Dobrodošli na site !
IZ SVIJETA OFF ROADA
AUTOSPORT
OSTALO
ZABAVA
KONTAKT
SPONZORI
ZENTEREN - off road center
OPREMA I PRIBOR ZA LOV - Zagreb, Ilica 132 - tel.: (01) 377 22 43
ACT Rebus
najbolji webhosting u HR!
renoviranje kaseta i tonera
komunalne usluge...
Tooomek
Alan Ford Eskort
BlueDevil
Tomislav Pavić
Tzac
Mario Šoštarić
Davor Zgrablić
Hello Kitty
Neba
Limarija Brezovec
ZANIMLJIVOSTI

logo portala
ORK Schnee

AKO NISTE ZNALI...

RJEČNIK
EU dictionary - Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik s velikom bazom riječi dostupan online.

I N F O

» AUTOSPORT
» HR-AUTOSPORT

--------------
Od listopada 2008. će se na kioscima prodavati novi 4x4 & SUV Magazin koji će izlaziti svaka 2 mjeseca. Razlika među tipiziranim magazinima o SUV vozilima je da će ovaj magazin posvetiti malo prostora i pravim off roaderima. Prvi broj je u prodaji od 06.10.2008.
--------------

10 godina CROATIA TROPHY-a obilježilo je sudjelovanje i 6 posada iz Hrvatske. Do sada su boje Lijepe Naše branile jedna ili dvije domaće posade, a nadamo se da će ih već slijedeće godine biti više.
--------------
ORKSchnee je još jedan od novijih klubova, a to su i ORK Kameni Svati, ORK Hruševec Kupljenski i ORK Lobor.

--------------
Hrvatski Autocrosseri druže se na Off road FORUMU u rubrici AUTOCROSS. Slobodni ste pridružiti se i sudjelovati u kreiranju noviteta i probijanja tog sporta.
--------------

ANKETA
Koje webstranice off road klubova po vama NISU ZAPUŠTENE?
Križevci
Kameni svati
Kamo Oko Vidi
Bura 4x4
Schnee
Sv. I. Zelina
Sub. Podravska
Kneginec
Kutina
Vrbovec
Uspon 4x4
ZG OFF ROAD
No Limits
4x4 Barban
eXTReMe Tracker

PRERAČUNAJ

cm
feet
inch

Vrijednosti: 1 Inch = 2.54 cm, 1 Feet = 30.48 cm, 1 Feet = 12 Inch
prošvrljajte kvartovima i saznajte sve što vas zanima....
Pehari, medalje...

Ukoliko ne znate gdje i kako nabaviti pehare, plakete, medalje, trofeje i slično, pogledajte stranice gdje možete vidjeti i naručiti nešto od navedenoga.
Obzirom na dugogodišnje iskustvo, široki spektar nagrada tog tipa, ovi linkovi su uvijek dobrodošli u Vašem Favoritesu.

InterAdria
:

InterAdria
Brodić Promet:
Brodić-Promet
ART of Metal Istra:
www.suomy.hr
www.bim-bike.hr


Stvarno je dobro znati za...
Site sa odlicno obradenim raznim temama! Svakako ga posjetite!
 
Nova virusna opasnost brzo se širi
(HTnet)
Dobro nam poznati Sober crv pojavio se u još jednoj inkarnaciji, ovaj put se šireci agresivnije no prije, upozoravaju stručnjaci. Nova varijanta virusa zove se Sober.K@mm a posebno je snažno pogodila Europu, uključujući i naše krajeve.

Antivirusna tvrtka MessageLabs je u prvih šest sati od prve pojave virusa zamijetila 2.200 kopija, što je bilo dovoljno da se Sober.K@mm okarakterizira stupnjem visokog rizika. Iako ovaj virus u SAD-u nije posebno raširen, u Europi se iz nepoznatih razloga širi poput šumskog požara.

