U OPATIJI U FORD FOCUSU

Rally posada Branko Jemrić-Zdravko Draženović, članovi AK Astra i Llumar rally team-a, iako su samo tjedan dana prije Opatijskog relija morali sjesti u “novi” trkaći automobil Ford Focus, nastavili su s uspjesima na domaćoj rally sceni, osvojivši 3. mjesto u klasi A7.

Budući da nije bilo vremena za bolju pripremu vozila, ovaj rezultat je itekako hvale vrijedan, jer su automobili u konkurenciji čak i više od 100 “konja” snažniji.

Na slijedećem reliju koji će se bodovati za prvenstvo Hrvatske, Ford Focus koji priprema “ND motorsport racing”, imati će novi motor sa puno više snage i time biti konkurentan za sam vrh klase.

Posada Jemrić-Draženović trenutno zauzima izvanredno drugo mjesto klase A7 i grupe A, te treće mjesto generalnog poretka prvenstva Hrvatske.

Branko Jemrić:

– Osjećam se kao hrvatski Petter Solberg.

Nakon ostvarenog najvećeg rezultata u karijeri, tjedan dana prije Opatijskog relija, glavni sponzor projekta sada bivšeg auta s kojim sam nastupao u protekle dvije sezone, otkazao mi je daljnju suradnju.

U par dana morao sam pronaći auto s kojim mogu nastupati u istoj klasi kao do sada i sva sreća to ostvarilo vrlo brzo.

Moj prijatelj i kolega Nenad Damarija bez razmišljanja ustupio mi je

svoj Ford Focus, koji je u tom trenutku bio još na “klocnama”.

Tu je naša utrka počela…
U tri dana trebalo je auto pripremiti za rally.

Entuzijazam i upornost se ponovo isplatila i uz nesebičnu veliku pomoć prijatelja, uspjeli smo doći na start relija, završiti ga i pri tom osvojiti vrlo vrijedan rezultat.

Želim zahvaliti sponzorima koji su mi omogućili nastup Llumar, 24sata, TV 24sata, Bonec d.o.o., EUROart band, Auto kuća Pavlinić-Sopić i ND motorsport racing koji su mi omogućili nastup, a velika hvala Natki i Neneku Damarija, Zdravku i Sato, Nikoli Laća, Goranu (na šatoru), Žacu Sopiću, Mitji Slejku, Simonu Trobecu, Damiru, Medi, Marinu, Ljilja-ni, Nenici, AK Astra, AŠ Remetinec, te mojoj najvećoj ljubavi u životu “šefici” Maji (sorry ako sam nekoga izostavio, nije namjerno).

Bez vas ne bi uspjeli ni startati ovaj rally.
Hvala!!!!

Zdravko Draženović:

– Rally Opatija 2009 godine pamtit ću po tome što smo sjeli prvi put u trkaćeg Focusa i krenuli od samoga starta pun gas.

S obzirom da je to kupski auto s kruga očekivanja su bila stići do cilja i što više iskoristiti inferiornost ovog trkaćeg auta naspram ostalih u klasi (Clio R3, Honda Civic itd. auti s 100 konja više od našeg).

Nama je u autu izgledalo kao da vozimo svjetsko prvenstvo s obzirom na nedostatak snage i same konfiguracije brzinaca koji su bili brzi i brdoviti, ali eto nakon dva dana vožnje po suncu i kiši, ponegdje i magli, stigli smo do cilja i osvojili 3. mjesto u klasi A7.

Presretan sam zbog tog uspjeha ponajviše zbog toga jer smo 10-ak dana prije samog rallya praktički ostali bez trkaćeg auta.

Ovim putem bi se najviše zahvalio Natki i Neni Damariji što su nam pomogli da uopće možemo startati u utrci i što su nas trpjeli ta dva dana u boksu.

Zahvalio bi se i neizostavnoj šefici Maji, Mitji Slejku, Simonu Trobecu, Damiru, Mediću, Vukoviću, Sopiću, Postružinu, Popyju i ostalima (nek se ne ljute one koje možda nisam spomenuo ) i naravno svojoj supruzi Saši na pomoći da stignemo do cilja…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •