11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencima

11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencima11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencima.

Turk i Kacin sjajnom vožnjom do slavlja u Kumrovcu, Šebalju domaća pobjeda!

Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundaiju i20 Rally2 osvojila je 11.  Kärcher Rally Kumrovec.

Superiornom i atraktivnom vožnjom peterostruki aktualni prvak Slovenije stigao je na cilj u vremenu 52:38,5. Drugi su bili Mađari Antal Kovacs i Gergely Istovics u Hyundaiju i20 R5 s 1:33,3 zaostatka, dok su treću stepenicu pobjedničkog postolja izborili Bugari Ignat Isaev i Milen Iliev u Škodi Fabiji R5.

Juraj Šebalj i Marijan Stublić stigli su do pobjede u Prvenstvu Hrvatske. Nastupili su u Toyoti GR Yaris. U ukupnom su poretku bili četvrti. Drugu poziciju izborili su Alfred Kramer ml. i Jeanette Andersson Kvick u Peugeotu 208 Rally4 s 57,8 sekundi zaostatka, što im je bilo dovoljno za plasman na sedmo mjesto ukupno.
Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Renaultu Clio Rally4 pokušali su do drugog mjesta, ali na kraju su ipak završili na trećoj poziciji s 5,4 sekunde iza Kramera i Kvickove. Ukupno su Prodan i Raštegorac bili osmi.

11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencimaU premijernom nastupu na Rallyju Kumrovec 18-godišnji slovenski vozač Mark Škulj uz navigaciju Mateja Čara stigao je do izvrsnog šestog mjesta generalke u Fordu Fiesti Rally4, što je ujedno i najbolji plasman posada u vozilima na dva pogonska kotača.

Nakon kiše koja je povremeno padala tijekom brzinskih ispita Terme Tuhelj u petak, subotnji itinerer vođen je po u potpunosti suhom i sunčanom vremenu. Uz stazu se okupilo nekoliko tisuća gledatelja koji su uživali u vožnjama posada i eno-gastronomskoj ponudi Hrvatskog Zagorja.

Na 11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. odustalo 19 posada

Startalo je 68 posada iz devet zemalja, do cilja u Muzeju Staro Selo u Kumrovcu ih je stiglo 49. Manji broj posada nastup je završilo izlijetanjem, no bez težih posljedica. Većina je ipak iskusila gorku stranu rallyja i odustala zbog tehničkih kvarova vozila.

Turk i Kacin prekinuli su petogodišnju dominaciju austrijskih posada i postali su prvi pobjednici Rallyja Kumrovec iz Slovenije.
Tako se može definirati da 11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencima.

11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. pripada slovencimaNa vječnoj listi i dalje je najuspješniji Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede, slijede Austrijanci Hermann Neubauer i Niki Mayr-Melnhof sa po dva slavlja.
Po jednu pobjedu imaju jedanaesto izdanje Rallyja Kumrovec samo jednom je slavila posada iz Hrvatske. Bilo je to 2013. godine kad su pobijedili Daniel Šaškin i Damir Bruner u Mitsubishi Lanceru Evo X. Posljednjih pet izdanja osvojile su posade iz Austrije.
Hermann Neubauer i Niki Mayr-Melnhof slavili su po dva puta u automobilima Ford Fiesta R5 i Rally2, uz trojicu suvozača – Bernharda Ettela, Poldija Welsersheimba i Thomasa Zeisera.
Godine 2020. slavili su Simon Wagner i Gerald Winter u Škodi Fabiji R5 Evo.

Najuspješniji vozač i dalje je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede s Mitsubishi Lancerom Evo IX, dok jednu pobjedu s identičnim automobilom ima i njegov sunarodnjak Krisztian Hideg.


Na stranici organizatora možete pogledati galeriju slika i rezultate ovog 11. Kärcher Rally Kumrovec 2022. koji pripada slovencima.