ODRŽAN 5. OFFCUP KRIŽEVCI 2010.

Nakon toliko kiše zadnjih mjesec dana, vikend u Apatovcu je bio prekrasan.

Natjecanje u organizaciji ORK Križevci je oba dana (05/06.06.2010.) pratilo sunce i to bez kapi kiše.

No, bez obzira na prekrasno vrijeme, kiša koja je danima padala, natopila je zemlju i tako otežala road book.

Hardašima to i nije stvaralo nekih većih problema jer su vozila pripremana za teže uvijete na trasi, no softaši su imali puno vitlanja i daleko više blata nego što su navikli.

Istina, u hardu je jedno po jedno vozilo odustajalo zbog kvarova, no ne može se reći da je razlog tome isključivo blato ili težina trase, već sigurno kod nekih veliku ulogu igra i samo održavanje vozila.

Na žalost, kako je pristiglo manje vozila u hardu, tako se i činilo da skoro nitko nije završio, no broj odustalih nije ništa veći od broja odustalih na ostalim natjecanjima.

Jedina 2 vozila koja su odvozila sve ispite u hardu su posade Hrvoje Bartolić – Boris Kuš te Stjepan Mikulčić – Juraj Stužić.

Svakako treba napomenuti da je posada Mikulčić-Stužić zadnji (extreme) ispit odvozila bez kočnica.

Što se tiče softaša, uložena su dva prigovora od kojih je komisija jedan uvažila, dok je drugi odbacila.

Prigovor, koji je sukladno Pravilniku uložio Ivan Kalinski iz ORT Vrbovec, odnosi se na vanjsku pomoć koju je primio Vedran Šćulac, AMK No Limits.

Prema Pravilniku, vanjska pomoć je isključenje sa natjecanja (Svaka posada koja prihvati tuđu pomoć osim pomoći konkurentnih natjecateljskih posada biti će isključena sa natjecanja).

U nastavku možete pogledati rezultate, te pročitati što kažu sudionici ovog 5. Off Cup natjecanja – križevci 2010.

HARD road book (pdf)
SOFT road book (pdf)
BRZINAC (pdf)

HRVOJE BARTOLIĆ, vozač (Land Rover Defender – HARD)

Višemjesečne pripreme mog Defendera napokon su došle kraju.
Prvi pravi test bila je Croatia Trophy koju sam okončao već drugi dan natjecanja, gdje sam ostavio svoj trag na stoljetnoj bukvi, a moj suvozač sa slomljenom nogom odležao trinaest dana u sisačkoj bolnici!

Nakon ponovnog raskapanja i slaganja auta u prvobitno stanje, konačno novi test – Križevci! Uz mene ovaj put novi suvozač – zvani Zmija. Dva dana vožnje Defender je izdržao bez problema. Uspjeli smo uzeti prvo mjesto, kaj više reći!

Križevci, standardno odlična trka i lijepo druženje. Tereni odlični, vozni, ove godine nešto više blata!
Svaka čast organizatorima!
Žao mi je da nije bilo više vozila!
Falili su mi po meni naši najbolji offroaderi Krota, Nikola, Senad … rezultati bi zasigurno bili drukčiji!

Još jednom zahvaljujem organizatorima, Jadraku, Švecu i drugima na odličnoj organizaciji, kvalitetnom roadbooku, prekrasnom druženju i velikim nagradama koje su sigurno jedan dobar poticaj za natjecatelje!

Zahvalio bih svom suvozaču Zmiji na izvanrednom snalaženju i čitanju roadbooka, a najviše mom prijatelju Cigari koji je odlično pripremio Defendera!
Vrbovec, dolazimo!

Zakašnjela izjava: BORIS KUŠ, suvozač (Land Rover Defender – HARD)

… obzirom da smo prvi puta vozili zajedno, a ja nemam baš neka velika iskustva, zadovoljan sam sa rezultatom, ali je sigurno da se moram još u nekim stvarima posložit’.

Hrvoje je svoj zadatak od prvog do zadnjeg metra odradio besprijekorno, a auto je “čudo”, pa mogu reći da smo proveli dva prekrasna dana uz odličnu organizaciju.

