DALMACIJA OFF ROAD TOUR 2013.

Tekst: Joško BIšćan – Soni; Photo: Nikola Lastavec – Lasta

Dana 21.-23. lipnja 2013. održan je drugi po redu Dalmacija off road tour.

Događaj je bio zamišljen kao neformalno druženje ljubitelja terenskih vozila i vožnje po bespućima dalmatinske zagore i vrletima Dinare, uz jedan humanitarni aspekt, gdje bi se sredstvima izdvojenim iz kotizacije sudionika financijski pripomoglo štićenicima Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez iz Vrlike.

Sve je počelo u petak okupljanjem sudionika u Vrlici tijekom poslijepodnevnih sati uz neformalni susret sa štićenicima Centra koji je protekao u šali i pozitivnom ozračju.

Nakon toga uslijedila je vožnja štićenika terenskim vozilima po Vrlici, te rastanak i odlazak sudionika u bazni kamp postavljen na obali jezera Peruča.

Nakon večere bio je pripremljen kratki noćni roadbook na području Suhopolja i Ježevića, koji je unatoč ”natjecateljskoj” formi protekao u opuštenoj atmosferi i šali.

Povratkom u kamp nastavilo se druženje do ranih jutarnjih sati uz poneko noćno kupanje u jezeru.

Za subotu je bila predviđena cjelodnevna vožnja, usponom na Dinaru na području Ježevića, te spuštanjem na području Bitelića i povratak u kamp. Tu su se u koloni priključila i terenska vozila GSS-a i granične policije PGP Trilj, kojima ovim putem zahvaljujemo na pomoći.

Nakon povratka u kamp i večere, slijedila je zabava uz harmoniku i gitaru.

U nedjelju se krenulo u Vrliku na Kavu i obilazak grada, te turistički obilazak izvora Cetine, Krčića te izvora rijeke Krke, uz zaustavljanje na napuštenoj šljunčari na području Kijeva, gdje su sudionici mogli prezentirati sposobnosti svojih vozila na specifičnoj podlozi šljunčanih nasipa.

Slijedio je okolni povratak put sela Maovice, gdje je organizirana završna večera i rastanak.

Unatoč velikoj vrućini i specifičnoj konfiguraciji terena, te naporima za ljude i vozila, Dalmacija off road tour 2013. protekao je u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi na zadovoljstvo svih sudionika i obećanja i potpore ponovnog dolaska 2014. godine.

Dakle, velika zahvala ide svim sudionicima koji su se odazvali ovom našem druženju, ako i sponzorima: Ožujsko, Jamnica, Naturalis d.o.o, Mesnica Bokšić, Jadranšped d.o.o., Brodomehanika d.o.o., kao i zahvala TZ grada Vrlike koji su nam svojom doprinosom uvelike olakšali logističku pripremu druženja.

Slike na ovom linku: Dalmacija off road Tour 2013.

Podijeli