Glinište u Knegincu 2023.

Glinište u Knegincu 2023.Glinište u Knegincu 2023., za nas koji smo prvi put od prestanka organiziranja natjecanja “starog” ORC Kneginec došli na poligon, ima novi izgled.

Nakon ponovne aktivacije kneginčana, lani je bilo druženje, a već ove godine su napravili i natjecanje.

Prošlo je puno godina od zadnjeg (2009-2023), te je za “stare” off roadere nekadašnje glinište danas neprepoznatljivo!

Osim starog poligona, nema više niti velikog bijelog šatora. Glinište u Knegincu 2023. ima čvrsti i stabilni objekt, a podloga je betonirana, a i sve je na povišenoj poziciji te nema bojazni od blata ili vode.

Lijepo izgleda, ali najviše veseli što takva izgradnja znači da planiraju off road druženja dugoročno.

Natjecanje na Gliništu u Knegincu 2023.

Kneginčani su se obnovili i u vidu mladih i novih snaga u klubu. Iako su neki bili djeca prije cca 20-ak godina, ili se još nisu niti rodili, daju si truda i pokazuju dobru volju oko stjecanja novih iskustava.

Ali tu su još uvijek i “stari lisci” koji im u tome mogu puno pomoći. ORC Kneginec bez Bože, Lajbeka, Perice, Hramicara i još nekih ne bi bio – “Kneginec” (osobno mišljenje, ali vjerujem da vas ima još koji bi se složili s tom konstatacijom).

Glinište u Knegincu 2023.Ovogodišnje natjecanje je bilo podijeljeno na hard, soft i ATV/QUAD/UTV kategorije.

U petak (16.06.) se vozio prolog za startne pozicije na subotnji roadbook.

Prolog je bio u vidu malog road booka, i baš je osvježenje što nije bio poligonskog tipa.

U subotu (17.06.) je na rasporedu bio road book za softaše i hardaše, te poslije podne za ATV/QUAD/UTV vozače. Noć sa subote na nedjelju je prošla uz živu muziku.

U nedjelju (18.06.) su se vozili ispiti na poligonu (soft i hard), a obuhvaćali su djelomično  vožnju kroz “šumski” dio, te poligonski gdje su gledatelji mogli doći na svoje.

Poredak, rezultati, slike…

Glinište u Knegincu 2023.Zanimljivost na cilju za obje kategorije u nedjeljnim vožnjama je bila prenijeti jaje. Jedan od članova posade treba prije zaustavljanja vremena ispita prenijeti jaje na plastičnoj žlici koju nosi u ustima. Jaje je tako trebalo nositi oko malo udaljenog stola i po povratku se zaustavlja vrijeme.

Svako ispadanje jajeta sa žlice nosilo je 10 sekundi kaznenog vremena, ali se svaki put trebalo vratiti po novo jaje i krenuti ispočetka.

I vrijeme je poslužilo. Sunčano i vruće. Međutim, i bez kiše – blata je bilo. Obzirom da poredak/rezultati posada još nisu stigli, iz slika ćete moći vidjeti one s najboljim vremenima.

Ali… , obzirom na sudjelovanje i neke momente “tehničke” prirode, nema niti svih vozila na slikama.
Ove godine je to tako. Vidjeti ćemo nadalje da li će biti izvedivo poslikati sva vozila na stazi.

U svakom slučaju, lijepi vikend, proveden na zraku i u dobrom društvu, te ostaje vrijeme do nekog novog viđenja na Gliništu u Knegincu.