Makedonija 4×4 Trophy 2020. – otkazano (COVID-19)

4x4 Trophy MacedoniaMakedonija 4×4 Trophy 2020. se neće održavati u periodu za koji je planirana: od 08.-10.05.2020., a razlog niti u ovom slučaju nije drugačiji – korona virus (COVID-19).

Sada je to potvrdio i organizator te je tako i službeno potvrđeno.

Znali smo da je ova odluka neizbježna.

Čak i da je sama Makedonija ostala van zona zahvaćenih virusom COVID-19, već određeno vrijeme korona je zavirila u veliki dio zemalja te su preporuke o kretanju sve strože.

Uglavnom, u iščekivanju nekih boljih vremena, organizator je uputio ovo priopćenje:

4x4 Trophy Macedonia najavaDragi prijatelji,

obavještavamo vas da zbog stalnog povećanja broja osoba s COVID-19, poznatim i kao Corona virus, donosimo tešku odluku o odgađanju “Makedonija 4×4 Trophy“.

Ispričavamo se svim našim velikim navijačima, gledateljima, posadama, prijateljima i gostima diljem svijeta. Sve uplate će biti vraćene posadama u 100 % iznosu.

Budite sigurni da ćemo vam na vrijeme osigurati informacije koje zaslužujete, a vezane uz neki drugi termin natjecanja kada budu postojali i svi sigurnosni uvjeti za održavanje “Makedonija 4×4 Trophy”.

Makedonska 4×4 Trophy ekipa

MVEP – Upozorenja –  Informacije o putovanjima

POSEBNA PREPORUKA:

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potvrdila je identifikaciju koronavirusa (COVID-19). Oboljeli imaju simptome povišene temperature, otežanog disanja te im je dijagnosticirana virusna pneumonija, a posebno su ugrožene osobe slabijeg imuniteta, starije osobe, dojenčad i trudnice. Preporučujemo praćenje razvoja širenja zaraze te pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije. Više na: https://vlada.gov.hr/koronavirus

Temeljem učestalih upita odgojno-obrazovnih ustanova, preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jest da se zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u svijetu za sada do daljnjega ne preporučuju organizirana putovanja u inozemstvo.

Preporučamo praćenje razvoja širenja zaraze te pridržavanje preporuka HZJZ-a i WHO-a.

Informacije dostupne na poveznicama:
https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/
https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
https://www.who.int/