MOTOVUN 4×4

U hrpi nepročitanih mailova, pristiglih u vrijeme održavanja Croatia Trophy, našao se i ovaj koji je stigao od strane g. Emilia Močibob, kojem se ispričavam zbog zakašnjele objave:


Tekst: EMILIO MOČIBOB

Poštovani offroaderi,

eto, održan je još jedan, jedanaesti po redu, Motovun 4×4.

Organiziran je od strane Općine Motovun koja je tijesno surađivala sa nama – organizacijskim timom. Prijavljenih ekipa je bilo više od 70 (iako je u samom natjecanju sudjelovalo 50-ak vozila), vozilo se u 3 klase (do 1800 ccm, od 1800 ccm, diesel, te oldtimer klasa) + extreme klasa koja je ove godine bila malo bolje posjećena, te je tu sudjelovalo ukupno 6 vozila (ali moramo biti malo samokritični i utvrditi da samo pogriješili, jer je staza više izgledala kao neka etapa na nekom prestižnom trophyju, te je samim time bila preteška za vozače, a i vozila).

Inače da pojasnim: pod “extreme klasa” smo podrazumijevali jednu kraću i lakšu hard vožnju koja je trajala oko 30 minuta.

Pripremili smo i neobaveznu turističku vožnju bez road booka, a uz dobro iskorišteno vrijeme za turist vožnju, trošilo se i dosta osiguranog mesa i dobrog raspoloženja.

Naravno, treba naglasiti da su kacige bile obavezne, a to se pokazalo i jako dobrom odlukom.

Po starom običaju, najviše je prisustvovalo lokalaca, ali smo ipak ove godine zabilježili puno veći broj stranaca.

Za svaku su klasu smo osigurali nagrade koje su dodijeljene najboljima – prva tri mjesta, te smo dodijelili i nagradu za “Najnesretniju posadu”.

Ali i gledatelji su mogli osvojiti nešto na nagradnoj igri.

Zbog toga i sličnih stvari se zahvaljujemo našim sponzorima – Općina Motovun, Euro-Apex, Vinarija Tomaz, Miro tartufi, Putnička agencija Jadroagent i MM vulkanizerski obrt.

Nadam se da se vidimo i druge godine u Motovunu.
Dostavljene slike (fotogalerija)

Podijeli