončara – koju su dečki digli na hi-lift, Suzuki Samurai Nebojše Gvozdića - kojem su razvukli sajlu od vitla i privezali ga za jedno obližnje drvo kako bi bar okvirno posjetitelji mogli vidjeti čemu služi vitlo, i Mahindra Goa Pick Up Danijela Posavec –relativno novo vozilo na našem tržištu koje je privlačilo pažnju zbog prostora kojim raspolaže, udobnosti vozila kojim se mogu služiti obitelji, ali i obrtnici i drugi poduzetnici. Na kratko im je društvo pravila i jedna Frontera Gordana Jelače, a koja je pojačavala dojam "vancestovnih" terenaca jer je, osim gradske uglađenosti, bila i toliko čista da je definitivno udarala posebni kontrast i naglašenost između dva tipa terenaca :-).
Na otvorenju su sudjelovali razni političari od Ministara na dalje, a prijenos su pratili RVG i tko zna koji još mediji obzirom da je bilo zaista dosta kamera i mikrofona u malom prostoru pod šatorom odakle su svima prenosili pozdrave.
Ovim putem zahvaljujemo Grofu na pozivu.
 
Tjedan dana ODGODE zbog najavljene kiše
11.09.2008.
-------Original Message-------
From: Zvonimir Bukvic
Date: 11.09.2008 06:56:00
To: schnee
Subject: "Code of the street" - ODGODA!


Postovani,
duzni smo Vas obavijestiti da se 5. velikogoricki autshow i 1. Code of the street party odgadaju za 7 dana. Tocnije, manifestacija ce se odrzati 20. i 21. 09.2008. godine.
Razlog odgode je velika vjerovantost kise.
Hvala na razumijevanju!
Zvonimir Bukvic
e-mail: zvonimir.bukvic@caroverdose.com
mob: 098/1934-334
www.caroverdose.com
 
VG Autoshow & Code of the street 2008.
07.09.2008.
Kako je natjecanje u Subotici Podravskoj kod Koprivnice otkazano, off roaderi će taj vikend (13. i 14.09.2008.) pokazati posjetiteljima kod stadiona NK Radnik u Velikoj Gorici, kako izgledaju off road vozila koja ne mogu sresti na ulici već samo na off road natjecanjima. Sa priličnom sigurnošću se može reći da će mnogima ovo biti jedinstvena prilika da "bace oko" na takva vozila kao i to da će im možda biti i prva informacija da u Hrvatskoj postoji takav sport (obzirom da mediji ne pokazuju interes za približavanjem off roada širem krugu gledateljstva)
U Velikoj Gorici će se pokazati vozila Off road klubova iz Križevaca, Vrbovca, Zagreba, Zeline, Kutine itd., a prema najavi, doći će i par slovenskih terenaca.
Jedan od organizatora je pokazao veće zanimanje za Toyotu koja je pod bojama Hrvatske vozila rally Pariz-Dakar, no uz nju, biti će još zanimljivih (vjerojatno i zanimljivijih) terenaca koje vrijedi pogledati.
Otvorenje počinje u subotu, 13.09.2008. u 10,00 sati, a nakon toga ste slobodni razgledati široki spektar raznih prometala.
Pogledajte brošuru (pdf format) kako je to organizator – Caroverdose klub zamislio.
 
OTKAZAN Izazov 2008. u Subotici Podravskoj
03.09.2008.
-------Original Message-------
From: neda@kc.t-com.hr
Date: 03.09.2008 15:04:20
To: schnee@schnee-hr.net
Subject: OFF ROAD BLANCO


Dragi offroaderi,
obavještavamo vas da se utrka u Subotici Podravskoj, koja je trebala biti 13.09. i 14.09.2008.g., neće održati iz objektivnih razloga za koje većina offroadera zna.
Ispričavamo se svima zainteresiranima koji su našu utrku stavili u svoj kalendar, što smo tako kasno objavili odustajanje, ali razlog tome je to što
smo utrku ipak planirali održati unatoč situaciji, međutim, nakon financijskog sloma u klubu, smatramo da ne možemo održati nivo organizacije pa smo odlučili da utrku ni ne radimo.

