Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch


7. sastanak HORS-a (prvi u 2008.)
13.01.2008.
U subotu, 12.01.2008. je u Karlovcu, u Restoranu "La Mirage" održan 7. sastanak HR Off roadera – a prvi u 2008. i koji je trajao cca 6 sati. Na Dnevnom redu su se našle točke kao ostavka Snježane Jurić koja se na ovom sastanku željela razdužiti u kompletu i predati svu dokumentaciju koja se nalazila kod nje; imenovanje osobe ili osoba koje će voditi sastanak, pisati zapisnike, odluke i ostalu potrebnu dokumentaciju i obavještavanja koja je do sada radila Snježana; upoznavanje sa detaljima oko proglašenja za sezonu 2007. i definiranje stavki oko pehara i sl.,; odlučivanje o nekoliko spornih posada koje će se bodovati (ili ne); utvrđivanje kalendara za 2008. godinu; promjena Pravilnika za novu sezonu i drugo.
U najkraćim crtama, na sastanku je odlučeno da će ovaj sastanak voditi Jadranko Kovač iz ORK Križevci te se Ivo Brgodac iz ORK Kamo oko vidi ponudio da će on pisati ovaj Zapisnik pošto nitko drugi nije htio.
Kod razduživanja dokumentacije, Snježana je spomenula i kritike koje je zaprimila po pitanju Rješenja klubova obzirom da su neka rješenja starija od predviđenih 4 godine, a neki klubovi nisu dostavili nova pa još uvijek stoji neko drugo (staro) rukovodstvo kluba umjesto novog, te je predložila da klubovi definiraju starost rješenja. Nakon toga je donesena odluka da se Ekstreme 4x4 Marija Bistrica ostavi rok zaključno do 01.03.2008. za dostavu važećeg Rješenja o postojanju kluba ili će se isti klub smatrati nepostojećim te će se brisati iz HORS-a.
Imenovanje administratora za 2008. godinu se kao tema ostavlja za drugi sastanak obzirom da nije bilo dobrovoljaca koji će se imenovati novim administratorom. Također, predloženo je da se i točka o promjeni Pravilnika ostavi za neki drugi sastanak što je jednoglasno prihvaćeno, a dogovoreno je da će o
Pravilniku odlučivati 7 klubova čije će se utrke bodovati za Kup (ostali će moći sudjelovati prijedlozima).
Proglašenje najboljih u Kupu 2007., za koje je na prošlom sastanku određeno da će to organizirati i pripremiti ORC Kneginec, održati će se 26.01.2008., a preciznije o mjestu, vremenu i sl. će ORC Kneginec obavijestiti u samom pozivu koje će proslijediti po klubovima.
Nadalje, zbog greške u prijepisu posada prilikom konačnih rezultata na natjecanju u Vrbovcu, donesena je odluka da se prizna tipfeler "Galic" u "Galić" te samim time posada Horvat-Galić iz ORC Kneginec ulazi u sistem bodovanja. Slijedom stavke da Lidija Harmicar nije navedena kao član ORC Kneginec, klubovi su odlučili da se i to može priznati te će se u sistem bodovanja uvrstiti i posada Harmicar-Harmicar navedenog kluba. Shodno toj odluci, zatraženo je da se u slučaju priznanja posadi Harmicar-Harmicar, priznaju bodovi i posadama čiji su članovi bili Patrik Prodan – član ORK Kamo oko vidi, te Patrik Terlević – član AMK No Limits. Nakon obrade rezultata za koju se Snježana Jurić složila da će sezonu 2007. odraditi do kraja, navedene promjene će biti unesene u konačni poredak te će biti objavljene na ovim stranicama i dostavljene u ORC Kneginec radi proglašenja.
I nakon ovog kratkog uvida u prvi dio sastanka, ostaje još nekoliko stavki koje su dosta bitne za sve vas koji planirate voziti ove sezone.
Prva je svakako ta da je prihvaćen prijedlog ORC Kneginec da se vrijeme prijava, dolazaka, starta i sl. mora poštivati. Posade će snositi kazne za bilo koji vid kašnjenja bez iznimke. O detaljima nekom drugom prilikom kad klubovi detaljnije definiraju ovu stavku, no naznaka samo da start posade koja kasni ostaje organizatoru na odluku da li će dozvoliti posadi start na način da mu se bez obzira na vrijeme kašnjenja, u kontrolni karton piše vrijeme kada je trebao startati, ili će to biti zabrana startanja.
Ostaje na snazi odluka da natjecanje može trajati 2 dana, ali ne više u smislu npr. od petka u 18,00h do nedjelje u 18,00h (48h), već 2 dana – npr. subota i nedjelja, ili npr. nedjelja i ponedjeljak (ukoliko je ponedjeljak praznik ili sl.) itd..
Prijave za natjecanje ćete morati obaviti ranije, odnosno najkasnije 3 dana prije samog natjecanja (do srijede ako natjecanje počinje u subotu), a svi oni koji to učine kao i do sada, dakle na sam dan natjecanja, startninu će plaćati 50% više. Startnina ostaje ista kao i do sada (600,00kn hard i 300,00kn soft) te sami možete izračunati koliko će vas stajati prijava na dan utrke.
Kad smo već kod hard i soft disciplina, još jedna novost je da će svaki organizator morati posadama za prva 3 mjesta osigurati uz pehar (plakete ili sl.) i novčane nagrade i to tako da će u HARD disciplini prvo mjesto nositi obaveznih 3.000,00kn, drugo mjesto 2.000,00kn te treće mjesto 1.000,00kn, a u SOFT disciplini će prvo mjesto nositi 1.500,00kn, drugo 1.000,00kn te treće 500,00kn.
Još jedna vrlo bitna stvar koja je jednoglasno prihvaćena od strane svih prisutnih je da posada NEĆE MOĆI STARTATI, odnosno ZABRANJUJE SE NATJECANJE posadi ukoliko je član ili posada u vidno alkoholiziranom stanju (startnina im se neće vratiti).
Ima još jedan detalj za koji su klubovi tražili da se svakako navede u ovom tekstu javno, a to je da je jednoglasno donesena odluka da se Snježani Jurić uplati prošle godine dogovorenih 400,00kn po klubu za sav trud u 2007. godini, te da su svi klubovi dužni platiti navedeni iznos najkasnije do proglašenja (26.01.2008.) jer se u protivnom brišu sa popisa članica HORS-a. Naime, Božidar Horvat iz ORC Kneginec je potaknuo pitanje podmirenja navedenog iznosa uz pitanje tko je sve uplatio, na koji se Snježana Jurić očitovala da je nakon dogovora početkom prošle godine jedino ORT Kutina uplatio navedeni iznos te da se osjeća dužnom vratiti im taj novac (obzirom da su jedini koji su dogovor odmah ispunili). Zatim su se na ovom sastanku kutinčanima pridružili uplatama i ORC Kneginec, ORK Križevci, ORK Subotica Podravska, ORK Kamo oko vidi, AMK No Limits te ZG off road, a ostalim klubovima se daje rok od 2 tjedna da naprave isto.
I na kraju, dok se ne popišu termini kalendara u ovoj sezoni (što će biti navedeno na linku "Kalendari"), napomena o kojih se to 7 klubova radi, a čija će se natjecanja bodovati ove godine za Kup (redom, prema terminima održavanja natjecanja): Zg off road, ORC Kneginec, ORK Križevci, AMK No Limits, ORT Vrbovec, ORK Subotica Podravska, ORK Kamo oko vidi.
Kao i do sada, i nadalje će se ovaj portal smatrati informativnom stranicom HORS-a te će se sve važnije informacije objavljivati ovdje. Na organizatorima i ostalim klubovima je da vode brigu da se sve dostavlja na vrijeme radi objave, znači (ako se rok ne bude mijenjao) – najkasnije 7 dana prije događanja.
 