Sober.K@mm se širi putem e-pošte, a prepoznat ćete ga najlakše po jednom od sljedećih subjecta: 'Alert! New Sober worm', 'Paris Hilton Sex Videos', 'You visit illegal websites' te 'Your new Password'.

Kao i obično u ovakvim slučajevima (i svim drugim slučajevima u kojem dobijete e-poštu od nepoznatog pošiljatelja), ne otvarajte privitke ovih poruka jer sadrže virus. Nakon instalacije, virus se nastavlja širiti sa žrtvinog računala te stvara nekoliko novih izvršivih datoteka: csrss.exe, winlogon.exe i smss.exe. Virus nadalje vrši čitav niz promjena na računalu, uključujući promjene u registry datoteci te provjeru je li zaraženo računalo spojeno na Internet, po potrebi se spajajuci putem dial-up veze. Zanimljivo je da virus prikazuje neke sadržaje sa zaraženog računala u notepad dokumentu, a stručnjaci se još nisu složili je li tu rijec o namjeri ili o bugu u samom virusu. Informacije o virusu i kako ga se riješiti možete pronaći ovdje.
 
Povratak (pra)starog crva
(HTnet)
Posljednja varijanta Lovegate crva ostatak je davnih vremena kada je infekcija malicioznim programom za sobom uvijek povlačila reinstalaciju barem dijela aplikacija, pa čak i operativnog sustava.
Lovegate-AE i Lovegate-AH ponovo su ovdje. Prve varijante Lovegate crva detektirane su početkom 2003, nakon čega su mutirale više od tridesetak puta.
Posljednje dvije varijante kao i njihovi prethodnici šire se putem elektroničke pošte, prikupljajući sve adrese na inficiranom računalu. Jednom aktiviran, Lovegate pokreće i backdoor komponentu, koja zlonamjernom korisniku omogućuje potpunu kontrolu nad računalom i pristup svim dokumentima i podacima. Inficirano računalo sposobno je i samostalno zaraziti ostala računala na mreži - iskorištavajući godinu dana star sigurnosni propust koji je postao slavan zahvaljujući crvu Blasteru.
No najveći problem Lovegate crva jest sposobnost zamjene .exe datoteka vlastitom kopijom, što efikasno onesposobljava brojne aplikacije. Na žalost, u ovakvim situacijama jedino što preostaje jest reinstalacija pogođenih aplikacija, a ukoliko je detektirana i aktivna backdoor komponenta, preporučuje se i reinstalacija cijelog računala.
Lovegate crv zapravo je atavizam iz razdoblja kada su računalima harali virusi čija je namjena najčešće bila inficiranje izvršnih datoteka. Dezinfekcija ovakve datoteke ponekad je bila uspješna, no u većini slučajeva reinstalacija i povratak podataka s backup medija bio je jedini siguran način uklanjanja zaraze. Kao i uvijek, korisnici se upozoravaju da ne otvaraju privitke poruka koje izgledaju sumnjivo. Ukoliko nisu sigurni što potencijalno opasan privitak sadržava, preporučuje se njegov pregled antivirusnim programom prije samog pokretanja.
 
Ubrzajte podizanje windowsa
(HTnet)
Evo jednostavnog trika kojim možete ubrzati podizanje Windowsa XP.

Idite na Start > run i upišite regedit. Zatim u regeditu otiđite na HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Current control set > Control > Session Manager > Memory Management > Prefetch Parameters.
Kliknite na EnablePrefetcher i promijenite vrijednost sa 3 na 5.

To je sve, zavalite se u stolicu, restartajte računalo i gledajte kako se Windowsi podilu brle.

 
Dugo pokretanje Windowsa. Ubrzajte Windows boot.
Ukoliko vam se čini da se Windows XP dugo učitava, moguće je da mu smeta određeni program ili servis. Napravite sljedeće:

1. Idite u Control Panel>Administarative Tools>Services
2. Pronađite Background Intelligent Transfer Service i isključite ga (stop) i podesite mu start opciju na Disabled.
3. Restartajte računalo.