Ipak da se iskupimo, planiramo do kraja godine organizirati jedno pravo druženje da off road svijet ne zaboravi ljepote Subočkog off roada, a o detaljima i datumu održavanja će svi biti obaviješteni na vrijeme!
--
Dopredsjednik ORK Subotica Podravska,
Renato Jembrek
 
6. Off road susret - VRBOVEC 2008.
01.09.2008.
Da bi bili sigurni da će na vrijeme obaviti sve pred-pripreme za natjecanje u organizaciji ORT Vrbovec, koje se odvijalo za vikend 30. i 31.08.2008., neke su posade stigle već u petak kako bi postavili šatore, skinuli terence sa šlepa ili kamiona i sl.
Prijave su se počele obavljati u subotu ujutro, a nakon njih je slijedio brifing sa posadama u hard i soft disciplini, te masovni start na Dnevni road book.
Prvo su startali softaši među kojima je bilo i nekih kvarova odmah nakon starta. Tako je npr. posada Elvis Galant/Goran Blašković već nakon cca 150-200 m stala sa svojom Ladom Nivom kojoj se nešto dogodilo i tvrdoglavo je stala. Krenuo je Galant, neda se on, ali ipak je izgubio nešto vremena. Koliko je poznato, najzanimljivija stvar u softu je da je Josip Radović - Jole svog Cherokeeja provezao po road booku na goloj felgi i još postigao najbolje vrijeme.
Nakon softaša, masovno su startali i hardaši. Ni među njima nije bilo sve baš glatko. Prvo je jedno vozilo na poligonu ostalo bez volana, nakon toga su se na trasi sretale posade sa probušenim karterom, pa sa potrganim diferencijalom, probušenim gumama, popucalim zglobovima, otkazivanjem vitala na ovaj ili onaj način i sl.
Na polovici Dnevnog road booka, organizator je odrdio 60 minuta pauze za ručak usred šume, a nakon pauze se startalo na drugi dio road booka.
Po povratku na poligon, organizator je za 21,00 sat najavio start Noćnog road booka za obje skupine te je startao jednog softaša – jednog hardaša i tako redom.
Vezano uz hardaše, osobno najzanimljiviji isječak je priča da je naš Ivo Brgodac navodno bacio road book kroz prozor kad se njegov vozač – Gordan Krota počeo utrkivati s vlakom (?!) jer je trasa prolazila usko uz samu prugu (i baš je tada morao naići i vlak!) :-).
U nedjelju su na programu bili brzinci u sklopu Soft road booka te zasebni brzinci, zatim Extreme posebni ispit u sklopu Hard road booka na kojem je organizator postavio slijedeća pravila: vozaču su se stavljale neprozirne naočale, a suvozač je morao sjediti u vozilu i navigirati ga kuda i kako da vozi da bi ga ispravno polukružno "napeljao" na klackalicu koja je ove godine imala i dvije dodatne prepreke u obliku poprečnih greda na početku i na kraju. Nakon penjanja na klackalicu, vozilo je trebalo spustiti s klackalice iza koje su se nalazile dvije rupe, i nakon izlaska iz druge polukružno vratiti vozilo do startno-ciljnih senzora.
Prvo vozilo koje je ispalo kotačima s trupaca klackalice je prilikom pokušaja da vožnjom unazad iščupa kotač, pomaknulo klackalicu tako da više nije bila u prvobitnoj funkciji i svaki daljnji silazak s nje je bio sve problematičniji. No bez obzira, sve posade su odvozile ovaj ispit, neki više, neki manje uspješno, no sve je to ono što se stalno ponavlja kao jedna od najbitnijih stavki: usklađenost i uigranost posade.
Uglavnom, nakon Extremea, vozio se još Super Extreme, Brzinac za Quadove te Autocross.
Na Super Extremeu smo gledali dva vozila kako se okreću na krov – jednu domaću posadu i jednu talijansku.
Kako god bilo, i za posade, a i za publiku, i ovog je vikenda bilo ponešto adrenalina u krvi.
Rezultati su u nastavku u PDF formatu odvojeni prema disciplinama, a za najveći dio slika (Extreme i Super Extreme) se pobrinuo naš Neba te mu ovom prilikom javno zahvaljujem. Također hvala Gogocu na mailanim slikama, te Reneeu koji je opalio nekoliko mojim fotićem. Nadam se da će mi Bura još večeras dostaviti slike (bar nekoliko) koje sam njegovim fotićem napravila na Noćnom road booku (uz Jurinu pomoć - fala Jura), gdje smo se svi uspjeli skupiti kad je posada Krota/Brgodac kao vodeća zaglavila u potoku. U blizini nije bilo drveta da se povuku van, pa je organizator – Predrag Vinković, postavio svoje vozilo da bi se svi mogli winchati van. Tako sam iskoristila priliku i napravila nešto slika koje su trenutno zajedno s fotićem u – Crikvenici, a imati ćete ih prilike vidjeti samo ako na vrijeme budu dostavljene :-).
Road book - HARD ATV/Quad
Road book - SOFT Buggy
Super Extreme Autocross
Brzinac  
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 13.10.2008.