SLAB ODAZIV OFF ROAD KLUBOVA

U nedjelju, 20.12.2009., održan je u Karlovcu sastanak off road klubova na koji su pristigli predstavnici samo 6 klubova.

Na samom sastanku se raspravljalo o prijemu novih klubova u HORS, pripremi proglašenja najboljih posada, vozača, suvozača i klubova u sezoni 2009., definiranju kalendara za 2010. godinu, koja će se natjecanja bodovati u drugoj godini, te promjena Pravilnika.

Od novih klubova koji su izrazili želju za učlanjenjem, tu su ORK Kameni svati, ORK Uspon 4×4 i AMK 4Motion-Labin.

Kameni svati i Uspon još nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, a za što im je dano još dodatnih mjesec dana za dostavu (u protivnom, upitno je bodovanje za sve posade navedenih klubova koje su ove sezone vozile kup natjecanja).

Što se tiče samog proglašenja, ORT Vrbovec je preuzeo na sebe organizaciju sale i nabavku pehara, a ORK Schnee se ponudio za pomoć i podjelu troškova.

Kako se takve stvari ne bi događale u budućnosti, izglasano je da svi klubovi za slijedeću sezonu moraju uplatiti “članarinu” HORS-u u iznosu od 500,00 kn.

Tim novcem će se plaćati tekući troškovi kroz sezonu, organizacija proglašenja, nabavka pehara, a krajnji rok za uplatu je 31.03.2010. godine na žiro-račun koji će se dostaviti klubovima naknadno.

Oni klubovi koji do 31.03. slijedeće godine ne uplate članarinu, brisati će se iz HORS-a i neće imati mogućnost za bodovanje.

U daljnjem tijeku sastanka se raspravljalo o kalendaru za off road sezonu 2010. te je utvrđeno 8 termina, od kojih se 7 izdvaja za bodovanje i to su:
ORK Kameni svati, AMK 4Motion-Labin, ORK Križevci, AMK No Limits, ORT Vrbovec, ORC Koprivnica i ORK Kamo oko vidi.

Potegnuto je i pitanje dolaska barem jednog vozila iz svakog kluba na natjecanja kod svih organizatora jer inače prijeti mogućnost da se organizatorima neće isplatiti organizirati natjecanja zbog nekoliko vozila koja dolaze.

Također je pokrenuto (opet) i pitanje vraćanja traktorskih guma za bodovanje, no zaključak je da Pravilnik ostaje po starom – vožnja van konkurencije i sa zadnjih startnih pozicija.

Do sada nitko nije pokazao interes (zapravo samo Josip sa svojom Škodom-UAZ-om), da zaista želi voziti zato što to voli, bez obzira na bodove.

U svakom slučaju, traktorski profil i dalje nije zabranjen, dapače, treba pokazati da takvih vozila ima i bez obzira što nećete dobiti bodove u slijedećoj sezoni, možda ćete se vašim dolascima izboriti za ponovno uvođenje takvih guma.

Uostalom, svaki organizator koji smatra da je u mogućnosti, slobodno može prirediti i klasu za takva i slična vozila.

Nadalje, voditelj sastanka je opomenuo sve klubove koji još nisu, neka dostave potrebnu dokumentaciju, zatim se uputio još jednom apel svim klubovima da pokušaju uputiti barem po jedno vozilo svakom organizatoru, a radi lakšeg uvida u rješenja, navedena su sva rješenja klubova sa rokom važenja pa obratite pažnju kad ističe vaše.

Sve daljnje informacije će biti objavljene ovdje po dostavi.
ZAPISNIK od 20.12.2009. (PDF)

Podijeli