Prva najava u 2008. - Croatia Trophy 2008.
12.01.2008.
Ovogodišnji Croatia Trophy počinje na Praznik rada. Zadnjih godina je CT počinjao krajem travnja te završavao početkom svibnja, no ove godine, dakle Croatia Trophy 2008., ima upisan termin od 01.05.2008. pa do 09.05.2008. godine. Prolog je planiran za 02.05. (petak), dok je Trophy Day na rasporedu u nedjelju – 04.05.2008.
Organizator – AK Croatia Trophy je na svojoj webstranici već objavio Pravilnik na engleskom jeziku.
U najkraćim crtama, CT 2008. je limitiran na 70 vozila, od čega 50 terenaca i 20 ATV vozila.
Svi koji obave prijavu do 15.01.2008. imaju 10% popust na startninu, te da će ATV-ovci startati prvi kao i do sada, a garantira im se 30 minuta prednosti pred prvom startanom posadom iz grupe terenaca.
U Pravilniku još stoji da nisu dozvoljene gume traktorskog profila, korištenje GPS-a, Walkie-talkie i GSM-a, osim u slučajevima komunikacije između same posade (walki-talkie) ili u slučaju opasnosti (GSM).
U Pravilniku je navedeno da gume moraju biti serijske, tj. da ne mogu biti privatno dorađivane/predefinirane. Dakle, nema "kućnih" prepravaka.
Prijavnice se mogu pogledati na stranicama organizatora www.croatia-trophy.org, a Pravilnik je stavljen u PDF format za sve vas kojima je teško čitati sitni font na webu organizatora i možete ga pogledati klikom ovdje.
 
