ODRŽAN 6. OFF CUP KRIŽEVCI 2011.

Kiša je doslovno obišla Apatovec kod Križevaca pa su oba dana natjecanja u organizaciji ORK Križevci prošla “na suho”.

Iako je sudjelovao mali broj vozila, natjecanje se održalo u dobrom raspoloženju ekipa koje su prisustvovale.

Na žalost, organizator je bio prisiljen izbaciti dio vožnje i to ne svojom krivicom, međutim, i ovaj dio koji se vozio je bio dosta zanimljiv.

Osim klasičnih podjela na hard i soft vozila, i ove je godine u ponudi bila i vožnja za “turist” klasu, a ona je obuhvaćala subotnji roadbook i nedjeljni brzinac.

Sam roadbook je bio vrlo zanimljiv jer je obuhvaćao vožnju po okolici Križevaca na način da se obiđu znamenitosti (Stari Grad, slap, dvorci i sl.), te su sudionici u sklopu road booka morali odgovarati na pitanja (umjesto kontrolnih točaka).

Obzirom na cijelu situaciju, organizator je odlučio da neće naplaćivati startninu i dodijelio pehare ekipama koje su ostale do proglašenja.

Na Extremeu je došlo do jednog prevrtanja preko “nosa” i to na sreću bez posljedica, a kako je vozač vozio tuđi Suzuki, nije mu za zamjeriti što je umjesto u “rikverc” – ubacio u 4. brzinu i time svima priuštio ovu dodatnu atrakciju.

Sve u svemu, jedan od (u zadnje vrijeme) rijetkih off road vikenda i svi se pitaju koji je najveći razlog sve manjem broju ovakvih događanja ako izuzmemo recesiju i neke nazovimo političke poteze pojedinaca.

Rezultati (PDF):
HARDSOFTTURISTBRZINCIEXTREMEAVG

Podijeli