Ukoliko vam se i poslje ovoga Windowsi dugo učitavaju uzmite program System Mechanic i isključite sve programe koji vam nisu neophodni a pokreču se pri startu računala. Kao alternativu možete koristiti i puno jednostavniji program koji se instalira kao cpl u Control Panelu a čije je ime Startup Control Panel na stranici www.mlin.net.
 
Automatsko uklanjanje DLL-ova i oslobađanje memorije
Windows učitava razne dll fileove pri startu a isto tako i pri startu svakog programa.
Kada se program ugasi, neki dll fileovi ostaju u memoriji i time je opterećuju bez potrebe. Naravno, ukoliko ponovo pokrenete taj program, on će se brže učitati.
Postavlja se pitanje da li je brže učitavanje programa vrijedno i do 50 MB memorije koji zauzimaju njegovi zaostali DLL-ovi. Ukoliko imate 512MB RAM-a i više, ovim nećete primjetiti neki veliki pomak u performansama, ali će te sigurno primjetiti malo stabilniji rad. Naravno, brisanjem DLL-ova iz memorije programi će se malo duže učitavati, ali s obzirom na današnje brzine HDD diskova, memorije i magistrale, ovo ne bi trebalo predstavljati neki veći problem. Za one sa 256 MB ovo može biti spas i onaj mali djelić koji im je bio potreban da sve radi kao podmazano.

1. Pokrenite Regedit
2. Idite u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
3. Nađite stavku AlwaysUnloadDLL i dodjelite joj vrijednost 1. Ukoliko stavka ne postoji, kreirajte novi DWORD sa naznačenim parametrima.
4. Restartajte računalo
 
Podesite Virtualnu memoriju i ubrzajte performase pri igranju
Za ovu proceduru najbolje je da imate 256 ili više MB RAM memorije instalirano (512 je OK).

1. Idite na Start>Run... i upišite msconfig. Otvoriće se System Configuration Utility.
2. Idite na tab System.ini i otvorite 386enh dio. Dodajte (kliknite na new sa desne strane) stavku ConservativeSwapfileUsage=1.
3. Pogasite sve prozore. Restartajte računalo.
 
Ubrzajte performanse podešavajuci DiskCache
1. Provjerite prvo koliko imate instalirane memorije. Za ovo kliknite desnim gumbom miša na My Computer ikonicu i odaberite Properties. Pronađite red gdje piše neki broj a odmah iza njega MB of RAM (npr. 512 MB of RAM).2. Idite u HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/IoPageLockLimit. Zapišite vrijednost koja je unesena za tu stavku i sačuvajte je da bi je mogli vratiti ukoliko podešavanja ne odgovaraju vašim potrebama.
3. Dvaput kliknite ljevi gumb miša na stavku IoPageLockLimit i unesite vrednos koja odgovara vrijednosti vaše instalirane memorije iz donjeg primjera:
64MB : 1000
128MB : 4000
256MB : 10000
512MB or more : 40000
4. Restartajte računalo
 
Ubrzajte grafičko sučelje Windows XP OS-a
Windows XP izgleda vrlo ugodno. Otvaranje menija i ostalih djelova je vrlo zanimljivo i ljepo za oko. Ipak sve te stvari usporavaju korisnikov pristup. Mnogi su se žalili da im je XP jako spor. Podesite nekoliko parametara i dobićete ugodan XP izgled i brzinu približnu Windows 98 OS-u

1. Desni klik na My Computer i odaberite Properties
2. Idite na Advance tab i pod djelom Performance kliknite na Settings
3. Kliknite na Visual Effects (ukoliko već nije otvorio) tab i podesite željene parametre tako što će te isključiti pojedine stavke.
4. Probajte isključiti ove stavke:

Fade or slide menu into view
Fade or slide tool tips into view
Fade out menu items after clicking
Show shadows under menus
Slide open combo boxes
Slide taskbar buttons
Smooth-scroll list boxes
Use a background image for each folder type
Use common tasks in folders

5. Kliknite na Apply pa na OK. Pogasite sve prozore i uživajte u lijepom a brzom grafičkom sučelju Windows XP OS-a.
 
Windows Explorer uspori s vremena na vrijeme

Ukoliko vam se dešava da Windows Explorer uspori rad, sporo otvara direktorije i sporo
čita diskove (CD ili HDD) uradite slijedeće.

