WILD BOAR VALLEY CHALLENGE 2017. NAJAVA


Tekst: Emilio Močibob

Program WBVC 2017.

Sljedećeg vikenda će u lstri, po mnogima najljepšoj regiji Hrvatske, započeti Wild Boar Valley Challenge, sedmodnevna utrka koja se već duži niz godina održava u Buzetu. Šezdesetak imena se nalazi na listi prijava za ovaj event koji stoji uz bok velikanima poput Croatia Trophy utrke.

Utrka koja se sastoji od specijalnih ispita na poligonu, kružne utrke, noćnog roadbooka i nekoliko dnevnih roadbooka će zadovoljiti i one prave, okorjele off roadere.

Ovog će puta čak i softaši (Challenge klasa) omastiti brk. Naime na njihov se zahtjev otežala i ova klasa, te se sada Wild Boar Valley Challenge može pohvaliti činjenicom da ova utrka jednostavno nije za “obične smrtnike”. Međutim, za gledatelje itekako jest, lokacija poligona se promijenila i sada je još pristupačnija.

Prijave su, nažalost, zatvorene, ali gledatelji su dobrodošli.
Očekuje se relativno lijepo vrijeme i to isključivo na temelju praznovjerja koje kaže da kiša nikada nije pretjerano smetala kada se utrka održavala krajem listopada. Za razliku od lanjske godine, kada se utrka održavala sredinom listopada, kiša je nemilice padala i uporno otežavala posao staffu, pa i natjecateljima.

U nastavku slijedi malo statistike i službeni program. Za utrku je prijavljeno ukupno 65 posada, no očekuje se nešto manji odaziv. Prijavljeno je ukupno 14 posada iz Italije, nešto manje iz Rumunjske (12), a u stopu ih slijedi 8 timova iz Belgije. Imamo tri ekipe iz malo udaljenije Danske, te jednu iz lzraela. Za svaku pohvalu je i dolazak jedne posade iz Hrvatske.
Utrka se sastoji od oko 500 km vožnje, a za svoj će se dio pobrinuti i poligon i to čak dvaput, na kružnoj utrci i super extreme stageu posljednjeg dana.

Podijeli