LLUMAR RALLY TEAM NAKON OPATIJE

LLUMAR Team - povećaj

Proteklog vikenda na Rally Opatija 2009, koji se vozio po obroncima Učke i Opatijskim zaleđem, LLumar rally team, iako u okrnjenom sastavu, ponovo su zabilježili uspješan vikend.

Ovog puta nastupili su u sastavu vozača Boro Mateša – Krešo Konjević u Hondi Civic Type-R i Branko Jemrić – Zdravko Draženović u Ford Focusu, bez Anđelka Košeca koji se još oporavlja od prometne nezgode, a pod voditeljskom palicom team-a Nikole Laća.

Iako trenutno jedini rally team u Hrvatskoj entuzijazam i ambicioznost, te športska disciplina u ovom team-u ne manjka, te polako LLumar rally team u svojoj debitantskoj sezoni grabi ka naslovu državnog prvaka.

Posada Mateša-Konjević suverenim i nadasve atraktivnim vožnjama vladali su situacijom u svojoj klasi N3 i na kraju relija zauzeli prvo mjesto u klasi, dok je posada Jemrić-Draženović vodila veliku borbu u svojoj klasi A7 i nakon dva dana borbe sa puno jačom konkurencijom osvojili treće mjesto u klasi.

Slijedeći rally na kojem će nastupiti LLumar rally team održati će se u Sloveniji u okolici Ajdovščine.

Evo i izjava voditelja team-a i vozača.

Nikola Laća:

– Presretan sam ostvarenim rezultatom u Opatiji! Iako u smanjenom sastavu, team je dokazao svoj sportski duh i ostvario izvrstan rezultat.

Izuzetno mi je drago da se posada Mateša-Konjević na najbolji mogući način privikla na mogućnosti poboljšanog auta – pobjedom u klasi N2+N3.

Izvrsnim vožnjama i preciznim odabirom guma, konkurenciju su držali na sigurnoj udaljenosti.

Niti vrlo nepredvidivo vrijeme ih nije uspjelo uzdrmati, već su iz brzinca u brzinac bili sve brži i brži. Izvrsna pripremljenost i profesionalnost posade iskazala se i ovaj put u punom sjaju. Svaka čast!

Iako je nastup posade Jemrić-Draženović samo danima prije starta rally-a bio vrlo upitan, treće mjesto klase A7 vrlo je hvale vrijedan rezultat.

Ostati bez trkaćeg auta samo nekoliko dana prije starta, vrlo je težak udarac.
U takvoj situaciji pojaviti se na startu veliki je uspjeh, a još k tome osvojiti treće mjesto, kruna je vrlo napornog rada, zalaganja i predanosti.

Puno hvala Nenadu Damariji što je ustupio i u vrlo kratkom vremenu za utrku pripremio svojeg Ford Focusa.

Na Rally Opatija smo nažalost stigli u oslabljenom sastavu, jer se Anđelko Košec oporavlja od nedavne prometne nezgode.

Puno mu zahvaljujem na dolasku u Opatiju i podršci koju je pružio kolegama iz team-a, te mu želim brz oporavak.


Branko Jemrić:

– Tjedan dana prije samog relija ostali smo bez trkaćeg auta s kojim smo do sada nastupali, pa smo na brzinu morali pronaći auto iste klase.

Moj prijatelj i kolega Nenad Damarija ustupio mi je svojeg Forda Focusa, te smo u praktički tri dana auto morali pripremiti, što je stvarno bilo nemoguće.

Trud se isplatio i stigli smo do cilja osvojivši treće mjesto u klasi, sa čime smo prezadovoljni.

Drago mi je da smo opet osvojili dosta bodova za team i ovaj put zahvaljujem i čestitam voditelju tima Nikoli na pomoći i izuzetnom vođenju logistike.

Želim zahvaliti sponzorima koji su mi omogućili nastup LLumar, 24sata, 24sata TV, Bonec d.o.o., EUROart band, Auto kuća Pavlinić-Sopić i ND motorsport racing koji su mi omogućili nastup, a velika hvala Natki i Neneku Damarija, Zdravku i Sato, Nikoli Laća, Goranu (na šatoru), Žacu Sopiću, Mitji Slejku, Simonu Trobecu, Damiru, Medi, Marinu, Ljilja-ni, Nenici, AK Astra, AŠ Remetinec, te mojoj najvećoj ljubavi u životu “šefici” Maji (sorry ako sam nekoga izostavio, nije namjerno).

Bez vas ne bi uspjeli ni startati ovaj rally.
Hvala svima!!!!