Road book je (po meni) jako dobar, iako nisam tako mislio nekoliko puta u šumi, al eto, trenutak nepažnje i više niš’ ne paše.

Čestitao bih organizatorima na trudu koji su uložili, čestitao bih konkurenciji Štef, Nino, Darko… itd., a posebno bi se zahvalio Hrvoju na ukazanom povjerenju koje mi je dao.

Bilo bi mi drago da se vidimo sljedeće godine.

DRAGAN PERKOVIĆ, vozač (Suzuki Samurai – SOFT)

Prije svega, ovo je bilo predivno druženje.
Natjecateljski dio je u drugom planu.

Obzirom na vrijeme u proteklih 7 dana, staza je bila relativno prohodna, a kako sam iskreno očekivao i gore uvjete, tako sam se i pripremio.

Sve pohvale organizatoru, jedino je žalosno što je stigao mali broj posada.

Žao mi je zbog Vedrana i tog nemilog događaja, ali Pravilnik je isti za sve i nemremo ga izbjegavat’ bez obzira ‘ko smo i kaj smo.

A kaj se tiče terena – obzirom na vremenske prilike prije natjecanja, mi sa slabijim autima smo dobili nekakvu šansu.

IVICA SREMEC, suvozač (Suzuki Samurai – SOFT)

Super mi se dopalo, jako sam zadovoljan sa road bookom, a što se tiče točnosti – bez ijedne zamjerke.

Staza je bila relativno zahtjevna obzirom na vremenske prilike koje su prethodile utrci.

Ovo je jedan od najzahtjevnijih road booka u mojoj trogodišnjoj off road karijeri, i iako je na nekim mjestima trebalo dosta snage od strane suvozača – ne bih ništa mijenjao.

To je bio jedan test kondicije gdje se pokazalo da nam toga poprilično nedostaje i da bi za ubuduće trebalo malo poraditi na tome :-).

U svakom slučaju, više mi se sviđa takva teža trasa, nego ona na koju smo mi u softu navikli.

Nisam za to da soft postane hard, ali ni za to da se nama priređuju “rally” trase.

Tu se potpuno slažem sa Dragecom koji kaže da smo na ovakvom road booku i mi sa slabijim vozilima dobili bar neke šanse jer ovdje nije bilo bitno koliko brzo vozilo imaš, nego koliko si spretan i iskusan u svladavanju prepreka od blata. A to je bit off roada.

NEBOJŠA GVOZDIĆ – NEBA, vozač (Suzuki Samurai – SOFT)

Soft po mome ukusu!
Čisto uživanje od početka do kraja utrke.

Ova utrka je upravo ono što po mome mišljenju treba biti soft, priprema tj. škola za hard.

Trasa utrke bi po svoj prilici bila dovoljno teška i da ju vremenski uvjeti prije utrke nisu dodatno otežali.

Za svladavanje trase trebalo je pokazati i druge vještine osim brzine.

Road book je bio odlično nacrtan i bez obzira što smo kod proklizavanja “nabirali” metražu, dolaskom na ucrtana skretanja bilo ih je lako prepoznati tako da nije bilo problema sa krivim skretanjima i gubljenjima na trasi.

Za primjer kako je road book bio dobar navodim svog suvozača koji je prvi puta u životu sjeo na mjesto suvozača na utrci i prvi puta je čitao road book i navodio me bez ikakvog problema.

Još jednom sve pohvale organizatoru i nadam se da će se i ostali organizatori natjecanja povesti za primjerom ORK Križevci.

GORDAN ČEAK, suvozač (Suzuki Samurai – SOFT)

Već par godina pratim natjecanja i dolazim na druženja kada mi to obaveze dopuste, a kao debitantu u off road natjecanjima moram reći da sam jako zadovoljan viđenim.

Soft je bio zahtjevan, ali road book je vrlo kvalitetno napravljen tako da i mi početnici nismo imali problema sa pronalaženjem prave trase.

Bilježim se za slijedeću godinu kao suvozač ako ne kao i vozač sa vlastitim vozilom.
Još jednom pohvale organizatoru i vidimo se opet.

Podijeli