EUROPSKO RALLY PRVENSTVO S DELTOM

Naslovna: Uroš Modlic

Iako je održavanje ovogodišnjeg Delta relija zapravo još uvijek djelomično upitno, naravno iz financijskih razloga, vodeći ljudi HAKS-a i AK Delta najavili su 36. izdanje naše najprestižnije automobilističke utrke koja je drugu sezonu za redom u kalendaru Europskog Rally Prvenstva.

Uz veliku pomoć Grada Zagreba tradicija duga 35 godina će se nastaviti i 28. svibnja ispred najljepše zagrebačke sportske dvorane, Arene, startati će 36. INA Croatia Delta rally, kao treća stanica ERC Prvenstva i prva utrka Međunarodnog Prvenstva Hrvatske.

Kao i prošlih sezona “Delta” se vozi pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Mesića i okupiti će ponajbolje domaće rally posade i konkurenciju u Prvenstvu Europe.

Press konferenciji su prisustvovali novinari gotovo svih vodećih domaćih medija i u ugodnoj atmosferi konferencijske dvorane Hotela International dobili su sve informacije o sportskom dijelu utrke, ali nažalost i o teškoj godini za organizaciju ovako velikog sportskog događaja u Zagrebu.

Ispred HRT-a, a i u ime kolega iz ostalih redakcija, Ivica Blažičko je obećao punu medijsku potporu Delta reliju i sigurnom putu ka Svjetskom Rally Prvenstvu u Zagrebu.

Pozdravno pismo Gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića (pdf).