Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

OFF ROAD NA...

www.autosport.hr
Site sa odlično obrađenim raznim temama! Svakako ga posjetite!
www.auto-adrenalina.com
web portal hrvatskog automobilizma

Plan puta 1. Off Road druženja Kutina 2006.
19.07.2006.
Za 10-ak dana družiti ćemo se u Kutini onako, neobavezno, bez elemenata natjecanja osim po pitanju koji će klub biti najbrojniji. Još jednom se upućuje poziv svima koji imaju neko terensko vozilo, volju i želju družiti se sa istomišljenicima i provesti dan zajedno u prirodi.
Organizator - ORT Kutina, pobrinuo se za plan puta pa možete pročitati i pogledati zacrtanu rutu kuda ćemo prolaziti.
Start off road vožnje počinje kod Izviđačkog doma „Betlehem“ u Kutini.
Vozi se dijelom vinskih cesta Kletište - Gornja Slatina prema obroncima Moslavačke gore. Dolazimo do mjesta Vis na koti 477m sa koje se panoramski vidi Kutina i šira okolica. Šumskim makadamskim putem vozi se prema Humci, najvišem vrhu Moslavačke gore (487m).
Prolazi se pored odašiljača HRT i bivše vojarne s koje se vidi veći dio Moslavine.
Vožnju nastavljamo prema ruševinama Garić Grada koji je bio obrambena kula u XIII st. (razgledanje starog grada).
plan puta
Makadamskim putem se vozi prema selu Mikleuška gdje se prolazi pored jezera i napuštenog lovačkog doma. Put nas dalje vodi kroz kamenolom Mikleuška na čijim su obroncima nađene iskopine pračovjeka poznatije kao Marić grad. Tim putem stižemo do Mramor brda, preko kojeg stižemo do Grada Kutine i vraćamo se do izviđačkog doma „Betlehem“ gdje nas očekuje večera te zabavna večer uz dobar provod.
U nedjelju će svi oni koji imaju višak energije i želju razgibati svog terenca, moći isprobati kutinske extreme na lokaciji koju će nam pokazati organizator, a svi ostali imaju omogućen pristup svojim vozilima do mjesta za extreme.
Ako kliknete na sliku mape, možete ju pogledati u većem formatu i na taj način vizualno vidjeti plan puta.
Zahvala...
08.07.2006.
preuzeto sa MIKO d.o.o.
Obzirom da su portali www.schnee-hr.com i www.schnee-hr.net privatni te da je sav trošak oko njih vezan uz jednu osobu - vlasnika domena, teško je pokriti sve izdatke kao npr. proširenje prostora pretežno zbog slika koje su neminovne uz siteove takve vrste, forum i slične programe i skripte koji svakako traže svoj komadić prostora, zatim godišnju uplatu za zakup prostora, produljenje domene i sl.
Na sreću, i .com domena koja je smještena na Orbisu, i .net domena koja je smještena na Bendinu, imaju maksimalnu podršku i zaista mi dečki izlaze u susret koliko god je to moguće.
Osim njima, želim zahvaliti dosadašnjim i novim sponzorima koji su pomogli u održanju ovog Off road portala sami nudeći pomoć.
Zadnjih godinu dana mogli ste se na stranicama informirati o najavama natjecanja, izvještajima sa natjecanja i drugim zanimljivostima koje su bile dostupne, a to su nam omogućili:
ZENTEREN off road center iz Zagreba, Ilica 341 te
4x4 PERFORMANCE PARTS iz Funtane, Pod Kaštelom 2.
E, sad… jedna mala priča. Na ovogodišnjem off road natjecanju u Turčinu koje je organizirao ORC Kneginec, pričajući sa dvojicom off roadera koji su istaknuli da je lijepo znati kako sve informacije o off roadu i natjecanjima mogu naći na jednom mjestu i da su vjerni posjetitelji schnee-hr portala, došli smo do teme kako mi je trenutna situacija takva da ću morati jednu domenu ugasiti.
Naime, sadržaj na obje domene je isti, no obzirom da je Off road forum u PHP-u, smješten je na Linuxu dok je druga domena na Windowsu, to je bio i glavni razlog otvaranja dvije domene.
Nije to ni loše jer kao što se već dešavalo, ako ne radi jedna domena, druga sigurno radi - zato, ako Vam se ne otvara www.schnee-hr.com - pogledajte www.schnee-hr.net ili obrnuto.
Dakle, gesta koja me zaprepastila - jer zaista nisam očekivala tako energičnu reakciju na informaciju o gašenju jedne od domena, došla je od strane Rolanda Simčića (HR) i Dalibora Draguzeta (HR) kojima se spremno pridružio i Lucca Coccarielli (ITA) te su ponudili pomoć oko uplate.
Kako sva trojica imaju svoje firme, najviše što sam mogla u tom trenutku je da im ponudim mjesta za bannere (reklama…) kao sponzora sitea, no oni su to - odbili?!
Objašnjenje je da se ne žele reklamirati već da su samo željeli pomoći ovom nesebičnom gestom kako bi obje domene bile vidljive. Što više reći osim zahvaliti u ime svih koji prate ove stranice?!
Dečki (sva trojica) se trenutno nalaze u Rumunjskoj (Transilvanija) na off road natjecanju pa se nadam da će nam dostaviti koju sliku i opisati kakav je tamo off road.
Uplatama se pridružio i 4x4 PERFORMANCE PARTS, a ja još jedino mogu svima najiskrenije zahvaliti!
Poziv na 1. off road susret - KUTINA 2006.
04.07.2006.
Off road team Kutina organizira druženje vlasnika terenaca zadnjeg vikenda ovog mjeseca - 29. i 30. srpanj 2006.
Naglasak ostaje na DRUŽENJE, dakle, nema natjecanja pa ni kaciga, pojaseva, pehara i ostalog što vam prvo padne na pamet kad se govori o off roadu (među off roaderima, naravno :-) ).
U Kutinu mogu navratiti doslovno svi - uvjet je jedino da Vam je vozilo 4x4, i to bez dodatne opreme koja je inače maltine neophodna na natjecanjima (vitla, špere, hi-lift i sl.). Okupljanje sudionika koji su voljni provesti vikend uz dobru zabavu i vožnjicu po Moslavačkoj gori. Teren kuda će nas domaćini voditi prohodan je i za "gradske" terence, a za one uvijek željne egzibicija u blatu, organizator je za nedjelju pripremio i extreme.
Svi ostali sudionici ovog druženja imaju mogućnost prilaska svojim terencima do "mjesta zločina" te mogu promatrati kako će "nabrijani" na extreme odvoziti taj dio.
U ta 2 dana, organizator se također pobrinuo za besplatan ručak i večeru, a smještaj je osigurao u zidanom objektu i šatorima - jedino morate voditi brigu o vrećama za spavanje i/ili dekama.
Kako nije jednostavno planirati za 10 ili 100 vozila, mole se svi zainteresirani da svoj dolazak najave najkasnije do 18.07.2006. i to na slijedeće brojeve telefona:
GSM: 091/ 174 0465 - Igor Slota
GSM: 098/ 176 9402 - Tomislav Sabljak
GSM: 098/ 982 2749 - Tomislav Garvan