1. Pokrenite Notepad. Idite na Start>Run... i upišite notepad.exe
2. Obilježite sljedeći tekst od Windows do 00000001

Windows Registry Editor Version 5.00

[-KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
RemoteComputer\
NameSpace\{D6277990-4C6A-11CF-8D87- 00AA0060F5BF}]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"NoFileFolderConnection"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ Advanced] "NoNetCrawling"=dword:00000001

Pritisnite CTRL+C kombinaciju tipki. Idite u Notepad i pritisnite CTRL+V kombinaciju tipki na tipkovnici.
3. Snimite file sa imenom npr. winexpslow.reg ili neko slično ime ali je važno da mu dodate .reg ekstenziju.
Pronađite snimljeni file u Windows Exploreru i duplo kliknite na njega da bi ga pokrenuli.
4. Pojaviće vam se poruka koja glasi "Are you sure you .....". Kliknite na Yes.
5. Restartajte računalo.

(Preuzeto iz The Tweaking Experience 2.0 help file-a)

Pažnja: ovu preinaku mogu izvesti svi korisnici Windows XP operativnog sustava,
ali zbog izuzetne potrebe za memorijom njen učinak neće biti vidljiv kao ubrzanje
nego kao usporenje raspolažete li s manje od 256 MB radne memorije.
DisablePagingExecutive - uključivanjem ove opcije spriječit ćete spremanje
određenih aplikacija na tvrdi disk vašeg računala. S tim ćete znatno ubrzati sve procese jer je poznato da je radna memorija i tisuću puta brža od virtualne memorije na
tvrdom disku. Po početnim postavkama vrijednost ove opcije je 0, da bi je uključili
postavite ju na 1.
Ovu postavku nalazite na sljedećem mjestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_
MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager -
Memory Management.
Sljedeća opcija koju nalazite odmah do prije spomenute je:
LargeSystemCache. Uključujući ovu opciju, "prisiljavate" učitavanje operativnog
sustava i njegovih osnovnih procesa u memoriju. S ovom promjenom Windowsi XP učitavaju jezgru operativnog sustava i drže ju cijelo vrijeme u memoriji, čineći cjelokupni sustav mnogo bržim i življim za rad. Pokretanje svih ostalih aplikacija također se odvija znatno brže Prijavljena ubrzanja iznose od 20-30 posto što svakako nije zanemarivo.
Ova opcija "guta" još više radne memorije, pogotovo ako se koristi zajedno s prvom opcijom iz ovog članka.
Treća opcija u nizu, koja će našim Windowsima XP "dati krila", je lOPageLockLimit,
Ovu registry vrijednost trebate sami kreirati odabirući opciju New - Dword koju dobijete
koristeći desnu tipku miša. Za ime koristite "lOPageLockLimit" (bitno je točno napisati ime ovog ključa, s malim i velikim slovima). Vrijednost koju upisujete zavisi o količini radne memorije s kojom raspolažete: 64 MB - 1000; 128 MB - 4000; 256 MB - 10.000;
512 MB ili više: 40.000. Vrijednosti su prikazane za unos u hek-sadecimalnom obliku.
Ova opcija neće značiti ubrzanje rada samog računala, ali će svakako donijeti
poboljšanja u sferi prijenosa podataka.
 
< 2 > < 1 >
© schnee - 2004-2009. Sva prava pridržana. l Autorska prava

Osvježeno: 07.09.2005.