Izborna Skupština AMK ORT Kutina
11.01.2008.
Auto-moto klub "OFF ROAD TEAM KUTINA" je 08.12.2007. održao Izbornu Skupštinu na kojoj su utvrđene neke promjene u klubu. U klubu je došlo do smjene dopredsjednika i tajnika te sada Upravni odbor čine Zoran Lenart kojem je produžen mandat Predsjednika kluba, na mjesto Dopredsjednika je izabran Igor Slota, a na mjesto Tajnika Goran Cesarec.
Daljnje promjene koje mogu biti važne ostalim klubovima su da je promijenjena adresa kluba (sjedište) te nova sada glasi Lipa 26, 44319 Repušnica. Također, klub je promijenio i pečat pa na novom treba pisati: Auto-moto klub u prvom redu, a u drugom "OFF ROAD TEAM KUTINA".
U svakom slučaju, webstranica je ostala ista: www.offroad-kutina.com.
 
Gotovo OFF ROAD vozilo na prodaju...
09.01.2008.
Sjedni i vozi... Ni manje, ni više.
Terenac koji ste svi već imali prilike gledati na natjecanjima prošlih godina, obično u najužem vrhu postignutih rezultata sada je na prodaju. U vozilo je uloženo preko 15.000.- eura, a njegov vlasnik je naveo i one krupnije prerade i dorade:
- izmijenjen kompletni ovjes, podignut oko 25 cm
- izmijenjen prednji i zadnji most (dana 44) sa 100-postotnim blokadama diferencijala
- pojačan i izmijenjen usis i ispuh (ugrađen snorkl)
- ugrađen servo volan (Suzuki Vitara)
- ugrađeni diskovi na sva 4 kotača
- ugrađen motor sa 2900 ccm (V6 Ford Scorpio, 145 KS, generalno uređen)
- gume Bogger Super Swamper 35/14,5/15 (88 cm visine + 37 cm širine)
- prednje vitlo Warn 8274 s motorom od 6,5 KS
- stražnje vitlo Warn 8000
- mehaničko vitlo
Monster je opremljen kompletnom opremom za off road od terratripa /tripmastera/ 202 (2 senzora), maglenke, "H"-pojasevi, roll-bar i sl., a vlasnik je spreman i na razne kombinacije koje kupci predlože.
Slike i kontakt možete pogledati na linku SUZUKI MONSTER 2.9
 
Novi Off road klubovi
09.01.2008.
Evo nas i u 2008. – kroz par mjeseci počinje još jedna off road sezona. Uskoro bi se na sastanku predstavnika Off road klubova trebao dogovoriti i kalendar natjecanja i druženja, a također i preraditi postojeći Pravilnik (između ostalog).
Naravno, uz sve to slijede i mnoge odluke, zapisnici i ostala popratna dokumentacija za što će off roaderi izabrati jednu osobu koju će imenovati administratorom.
Već krajem prošle godine, 3 nova kluba su podnijela zamolbe za upis među članice HORS-a, a 2 kluba još čekaju konačni odgovor.
Ta tri nova ORK su ORK Kameni svati, ORK Lobor i ORK Schnee.
Sva tri kluba već imaju webstranice koje se, naravno, još dorađuju, ali na njima možete pročitati informacije koje su javno dostupne svima već sada. Prva dva kluba još nisu dostavila logo te ćete na njihovim stranicama moći vidjeti kako izgledaju njihovi "zaštitni znakovi" i prema tome ih prepoznavati ubuduće.
Uz neke informacije unazad nekoliko dana, velika je šansa za pojavljivanje još dva off road kluba – jedan na području Žumberka i jedan na području Otočca.
Dakle, sve nas je više…
 

<< naprijed >>                         << nazad >>

© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 27.01.2008.