Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker


Mahindra GOA Pick Up - indijski terenac
09.10.2008.
Na testiranje je od strane generalnog uvoznika Mahindra vozila za Hrvatsku, poduzeća PANDA d.o.o. iz Čakovca, ustupljena Mahindra Goa Pick Up koju smo isprobali na off road poligonu ORC Kneginec, kojem ovom prilikom zahvaljujemo na ustupu poligona.
Kako je kiša dan ranije dobro nakvasila poligon, postojala je mogućnost da Mahindra zaglavi pa da će trebati pomoć u izvlačenju, no mora se priznati, izvrsno je svladala blato, strmine i kosine.
Iako dizelaš, indijski terenac Mahindra Goa Pick Up se dobro nosila s otporom blata preko kojeg je trebala povući 2050 kg vlastite mase, čemu su pomogle i gume BFGoodrich Mud-Terrain T/A 245/75R16/E.
Na test je ustupljen model Goa Pick Up 2.5 CRDe Diesel – Turbo Intercooler sa direktnim ubrizgavanjem – Common rail, 4 linijska cilindra sa zapreminom od 2498 ccm i maksimalne snage 79 KW/108 KS (3800 okretaja) te 250 Nm (1800/2200). Dakle, čista serijala sa jedinom promjenom u obliku guma sa malo jačom ripnom od one koja ide uz model (245/75R16 111S).
Obzirom na dužinu od 5098 mm i prazan teretni prostor, nije bilo većih problema na neravnom terenu gdje se očekivalo zapinjanje zbog stražnjeg kuta izlaza od samo 21 stupanj. Prednji kut ulaza je skoro duplo veći (39°) jer su kotači smješteni skroz naprijed, početak prednje strane gume počinje ispod vanjskog ruba farova tako da "strši" samo uski branik i maska te joj to omogućuje i veći kut ulaska. Straga je situacija malo drugačija.
Sanduk, koji je dužine 1525 mm (širina: 1520 mm), i međuosovinski razmak od 1450 mm, govore da je kut izlaza puno manji nego sprijeda, a kad se sanduk optereti, još i manji od 21 stupanj kao kod praznog vozila. No treba uzeti u obzir da je ovo vozilo namijenjeno u druge svrhe i da mu poligon na kojem smo ga testirali (poligon za off road trke, pun prepreka raznih veličina i oblika) nije prioritet svladavanja.
Sanduk koji strši daleko iza zadnjih guma dobar je balans stabilnosti punog i praznog vozila, no treba izbjegavati kratke i dublje udubine jer će zadnji kraj zapeti.
Mahindra Goa Pick Up je gospodarsko vozilo, i prije svega, namjena mu je zadovoljiti potrebe prijevoza tereta, a usput i povesti dovoljan broj osoba (radnika, obitelji i sl.). Od modela u ponudi mogu se izabrati Mahindra Goa SUV te Goa Pick Up Double i Single Cabin, i Mahindra Bolero Pick Up Double i Single Cabin.
Pogon na stražnje kotače (4x2) i prednje + stražnje (4x4) čupa samonoseću šasiju bez greške, a neovisni ovjes (sprijeda spiralne opruge, amortizer te straga lisnate, amortizer) drži vozilo pod kontrolom na različitim konfiguracijama terena.
Kočnice (hidraulični sustav) sprijeda imaju samoventilirajući disk, dok je straga bubanj. Potrošnja mu je između 8 i 12 litara, a svim modelima je karakterističan izgled masivnosti i robusnosti, što pojačava izgled branika, maske i velikih farova smještenih visoko uz rub početka poklopca motora, te neobična visina samog vozila.
Središnji dio maske lagano podsjeća na Jeep - što i ne čudi obzirom da je Mahindra (Indija) prije više od 50-ak godina sklapala terence prema licenci Jeepa Willysa. Na temelju tako dragocjenog iskustva, Mahindra danas ugrađuje vlastite motore i može se reći da skeptici prvo trebaju sjesti za volan jednog od modela te ga prije bilo kakvog komentara osobno isprobati.
Čak i unutrašnjost odaje "zlatnu sredinu". Nije ni pretjerano ušminkana, a niti zastarjela već je pregledna i funkcionalna. Mjenjač je ručni s 5 brzina, plastika ne odaje luksuz no izgleda elegantno, s vrlo malim porama koje se lako čiste od prašine i drugih prljavština, a osjećaj ugodnosti pruža i povišen položaj sjedala s kojeg je preglednost i više nego dobra.
Kako svi modeli dolaze uglavnom s istim karakteristikama, tako je i sa serijskom opremom. U svim modelima Mahindra Goa Pick Up dobivate servo upravljač, centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem, klima uređaj, električne podizače stakala i sprijeda i straga, električno uključivanje pogona na sva 4 kotača, blokada prednjeg diferencijala (ML), blokada zadnjeg diferencijala (LSD), bočne pragove, svjetla za maglu, alarmni sistem, MP3 radio uređaj.
Cjenovno je prihvatljiv velikoj većini kupaca bilo da je riječ o kupnji ovog terenca za poslovne namjene, bilo da je riječ o kupnji obiteljskog terenca. Osnovni model Mahindra GOA Pick Up CRDe Single Cab sa porezom do registracije sa gore navedenom serijskom opremom stoji samo 119.800,00 kn, dok ćete za SUV modele izdvojiti 152.500,00 kuna.
Generalni uvoznik za Hrvatsku
Ostale tehničke karakteristike i upite možete potražiti kod Generalnog uvoznika za RH – PANDA d.o.o. Čakovec, na www.mahindra.panda.hr ili www.panda.hr.
 
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 09.10.2008.