Istra želi ostati u “zelenoj zoni” – WBVC 2020. OTKAZAN!

Slike su vlasništvo ORC “Kamo oko vidi” – trasiranje za WBVC 2020.
ORC

Istra želi ostati u “zelenoj zoni” pa je WBVC 2020. – OTKAZAN!

Još jutros se radilo na završnim fazama natjecanja u Buzetu koje znamo pod nazivom Wild Boar Valley Challenge – ili skraćeno: WBVC.

Međutim, kako se zadnjih dana sve više, jače i brže širi korona virus, odnosno COVID-19, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u svim okolnim zemljama, a i šire, u Istri su reagirali.

Kako Istra želi ostati u “zelenoj zoni”, stigla je uputa Stožera civilne zaštite da se odgode ili otkažu sva događanja.

Stoga je organizator off road natjecanja WBVCORC “Kamo oko vidi” danas stavio obavijest na svoju stranicu www.kamookovidi.com da se natjecanje u 2020. godini otkazuje.

Slike su vlasništvo ORC “Kamo oko vidi” – trasiranje za WBVC 2020.

ORC Poštovani sudionici Wild Boar Valley Challenge 2020.,

obavještavamo vas da smo danas dobili uputu iz Stožera civilne zaštite kojom traže od nas da se off road natjecanje otkaže za ovu godinu.

Mi smo nemoćni!

ORC “Kamo oko vidi” je još jutros radio u uvjerenju da će WBVC 2020. početi s planiranim datumom 17.10.2020.

Međutim, danas su nas obavijestili kako je Istra jedna od samo dvije “zelene zone” kad je COVID-19 u pitanju, te da se ne želi riskirati i dovesti u pitanje stabilnost regije.

Obrazloženje je situacija u Hrvatskoj, u Europi – ali i u susjednim zemljama, u kojima rapidno raste broj novooboljelih osoba.

Nenadano naglo povećanje broja oboljelih u zadnjih tjedan dana na cijelom kontinentu, dovelo je do otkazivanja svih događanja na području Istre (pa tako i našeg).

ORC ORC “Kamo oko vidi” je dobio sve potrebne suglasnosti za održavanje WBVC 2020., te smo do danas bili uvjereni kako će se to i održati.

U ovom trenutku smo prisiljeni promptno reagirati te vas obavijestiti da se Wild Boar Valley Challenge 2020. neće održati!

Iako situacija ne povlači našu krivnju, iskreno se ispričavamo svima vama koji ste, unatoč situaciji i strožim mjerama u svim zemljama, ipak odlučili doći u Buzet!

Također se nadamo da će se COVID-19 “istrijebiti” u najmanju ruku brzo kako je i stigao te da ćemo se vidjeti na Wild Boar Valley Challenge 2021.!

Sportski pozdrav,

Organizator WBVC
ORC “Kamo oko vidi”