LONČARIĆ NAJBRŽI U ČAZMI

Tekst i photo: HR/TP Autosport

Na 2. ORC Čazmanskom reliju, koji se vozio u sklopu Oktanskog vikenda Čazma 2009, Nenad Lončarić i Boris Beraković uvjerljivo su bili najbrži.

Lončarić nas je vrlo atraktivnim vožnjama podsjetio zašto je višestruki Prvak Hrvatske, pobijedio je na pet od šest brzinskih ispita i na kraju slavio ispred posade Crnojević – Maretić sa 55 sekundi prednosti.

Na ovogodišnjem izdanju ORC Čazmanskog relija 2009 startalo je tek 16 posada i ne možemo reći da je konkurencija bila osobito jaka, no nekoliko je mladih posada oduševilo publiku okupljenu oko brzinskog ispita “Miklouš”.

Vozilo se u kišnim uvjetima, po djelomično vrlo skliskoj, asfaltnoj i većinski makadamskoj podlozi.

Nakon odvoženih šest brzinskih ispita, odnosno nešto više od 83 km, kao treći u ukupnom poretku utrku je završila posada Vojvodić – Vojvodić u Peugeotu 106 rally, dok su četvrtoplasirana bila braća Bahorić u Škodi Fabiji 1,4 16v.

Upravo su ove dvije posade, naravno uz prvoplasirana dva moćna Mitsubishija oduševili publiku.

Iako nije riječ o izrazito brzim automobilima, braća Vojvodić i Bahorić svojom su vještinom i znanjem zadržali pokislu publiku do kraja utrke uz cestu.

Nadamo se da uslijed teških prilika u domaćem rally sportu ove dvije posade neće prekinuti karijere, jer se od njih još puno toga očekuje.

Treće mjesto u klasi zauzeli Marko Đurković i Željko Sopić. Posada Postružin – Pospiš bila je najbrža u klasi 2, do 2000 ccm, a u generalnom plasmanu zauzeli su odlično peto mjesto.

U poretku klase 2 slijede ih Alan Troha i Danijel Knežević, dok su se na treće mjesto plasirali Goran Zlatar i Dražen Kappler.

Startao je vrlo mali broj natjecatelja, a zahtjevni brzinski ispiti i skliska podloga dodatno su prorijedili konkurenciju.

Utrku je završilo tek deset posada.

Čazma je i ove sezone bila vrlo gostoljubiv domaćin i nadamo se nastavku tradicije otvaranja domaće rally sezone u ovom gradu i sljedeće godine.

REZULTATI FOTOGALERIJA

Podijeli