Poziv u PDF formatu možete preuzeti u cijelosti, a kako organizator planira detaljnije izvijestiti o svemu, tako ćete uskoro moći ovdje naći i dodatne sitnice koje nisu sada navedene.
6. OFF ROAD festival u Turčinu kraj Varaždina
20.06.2006.
Ovogodišnji kneginečki festival totalno je izmijenjen. Počevši već od nekih stavki iz Prijedloga Pravilnika (PP) kao npr. ubrajanje Noćnog i Super extremea u Hard road book (RB), odnosno brzinca u Soft road book koji su se vodili kao posebni ispiti, pa do promjene same staze, lokacije i krugova u brzincima (zasebnim ili onim koji su se brojili kao posebni ispit u sklopu Soft road booka).
Uz to, na samom početku Hard RB već se nalazio prvi posebni ispit, road book je bio limitiran na 6 sati (cca 40-ak km) pa je trebalo pripaziti da se na cilj stigne unutar zadanog vremena jer ste u protivnom diskvalificirani.
Softaši su startali nakon hardaša tako da i oni imaju priliku vidjeti što će se dešavati i kako će posade savladati prvi posebni ispit na samom poligonu na
kojem su se nalazile 2 malo "jače" prepreke.
Na brzincu nam se pridružio i gospodin Damir Magić iz AKK Varaždin sa svojim buggyjem. Iako je buggy 4x4, nije bio u konkurenciji već smo spojili ugodno s korisnim te ljudima malo prezentirali autocross, a obzirom da AKK Varaždin ovaj tjedan za vikend ima natjecanje autocrossera samo nekih 2 km od kneginečkog poligona u pravcu Varaždina, kod njega
će gostovati nekoliko "naših" terenaca.
E, ali i brzinac nije toliko bezazlen kako se to činilo na početku. Dokaz tome je i prevrtanje Mladena Horvata u Suzukiju na najudaljenijoj točci od samog starta/cilja. "Lakat" zavoj (barem mi se tako čini obzirom da sam bila dosta udaljena od mjesta događaja), brzina, motanje volana + konstrukcija samog crvenog "Ukija", a možda i težina suvozača :-), napravili su to da je
publika imala prilike i ove godine vidjeti kako se na brzincu "ruši" vozilo.
Vozila su se "rušila" i na nedjeljnom extremeu… Posada Šafar - Lenart iz ORT Kutina, završila je na lijevom boku nakon čega je bila prisiljena odustati obzirom na izlijevanje ulja itd. Naš "kaskader" iz ORK Križevci - Zoran Švec, iskrcao je svog suvozača Luku Perus van, popeo se bez problema, no prilikom
spuštanja prema jezeru okreče se preko "nosa" na krov i dočekuje se na kotačima u jezeru. Ma strašan je! Trebalo mu je samo par sekundi da shvati da Suzuki ne radi, odmah ga je upalio i zaplivao prema zadnjoj prepreci. Šteta što mu je iscurilo vrijeme od 20 minuta koliko je bio limitiram taj zadnji, sedmi ispit.
Uglavnom, pobjednik Hard road booka je posada u sastavu Darko Brezovec - Robert Helfrih u Suzukiju
vozeći za InterMobile, sa osvojenih 99 bodova, a odmah iza njih nalazi se posada Jadranko Kovač - Slavek Povrlišek u Toyoti sa osvojenih 97 bodova, i na 3. mjestu posada Zoran Švec - Luka Perus u Suzukiju, a koji su ORK Križevci donijeli 79 bodova koje će vjerojatno "podebljati" do kraja sezone te konkurirati za naj-klub 2006..
Skoro svi od 4. mjesta na dalje su imali problema sa vozilima, a rezultate možete pogledati odvojeno za BRZINAC i SOFT road book te HARD road book.
< home > < 18 > << 17 >> < 16 > < 15 > < 14 > < 13 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava
Osvježeno: 05.08.2006.